7ος Αγώνας Πακγυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Νίκη και πρωτιά για τον Τσαγγαρά

Στην πίστα της Μακούντας την Κυριακή 14 Απριλίου διεξήχθη ο 7ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς, με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας.

Ωραίες μάχες, πτώσεις και εναλλαγές συναισθημάτων ήταν για ακόμα μια φορά στην ημερήσια διάταξη, σε ένα αγώνα όπου οι πρωτοπόροι των κατηγοριών κατάφεραν είτε εύκολα είτε δύσκολα να επικρατήσουν.

MX1

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Χρίστος Τσαγγαράς ήταν ο αναβάτης που ξεχώρισε καθώς με δυο νίκες σε ισάριθμα hit πήρε το προβάδισμα στη βαθμολογία.
Στο πρώτο hit ο Τσαγγαράς πραγματοποίησε πολύ καλή εκκίνηση ανοίγοντας σύντομα διαφορά από τους υπόλοιπους. Το ρυθμό του δεν μπόρεσε κανένας να ακολουθήσει και έτσι η νίκη ήρθε φυσιολογικά. Πίσω του ακολουθούσε ο Σάββας Σάββα, με τον Άρη Κωνσταντίνου να είναι τρίτος. Οι δυο τους ήταν συνεχώς κοντά όμως αυτή η διάταξη έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Τσαγγαρά όπως προαναφέραμε να ολοκληρώνει πρώτος, το Σάββα δεύτερο και τον Κωνσταντίνου τρίτο.


Η εκκίνηση του δεύτερου hit δε διέφερε καθόλου από το πρώτο. Ο Τσαγγαράς και πάλι έφυγε καλύτερα από όλους ανοίγοντας σύντομα απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Πίσω του έγιναν ωραίες μάχες με τρείς αναβάτες να εμπλέκονται σε αυτές. Ο Άρης Κωνσταντίνου πέρασε δεύτερος ακολουθούμενος από τον Μαρίνο Ζιντήλη και το Σάββα Σάββα.

Από την τέταρτη θέση που βρισκόταν ο Σάββα πέρασε τον Ζιντήλη και συνεχώς μείωνε τη διαφορά από τον Κωνσταντίνου. Λίγους γύρους πριν το τέλος τον έφτασε πιέζοντας τον ασφυκτικά. Η αγωνία κράτησε μέχρι και τον τελευταίο γύρο όπου Σάββα κατάφερε να περάσει τον ανεβασμένο Κωνσταντίνου τερματίζοντας δεύτερος. Μπροστά ο Χρίστος Τσαγγαράς κέρδισε και το δεύτερο hit με αποτέλεσμα να φύγει από τη Μακούντα με 50 βαθμούς και πρωτοπόρος στη βαθμολογία.

ΜΧ2


Η μάχη μεταξύ του πρωτοπόρου Μιχάλη Πάμπουκκα και του δεύτερου Χρύσανθου Γεωργίου ήταν αυτή που ξεχώρισε στην πίστα της Μακούντας. Ο Γεωργίου ήθελε τη νίκη και στα δυο hit πάση θυσία για να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου, εν αντιθέσει με τον Πάμπουκκα ο οποίος ‘’βολευόταν’’ και με ισοβαθμία.
Το πρώτο hit ξεκίνησε με τον Πάμπουκκα να οδηγεί τον αγώνα και τον Γεωργίου να ακολουθεί. Μετά την παρέλευση των πρώτων γύρων ο Γεωργίου κατάφερε να περάσει και στο τέλος να κερδίσει το hit, με τον Πάμπουκκα να μένει δεύτερος και τον Άριστο Γεωργίου να ολοκληρώνει στην τρίτη θέση.


Στο δεύτερο hit οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν ο αναβάτης που έκανε την καλύτερη εκκίνηση περνώντας στην πρωτοπορία. Από κοντά ακολουθούσε ο Μιχάλης Πάμπουκκας ο οποίος μετά τους πρώτους γύρους κατάφερε να περάσει πρώτος. Έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος και σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση του Γεωργίου η μεταξύ τους διαφορά έμεινε αναλλοίωτη αφού οι δύο ισοβάθμησαν, με τον Πάμπουκκα να έχει πλέων τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Τρίτος πίσω από το δεύτερο Γεωργίου τερμάτισε ξανά ο Άριστος Γεωργίου.
Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Μιχάλης Πάμπουκκας ανέφερε: «Σήμερα στη Μακούντα έκανα ένα πολύ καλό αγώνα. Ισοβάθμησα με τον Χρύσανθο Γεωργίου και έτσι η διαφορά μας παρέμεινε αναλλοίωτη. Απομένουν δυο αγώνες και ευελπιστώ να κερδίσω όπως και πέρυσι το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μου, την οικογένεια μου και όσους με στηρίζουν.»

ΜΧ3


Στην κατηγορία ΜΧ3 ο πρωτοπόρος και φαβορί για τον τίτλο Γιώργος Παουλλής κατάφερε να φύγει νικητής από τη Μακούντα κερδίζοντας και τα δυο hit. Η επάνοδος του Σάββα Σάββα στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του συνοδεύτηκε με τη δεύτερη θέση, με τον Γιώργο Νικολάου να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.
Ο Γιώργος Νικολάου ήταν ο αναβάτης που προηγήθηκε στο πρώτο hit, με τους Παουλλή και Σάββα να ακολουθούν. Ο Παουλλής με επιμονή και υπομονή πέρασε πρώτος και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος του hit. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Νικολάου και τρίτος ο Σάββα.


Στο δεύτερο hit ο Σάββας Σάββα έκανε την καλύτερη εκκίνηση οδηγώντας τον αγώνα. Ο Παουλλής έτρεχε δεύτερος και τρίτος μετά το πέρασμα στον Εύανδρο Καμέρη ήταν ο Γιώργος Νικολάου. Ο Παουλλής κατάφερε να περάσει τον Σάββα λίγο πριν το τέλος του hit πανηγυρίζοντας τη νίκη η οποία τον φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο. Δεύτερος σε hit και αγώνα τερμάτισε ο Σάββας Σάββα, τρίτος ο Γιώργος Νικολάου και τέταρτος ο Εύανδρος Καμέρης.

ΜΧ3OVER


Είναι φαβορί και το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς αγωνιζόμενος στην έδρα του κατάφερε να σημειώσει ακόμα μια νίκη, και βρίσκετε μια ανάσα από τον τίτλο.
Στο πρώτο hit εκκίνησε καλύτερα από όλους και σύντομα εξαφανίστηκε μπροστά. Πίσω του, ένα τραινάκι με τέσσερις αναβάτες έδινε τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Δεύτερος ήταν ο Σπύρος Ηλία, ακολουθούμενος από τους Άκη Σοφοκλέους, Ντίνο Κωνσταντινίδη και Γιώργο Σιδερένιο. Ο τελευταίος, στον πέμπτο γύρο έκανε την κίνηση και πέρασε τους Κωνσταντινίδη και Σοφοκλέους, μειώνοντας συνεχώς την απόσταση από τον Ηλία. Σύντομα τον έφτασε και η μεταξύ τους μονομαχία φούντωσε για τα καλά.

Ο Σπύρος Ηλία προσπάθησε να αντισταθεί, πάλεψε, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Γιώργο Σιδερένιο. Έτσι το πρώτο hit ολοκληρώθηκε με νικητή τον Τσαγγαρά, δεύτερο τον Σιδερένιο και τρίτο τον Ηλία.


Η εκκίνηση του δεύτερου hit ήταν πανομοιότυπη με το πρώτο. Ο Τσαγγαράς έφυγε καλύτερα από όλους και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποσπάστηκε μπροστά. Ο Σπύρος Ηλία ήταν ξανά δεύτερος, τρίτος ο Ντίνος Κωνσταντινίδης, τέταρτος ο Άκης Σοφοκλέους, πέμπτος ο Γιώργος Σιδερένιος και έκτος ο επανεμφανιζόμενος Άκης Σάββα.


Για ακόμα μια φορά οι θεατές απόλαυσαν μάχες για τη δεύτερη θέση μεταξύ πέντε αναβατών. Ο Σπύρος Ηλία ήταν ο αναβάτης που κρατούσε τη δεύτερη θέση όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Άκης Σάββα, από την έκτη θέση έκανε την αντεπίθεση του και περνώντας τους Σιδερένιο, Σοφοκλέους και Κωνσταντινίδη ανέβηκε τρίτος. Ένα πρόβλημα όμως που αντιμετώπισε με τη μοτοσυκλέτα όχι μόνο δεν του επέτρεψε να κινηθεί στο ίδιο τέμπο αλλά τον ανάγκασε να χάσει και θέσεις.


Από πίσω ο Σιδερένιος εξαπέλυσε μεγάλη αντεπίθεση μετά το μέσο του hit ανεβαίνοντας τρίτος πίσω από τον Ηλία. Για ακόμα μια φορά κατάφερε να τον περάσει τερματίζοντας ξανά δεύτερος πίσω από τον Τσαγγαρά, ενώ ο Σπύρος Ηλία συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση όπως και στο πρώτο hit.

ΜΧ4


Αρκετά σοβαρός παρουσιάστηκε ο πρωτοπόρας στη βαθμολογία Χρίστος Κημήτρη στην κατηγορία ΜΧ4 και αποτέλεσμα αυτού ήταν να κερδίσει σχετικά εύκολα τον αγώνα και να πλησιάσει στον τίτλο.
Ο Χρίστος Καΐκκη ήταν ο αναβάτης που έκανε την καλύτερη εκκίνηση στο πρώτο hit οδηγώντας στα αρχικά στάδια τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση ακολουθούσε ο Κημήτρη και τρίτος ο Βίκτωρ Ζαχαρία.


Οι Κημήτρη και Ζαχαρία πέρασαν τον Καΐκκη και ξεκίνησε μια ωραία μάχη μεταξύ τους για την πρώτη θέση η οποία όμως δεν διήρκησε πολύ καθώς ένα μηχανικό πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του πρωτοπόρου Ζαχαρία τον έθεσε αυτόματα εκτός αγώνα.
Απο κει και πέρα ο Κημήτρη δεν είχα κανένα πρόβλημα να κερδίσει το hit, αφήνοντας δεύτερο τον Λούκα Τσόκκο, τρίτο τον Χρίστο Καΐκκη και τέταρτο τον Κυριάκο Μαυρονικόλα.


Στο δεύτερο hit ο Χρίστος Κημήτρη έφυγε μπροστά από την εκκίνηση και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Άνοιξε διαφορά από τους υπόλοιπους την οποία κράτησε μέχρι το τέλος. Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Τσόκκου, Μαυρονικόλα και Καΐκκη. Δείχνοντας αρκετά δυνατός, ο Κυριάκος Μαυρονικόλας κατάφερε τελικά να τερματίσει δεύτερος σε hit και αγώνα, με τον Χρίστο Καΐκκη να ολοκληρώνει τρίτος και τον Λούκα Τσόκκο τέταρτος.

ΜΧ85


Συναρπαστικές μάχες έγιναν στην κατηγορία ΜΧ85, με τον Αριστόδημο Έλληνα να δυσκολεύετε στα αρχικά στάδια των δυο hit, όμως η σωστή αντίδραση του τον ανέβασε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.


Στο πρώτο hit ο Βρυώνης Βλάσιου εκτοξεύτηκε μπροστά οδηγώντας τον αγώνα. Δεύτερος ακολουθούσε ο πολύ ανεβασμένος Αντώνης Γεωργίου, τρίτος ο Dominic Κολοκάσης και τέταρτος ο Αριστόδημος Έλληνας. Μετά από παρέλευση δυο γύρων ο Έλληνας ξεκίνησε την αντεπίθεση του περνώντας στην πρωτοπορία. Δεύτερος εξακολουθούσε να βρίσκετε ο Αντώνης Γεωργίου, τρίτος ο Dominic Κολοκάσης, ενώ ο Βρυώνης Βλάσιου ο οποίος ήταν πρώτος, είχε πτώση με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει τέταρτος.
Η τελική κατάταξη στο πρώτο hit βρήκε τον Αριστόδημο Έλληνα νικητή, δεύτερο τον Αντώνη Γεωργίου και τρίτο τον Dominic Κολοκάση.


Πολύ καλή εκκίνηση έκανε ο Dominic Κολοκάσης στο δεύτερο hit παίρνοντας το προβάδισμα. Δεύτερος ακολουθούσε ο Βρυώνης Βλάσιου και τρίτος ο Αριστόδημος Έλληνας. Όπως στο πρώτο hit, έτσι και στο δεύτερο, ο Έλληνας κατάφερε να περάσει πρώτος και να παραμείνει εκεί μέχρι την καρό σημαία.

Ο Dominic Κολοκάσης ολοκλήρωσε δεύτερος και ο Αντώνης Γεωργίου ο οποίος πέρασε τον Βρυώνη Βλάσιου τερμάτισε τρίτος. Στο βάθρο των νικητών πρώτος ανέβηκε ο Αριστόδημος Έλληνας, δεύτερος ο Dominic Κολοκάσης και τρίτος ο Αντώνης Γεωργίου.

ΜΧ65


Τέλος, στους μικρούς της κατηγορίας ΜΧ65, ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα καθώς κέρδισε και τα δυο hit. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Κωστέας με τερματισμούς 2-2, τρίτος ήταν ο Λούκας Σοφοκλέους με τερματισμούς 3-3 και τέταρτος ο Μάριος Χριστοφόρου με δυο τέταρτες θέσεις.
Ο 8ος και προτελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Motocross θα διεξαχθεί και πάλι στην πίστα της Μακούντας στις 12 Μαΐου.

Στάθης Ευσταθίου