Αρχή για το νέο Peugeot 208R2!

Το ολοκαίνουργιο Peugeot 208R2, διάδοχος του δημοφιλέστερου αυτοκινήτου ράλι στην ιστορία της Peugeot Sport καθώς και πρώτο στις πωλήσεις στην κατηγορία του – το νέο PEUGEOT 208 R2 – έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά στο Vosges της Γαλλίας, καθώς μπαίνει στη δυναμική φάση των δοκιμαστικών.

Το νέο Peugeot 208R2 βασίζεται στο πιο πρόσφατο αυτοκίνητο παραγωγής Peugeot 208, το οποίο έκανε την επίσημη του παρουσία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στην Ελβετία τον περασμένο μήνα και διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα PureTech τριών κυλίνδρων 1,2 λίτρων, που το καθιστά συμβατό με τους κανονισμούς για την κατηγορία FIA R2C.


Οι μηχανικοί της PEUGEOT SPORT εργάζονται σε αυτό το εντελώς νέο αυτοκίνητο από το περσινό καλοκαίρι. Με βάση το τελευταίο αυτοκίνητο παραγωγής Peugeot 208 το οποίο παρουσιάστηκε στη Γενεύη στις αρχές Μαρτίου, το νέο Peugeot 208 R2 επωφελείται από όλες τις τεχνικές και αισθητικές εξελίξεις που χαρακτηρίζουν το αυτοκίνητο παραγωγής.
Το νέο Peugeot 208R2 έχει ένα βαρύ όνομα σαν ιστορία, καθώς αναλαμβάνει το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο ράλι που έχει κατασκευάσει ποτέ η Peugeot και το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

Οι μηχανικοί της Peugeot Sport έλαβαν ένα σαφές καθήκον: να δημιουργήσουν ένα γρήγορο και αξιόπιστο αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι πολύ διασκεδαστικό να οδηγηθεί αλλά και να επωφελείται από το λειτουργικό κόστος που είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Η τεράστια εμπειρία που συσσωρεύτηκε από την Peugeot Sport και τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών δείχνουν ότι οι στόχοι αυτοί έχουν ήδη επιτευχθεί.


Το νέο Peugeot 208R2 είναι εξοπλισμένο με τον νέο 1,2 λίτρων, τριών κυλίνδρων κινητήρα του κατασκευαστή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία PureTech. Αυτός ο κινητήρας είναι ιδιαίτερα ισχυρός στην κατηγορία των οχημάτων και έχει προσαρμοστεί από τους μηχανικούς της Peugeot Sport για να είναι πιο ανταγωνιστικό προσθέτοντας του ένα μεγαλύτερο turbo, engine management system, και ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα πάντα περιλαμβάνονται στη νέα πλατφόρμα CMP – μια νέα πλατφόρμα κοινή σε όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας PSA Β – η οποία προσφέρει μειωμένο βάρος και βελτιωμένη δυναμική του οχήματος για να κάνει την απόδοση πιο sportive.
Ο στόχος είναι να παραδοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα εγκαίρως για την αγωνιστική χρονιά του 2020.


Τι είπαν….

Bruno Famin – Επικεφαλής της Peugeot Sport

Είμαι πολύ ευτυχής που βλέπω τις πρώτες δοκιμές του τελευταίου αυτοκινήτου από την Peugeot Sport: το νέο Peugeot 208R2. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Peugeot Sport, καθώς ο ανταγωνισμός των πελατών είναι περισσότερο από ποτέ το βασικό σημείο εστίασης της δραστηριότητάς μας. Με το νέο Peugeot 208R2, θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ανταγωνιστικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο που θα είναι πολύ διασκεδαστικό να οδηγείτε με ελάχιστο κόστος: δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε τη νικήτρια φόρμουλα στην R2! Η βελτίωση προέρχεται κυρίως από τον νέο κινητήρα turbo PureTech 1.2 λίτρων, ο οποίος θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της απόδοσης. Τώρα περάσαμε τη δοκιμαστική φάση σε εξέλιξη, η οποία είναι ένα βασικό βήμα. Ο στόχος μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι να βασιστεί σε αυτό και να κερδίσει τη μέγιστη εμπειρία και δεδομένα μέσω μιας σειράς δοκιμών σε όλα τα είδη των επιφανειών και σε διάφορες συνθήκες. Αυτό θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε και στη συνέχεια να επιβεβαιώσουμε τις τελικές τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στη μάχη το 2020! ”