GP ΗΠΑ – ΑΓΩΝΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ RINS

O Alex Rins ήταν συγκλονιστικός στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών που έγινε στο Circuit of the Americas και πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του. Μαζί του στο βάθρο οι Rossi, Miller, πτώση για Marquez!

Στο ηλιόλουστο και κατάμεστο από περισσότερους από 120 χιλιάδες θεατές, Circuit of the Americas ξεκίνησε ο τρίτος αγώνας της σεζόν για το πρωτάθλημα του 2019.

Στην εκκίνηση ο Marc Marquez έφυγε αρκετά καλά ώστε να κρατήσει με άνεση την πρώτη θέση, μπροστά από τους Rossi και Crutchlow που τον ακολουθούσαν. Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο Andrea Dovizioso που στο τέλος του πρώτου γύρου είχε ήδη ανέβει στην 6η θέση, παρότι ξεκίνησε 13ος! Αντίθετα, κακή ήταν η εκκίνηση του Petrucci που έπεσε 12ος, προτού ανακάμψει τελικά στη 10η θέση.

Vinales και Mir πιάστηκαν στην τσιμπίδα των αγωνοδικών καθώς έκαναν άκυρη εκκίνηση κι αναγκάστηκαν να εκτίσουν ποινή διέλευσης από το pitlane. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο αναβάτης της Yamaha έκανε λάθος περνώντας από το σημείο εκτός αγωνιστικής γραμμής προτού περάσει από το pitlane, πέφτοντας τελευταίος.

O Crutchlow πίεζε ασφυκτικά για να περάσει τον Rossi και στη δεύτερη θέση, όμως το παράκανε στον έκτο γύρο, χάνοντας το μπροστινό στην 12η στροφή και μένοντας εκτός αγώνα.

Μπροστά, ο Marc Marquez άνοιγε συνεχώς τη διαφορά, φτάνοντας την κοντά στα 3 δευτερόλεπτα, λίγο πριν τη μέση του αγώνα, ενώ ο Rins έκανε να εντυπωσιακό προσπέρασμα στον Miller για την τρίτη θέση.

Η 7η νίκη του Marquez όμως δεν ήταν να γραφτό να επιτευχθεί. Παρότι αλάνθαστος στην πίστα του Τέξας, ο Ισπανός δεν μπόρεσε να ελέγξει τη μοτοσυκλέτα του στην έξοδο της 12ης στροφής. Η πτώση ήταν τελειωτική για την Honda, με τον πρωταθλητή να πέφτει απογοητευμένος στο έδαφος, μην μπορώντας να πιστέψει πως έμεινε εκτός αγώνα!

Ο εφιάλτης για την Honda ολοκληρώθηκε 2 γύρους αργότερα, καθώς για άλλη μια φορά ο Jorge Lorenzo σταμάτησε στην άκρη της πίστας με μηχανικό πρόβλημα.

Πλέον όλα τα φώτα είχαν στραφεί στην μάχη για τη νίκη ανάμεσα σε Valentino Rossi και Alex Rins. O Ισπανός πίεζε ασφυκτικά, δείχνοντας να έχει πολύ καλύτερο ρυθμό από την Yamaha. Και πράγματι με 3 γύρους να απομένουν ο Rins έκανε την κίνηση και πέρασε καθαρά μπροστά.

Άμεσα ο Rossi προσπάθησε να αντεπιτεθεί, όμως έκανε λάθος χάνοντας τα φρένα στην 12η στροφή, με την διαφορά να ανοίγει ακόμη περισσότερο. Ο Ιταλός προσπάθησε να ξαναμειώσει και να περάσει, όμως όσο κι αν προσπάθησε, αυτό δεν έγινε.

Ο Alex Rins διατήρησε την ψυχραιμία του και τις γραμμές του και διέσχισε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, παίρνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία και πρώτη της Suzuki μετά το Βρετανικό Grand Prix του 2016!

Ο Rossi ήταν δεύτερος, αν και απογοητευμένος με την απώλεια της νίκης, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο εντυπωσιακά σταθερός Jack Miller, που ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο ως οδηγός της Pramac.

O Andrea Dovizioso ανέκαμψε από την 13η θέση για να τερματίσει τελικά 4ος και να πάρει το προβάδισμα στην βαθμολογία των αναβατών, ενώ ο Franco Morbidelli ολοκλήρωσε τον καλύτερο αγώνα στην καριέρα του με μια πέμπτη θέση.

Έκτος ήταν ο Danilo Petrucci, μπροστά από την SIC Yamaha του Fabio Quartararo και την ΚΤΜ του Pol Espargaro. Την δεκάδα έκλεισαν οι Pecco Bagnaia και Takaaki Nakagami, ενώ ο Maverick Vinales επέστρεψε από την ποινή διέλευσης για να τερματίσει τελικά στην 11η θέση.

Επόμενος αγώνας το τρίημερο 3-5 Μαΐου από την πίστα της Χερεθ για το Ισπανικό Grand Prix!

Πηγή:totalracing.gr