7ος Αγώνας Motocross 2017-2018 – MXPRO: Κέρδισε και παραμένει σε τροχιά τίτλου

Στην πίστα MXPRO διεξήχθη ο 7ος αγώνας Motocross της Κυριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας. Για ακόμα μια φορά παρακολουθήσαμε ωραίες μάχες και έντονο συναγωνισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της πίστας. Μετά το πέρας του αγώνα σε ορισμένες κατηγορίες το σκηνικό ξεκαθάρισε και σε άλλες περιπλέχτηκε, όσον αφορά το πρωτάθλημα.

 

Στην κατηγορία ΜΧ1, η οποία συγκεντρώνει και τα περισσότερα βλέμματα, ο Γιώργος Παπαλοΐζου κατάφερε να κερδίσει και να παραμείνει σε τροχιά τίτλου. Το πρώτο χιτ ξεκίνησε με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Χρίστο Τσαγγαρά να πραγματοποιεί ακόμα εξαιρετική εκκίνηση και να παίρνει κεφάλι στον αγώνα. Σταδιακά δημιούργησε μια διαφορά από τους υπολοίπους την οποία κράτησε για μερικούς γύρους. Ο Παπαλοΐζου κατάφερε να περάσει δεύτερος και σιγά σιγά μείωσε την απόσταση από τον Τσαγγαρά. Περίπου μετά τα μέσα του χιτ κατάφερε να περάσει πρώτος και να παραμείνει μέχρι το τέλος, αφήνοντας δεύτερο τον Χρίστο Τσαγγαρά και τρίτο τον Γιώργο Γεωργίου.

Στο δεύτερο χιτ αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση από όλους ήταν ο Γιώργος Παπαλοΐζου, ο οποίος πήρε νωρίς τα ηνία του αγώνα, καταφέρνοντας παράλληλα να κρατηθεί πρώτος χωρίς να απειληθεί από κανένα. Κράτησε τον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του χιτ τερματίζοντας άνετα πρώτος, σημειώνοντας με αυτό τον τρόπο τη δεύτερη νίκη στη σεζόν. Δεύτερος σε χιτ και αγώνα τερμάτισε ο Χρίστος Τσαγγαράς με τον Σάββας Σάββα, ο οποίος επέστρεφε στις εγχώριες διοργανώσεις μετά την παρουσία του σε δυο αγώνες motocross στην Ελλάδα, να συμπληρώνει την τρίτη θέση στο βάθρο.

Στη βαθμολογία η διαφορά μεταξύ Χρίστου Τσαγγαρά (313) και Γιώργου Παπαλοΐζου (308) μειώθηκε ξανά στους πέντε βαθμούς και ο επόμενος αγώνας στη Μακούντα είναι ύψιστης σημασίας και για τους δυο.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ2. Ξεκινώντας με το πρώτο χιτ, ο Γεωργίου κατάφερε να περάσει πρώτος νωρίς και να διατηρήσει τη θέση του μέχρι το τέλος, ξεκινώντας με νίκη τη μέρα. Δεύτερος τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας και τρίτος ο αδερφός του, Μάριος Πάμπουκκας.

Το σενάριο στο δεύτερο χιτ ήταν όπως ακριβώς στο πρώτο. Ο Χρύσανθος Γεωργίου κατάφερε να προηγηθεί στον αγώνα, με τον Μιχάλη Πάμπουκκά να ακολουθεί. Περί τα τέλη του χιτ ο Μιχάλης Πάμπουκκας πλησίασε τον Γεωργίου, θυμίζοντας μας τον προηγούμενο αγώνα στη Μακούντα, όπου οι δυο τους είχαν μεγάλες μάχες στην πίστα. Ο Πάμπουκκας επιχείρησε να ξανακάνει το κόλπο γκρόσο, όμως αυτή τη φορά είχε πτώση με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερος. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Χρύσανθος Γεωργίου, ο οποίος κέρδισε και τα δυο χιτ και δείχνει αγώνα με αγώνα να βρίσκει τη φόρμα του. Την τρίτη θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Μάριος Πάμπουκκας.

Στη βαθμολογία, ο Μιχάλης Πάμπουκκας είναι πρώτος με 283 βαθμούς και οδεύει σε ακόμα ένα πρωτάθλημα, καθώς η διαφορά του από τον δεύτερο Ανδρέα Γεωργίου αυξήθηκε στους 35 βαθμούς. Ο δεύτερος ο Ανδρέας Γεωργίου έχει 248 και ο τρίτος Άριστος Γεωργίου 232.

Στην κατηγορία ΜΧ3 το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στους δυο διεκδικητές του πρωταθλήματος, Μαρίνο Ζηντίλη και Ντίνο Θεοδώρου. Το πρώτο χιτ είχε δραματική εξέλιξη και αρκετή αγωνία μέχρι να ολοκληρωθεί. Ο Ντίνος Θεοδώρου ήταν ο αναβάτης που πραγματοποίησε την καλύτερη εκκίνηση, όμως σύντομα τον πέρασαν οι Νικηφόρος Αντρέου, Μαρίνος Ζηντίλης και Ντίνος Κωνσταντινίδης. Ο Κωνσταντινίδης ήταν ο αναβάτης που κρατούσε την πρώτη θέση για αρκετούς γύρους, αφήνοντας πίσω του τους μονομάχους του πρωταθλήματος. Πιο πίσω, ο Θεοδώρου κατάφερε να επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα και η μάχη για τη νίκη στο χιτ έγινε τετραπλή. Ο Ζηντίλης λίγο πριν τα μέσα του χιτ είχε έξοδο, με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος. Ένα γύρο αργότερα ο Θεοδώρου είχε πτώση, με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις στη γενική κατάταξη. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλευτικέ ο Ζηντίλης, ο οποίος επανήλθε, παίρνοντας μάλιστα την πρωτοπορία μετά από μερικούς γύρους. Ο Θεοδώρου από τις πίσω θέσεις υπέρβαλε εαυτόν, καταφέρνοντας να περάσει δεύτερος και να ακολουθεί από κοντά τον Ζηντίλη, ενώ πιο πίσω ο Νικηφόρος Αντρέου είχε πτώση η οποία τον άφησε πολύ μακριά από τους πρωτοπόρους.

Μπροστά, ο Ζηντίλης κατάφερε να κρατηθεί πρώτος κερδίζοντας το χιτ, με τον Θεοδώρου να τερματίζει δεύτερος και τον Ντίνο Κωνσταντινίδη τρίτο.

Στο δεύτερο χιτ ο Θεοδώρου ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση. Αυτή τη φορά δεν έκανε λάθος με αποτέλεσμα να κερδίσει το χιτ και παράλληλα τον αγώνα. Δεύτερος έμεινε ο Ζηντίλης, ο οποίος φάνηκε να μην πιέζει, καθώς με την εξέλιξη που είχε ο αγώνας τον βόλευε και η ισοβαθμία. Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε για πρώτη φορά φέτος ο Γιώργος Παουλλής, ο οποίος είχε τερματισμούς 4-3.

Μετά και τον 7o αγώνα η διαφορά των δυο στη βαθμολογία παρέμεινε αμετάβλητη, με τον Μαρίνο Ζηντίλη να εξακολουθεί να προηγείται με 290 βαθμούς, έναντι 282 του Ντίνου Θεοδώρου. Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να είναι ο Νικηφόρος Αντρέου με 230 βαθμούς.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κατηγορία MX3 OVER. Ο πρωτοπόρος Μαρίνος Τσαγγαράς κέρδισε ακόμα ένα αγώνα με τερματισμούς 1-1 και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τον τίτλο. Για πρώτη φορά φέτος ανέβηκε στο βάθρο ο Κοσμάς Βασιλείου με τερματισμούς 2-2. Ο Βασιλείου είχε πολύ καλή απόδοση και στα δυο χιτ και δίκαια κέρδισε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Ο Σπύρος Ηλία με την τρίτη θέση που τερμάτισε (3-3), ουσιαστικά δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στο τέλος της χρονιάς, καθώς απομακρύνθηκε από την κορυφή 28 βαθμούς.

Στη βαθμολογία ο Μαρίνος Τσαγγαράς έχει το απόλυτο και προηγείται με 300 βαθμούς έναντι 272 του δεύτερου Σπύρου Ηλία. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Γιώργος Σιδερένιος, έχοντας μέχρι στιγμής 247 βαθμούς.

Ωραίες μάχες έγιναν και στην κατηγορία ΜΧ4. Ο Αδάμος Μανώλη ήταν ο αναβάτης που κέρδισε τον αγώνα, έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση. Το πρώτο χιτ ο Μανώλη ήταν αυτός που έφυγε καλύτερα από όλους, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος του χιτ. Κυριάκος Πούλλου και Βίκτωρας Ζαχαρία ήταν οι δυο αναβάτες που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στο δεύτερο χιτ έγιναν μάχες μέχρι και τον τελευταίο γύρο, κρατώντας σε αγωνία όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Ο Κυριάκος Πούλλου κατάφερε να προηγηθεί και να οδηγήσει τον αγώνα για αρκετούς γύρους, με τους Θανάση Φελλά και Αδάμο Μανώλη να ακολουθούν από κοντά. Προς το τέλος του χιτ οι Θανάσης Φελλάς και Αδάμος Μανώλη πέρασαν στις δυο πρώτες θέσεις και κάπου εκεί ξεκίνησε μια πολύ ωραία μάχη με στόχο την επικράτηση. Ο Φελλάς αντιστεκόταν σθεναρά στις επιθέσεις του Μανώλη, με τον τελευταίο να βρίσκει τον τρόπο να περάσει μόλις στον τελευταίο γύρο, κερδίζοντας έτσι τον αγώνα με τερματισμούς 1-1. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Πούλλου με τερματισμούς 2-3 και τρίτος ο Θανάσης Φελλάς με τερματισμούς 5-2.

Στη γενική κατάταξη ο πρωτοπόρος Κυριάκος Πούλλου έχει 261 βαθμούς έναντι 254 του δεύτερου Θανάση Φελλά και 233 του τρίτου Αδάμου Μανώλη.

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη στην κατηγορία ΜΧ85, όπου τα τελικά αποτελέσματα έφεραν τον Αριστόδημο Έλληνα για πρώτη φορά φέτος επικεφαλής στη γενική κατάταξη. Το πρώτο χιτ ξεκίνησε με τον Χρίστο Κημήτρη να πραγματοποιεί πολύ καλή εκκίνηση, να παίρνει την πρωτοπορία και να τερματίζει άνετα πρώτος. Εκ διαμέτρου αντίθετα ήταν τα δεδομένα για τον Αριστόδημο Έλληνα, καθώς η μοτοσικλέτα του έσβησε στη μπάρα εκκίνησης, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο. Δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε, κέρδισε θέσεις και τερμάτισε τελικά δεύτερος, αφήνοντας τον πολύ καλό Dominic Κολοκάση τρίτο.

Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στο δεύτερο χιτ. Ο Κημήτρης έκανε ξανά την καλύτερη εκκίνηση, όμως στη δεύτερη στροφή είχε πτώση με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω από τους υπόλοιπους. Την πρωτοπορία στο χιτ πήρε ο Κολοκάσης και οδήγησε τον αγώνα για μερικούς γύρους πριν τον περάσει ο Έλληνας, ο οποίος κέρδισε στο τέλος το χιτ και συνάμα τον αγώνα. Ο Κολοκάσης τερμάτισε δεύτερος και την τριάδα συμπλήρωσε ο Βρυώνης Βλάσιου.

Στη βαθμολογία ο Αριστόδημος Έλληνας πέρασε πρώτος με 282 βαθμούς, δεύτερος οπισθοχώρησε ο Χρίστος Κημήτρη με 278, με τον Dominic Κολοκάση να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα έχοντας 225 βαθμούς.

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι στην κατηγορία ΜΧ65 όπου αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με τερματισμούς 1-1. Δεύτερος τερμάτισε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Μιχάλης Χρυσοστόμου με τερματισμούς 2-2, τρίτος τερμάτισε ο Χριστόφορος Παπαγεωργίου με τερματισμούς 3-3 και τέταρτος ο Λεόντιος Παράσχου, με τερματισμούς 4-4.

Στη βαθμολογία ο Μιχάλης Χρυσοστόμου είναι πρώτος με 246 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου με 234, τρίτος ο Χριστόφορος Παπαγεωργίου με 209 και τέταρτος ο Λεόντιος Παράσχου με 201.

Τέλος στην κατηγορία MX VET, ο Κώστας Κημήτρη είναι μια ανάσα από τον τίτλο, καθώς η νίκη στον αγώνα σε συνδυασμό με τη μη συμμετοχή του δεύτερου στη βαθμολογία Αντρέου Αντρέα του έδωσε προβάδισμα 36 βαθμών. Ο Ευτύχιος Διγενής ήταν ο αναβάτης που τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με τον Μιχάλη Στυλιανού να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Στη βαθμολογία, ο πρωτοπόρος Κώστας Κημήτρης έχει 146 βαθμούς, ο δεύτερος Αντρέου Αντρέας 110 και ο τρίτος Γιαννάκης Έλληνας 106.

Πολύ καλή ήταν η διοργάνωση από τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας, ο οποίος πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι, τοποθέτησε οθόνη όπου όλοι μπορούσαν να βλέπουν απαθείας τα αποτελέσματα. Από την πλευρά της, η πίστα MXPRO πρόσφερε για ακόμα μια φορά  όλες τις ανέσεις σε συμμετέχοντες και φιλάθλους.

Ο προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη πίστα της Μακούντας στις 15 Απριλίου και ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει στην υπόθεση τίτλος στη μεγάλη κατηγορία, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά.

Στάθης Ευσταθίου