GP Κατάρ 2018: Στο νήμα ο Dovizioso!

Στο Grand Prix του Κατάρ ο Andrea Dovizioso κατέκτησε την πρώτη νίκη της χρονιάς, μετά από σκληρή μάχη με τον Marc Marquez. Τρίτος τερμάτισεο Valentino Rossi.

Μετά από 4 μήνες ξεκούρασης, προετοιμασίας και δοκιμών, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018 ξεκίνησε με τον πρώτο αγώνα στην πίστα του Losail στο Κατάρ. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός, αν και ο πολύ δυνατός άνεμος δυσχέραινε τις προσπάθειες των αναβατών.

Στην εκκίνηση ο Johann Zarco έφυγε πολύ καλά από την pole position και κράτησε την πρώτη θέση μπροστά από τον Marquz, την ώρα που ο Dovizioso έχασε δύο θέσεις και ο Rossi ανέβαινε στην τρίτη θέση. Πιο πίσω, ο Lorenzo είχε πέσει στην 11η θέση και ο Vinales στην 15η.

Στον 3ο γύρο, ο Petrucci επιτέθηκε στον Pedrosa και τον πέρασε για την 4η θέση, ενώ πίσω τους καραδοκούσε ο Crutchlow, που προσπέρασε κι εκείνος με τη σειρά του στον επόμενο γύρο τον Ισπανό. Δύο γύρους μετά, ο Pedrosa συνέχισε να χάνει έδαφος και, υπό την απειλή του Rins, έπεσε 7ος.

Στον 6ο γύρο, ο Rossi πέρασε τον Marquez για τη 2η θέση, κάνοντας το 1-2 για τις Yamaha, που ήταν με τα ίδια ελαστικά (μεσαίο-μαλακό), σε αντίθεση με τον Ισπανό που είχε τη σκληρή γόμα μπροστά.

Μόλις ένα γύρο μετά, ο Petrucci «βούτηξε» στα φρένα για να περάσει τον Marquez, ανεπιτυχώς όμως. Επιτυχές, βέβαια, ήταν το προσπέρασμα του Dovizioso επί του Crutchlow, με τον Ιταλό να ανεβαίνει 4ος μετά την κατρακύλα της εκκίνησης.

Μετά από ένα διάστημα που όλοι σταθεροποιήθηκαν στις θέσεις τους, ο Iannone έσπασε τη «μονοτονία» και πέρασε τον Miller για την 9η θέση, τη στιγμή που στην κορυφή ο Zarco διατηρούσε με άνεση την πρωτοπορία.

Αμέσως μετά, ο Rossi έχασε δύο θέσεις σε μερικές στροφές, με τον Dovizioso να περνά τόσο τον ίδιο, όσο και τον Marquez, στοχεύοντας πλέον στην πρωτιά, με 11 γύρους να απομένουν.

Στον επόμενο γύρο, οι Rins και Lorenzo έπεσαν, ο πρώτος στην Κ2, ο δεύτερος στην Κ4. Με αυτές τις πτώσεις, ο ξεχασμένος Vinales κατάφερε να ανέβει 9ος.

Μπροστά ο Marquez ανακτούσε τη 2η θέση από τον Dovizioso, αν και οι δυο τους αντάλλαξαν και πάλι θέσεις στον επόμενο γύρο, θυμίζοντάς μας κάτι από τις περυσινές μάχες τους.

Με 4 γύρους να απομένουν, ο Dovizioso επιτέθηκε στον Zarco και πέρασε στην 1η θέση, με τον Γάλλο να πέφτει 4ος πίσω κι από τους Marquez και Rossi.

Δύο γύρους μετά, ο Crutchlow πέρναγε τον Zarco, αφήνοντάς τον 5ο, ενώ ο Vinales έφτασε τους πρώτους και πέρασε στην 6η θέση, ενώ ήταν 8ος για αρκετή ώρα.

Ωστόσο, μπροστά ο Dovizioso αποδείκνυε πως πράγματι έχει τον ρυθμό να πάρει τη νίκη στο Κατάρ, και τα κατάφερε, παρά την πίεση από τον Marquez στην έξοδο της τελευταίας στροφής στον τελευταίο γύρο. Έτσι, ξεκινά τη σεζόν με το δεξί, συνεχίζοντας τη μάχη του με τον Ισπανό της Honda. Στο βάθρο ανέβηκε και ο Valentino Rossi, ξεκινώντας κι εκείνος θετικά τη χρονιά, παρά τις δυσκολίες των δοκιμών.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Crutchlow, Petrucci, Vinales, Pedrosa, Zarco, Iannone και Miller.

H αναλυτική κατάταξη:

Πηγή: totalracing.gr