GP ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – Κακατακτήριες: Pole στο SACHSENRING με νέο ρεκόρ πίστας MARQUEZ

Το Q1 είχε τους Dovizioso και Rossi να παλεύουν για την πρόκριση στην τελική 12άδα. Στη διαδικασία συμμετείχε κι ο Nakagami, ο οποίος πονούσε αρκετά στον τραυματισμένο του αστράγαλο και δεν ήταν βέβαιο αν τρέξει, τελικά αποφάσισε να αγωνιστεί κανονικά.

Μετά τα πρώτα runs, ο Rossi έγραψε τον ταχύτερο γύρο, με τους Aleix Espargaro και Bradl να τον ακολουθούν. Ο Ιταλός κατάφερνε να βελτιώνει σε κάθε γύρο και από λίγο με σκληρό πίσω ελαστικό, μένοντας πρώτος στα μισά του session.

Με φρέσκα ελαστικά και με λίγα λεπτά να απομένουν, ο Dovizioso πέρασε προσωρινά μπροστά, προτού τον προσπεράσει εκ νέου ο Rossi. Αμέσως μετά τον ταχύτερο γύρο του, όμως, ο αναβάτης της Yamaha έπεσε στην Κ1, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες, καταφέρνοντας να σηκωθεί και να επιστρέψει στα pits.

Και στο τέλος, ήρθε η τεράστια έκπληξη: ο τραυματίας Nakagami, από το πουθενά, κατάφερε να «κλέψει» την 2η θέση από τον Dovizioso, ρίχνοντας τον Ιταλό στην 5η σειρά ενόψει του αυριανού αγώνα.

Ο Ιάπωνας έκανε έναν πραγματικό άθλο, καταφέρνοντας να προκριθεί στο Q2 για μόλις 0,003 δλ.

Q2:

Τα φαβορί για την pole ήταν αρκετά: Marquez, Quartararo, Vinales, όλοι ήταν «στο παιχνίδι».
Ο Marquez σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην αρχή, περί τα 2 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερο του Rins, με τον Quartararo (που μερικές ώρες πριν είχε εξαρθρώσει τον ώμο του) να μένει τρίτος και τον Vinales τέταρτο.

Στο επόμενο run, ο Ισπανός κατάφερε να ρίξει κι άλλο την επίδοσή του, γράφοντας 1:20.195, που αποτελεί και νέο ρεκόρ πίστας.

Με τέτοιο χρόνο απλά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον ανταγωνισμό, που έμεινε να παλεύει για τις υπόλοιπες θέσεις.

Ο Quartararo κρατήθηκε 2ος, μειώνοντας ελαφρώς τη διαφορά του από τον αναβάτη της Honda, ενώ Vinales, Rins, Miller και Crutchlow έκλεισαν τις πρώτες δύο σειρές.

Δωδέκατος έμεινε ο Petrucci, που είχε πτώση στον τελευταίο γρήγορο γύρο του, ολοκληρώνοντας μία κάκιστη μέρα για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Πηγή:totalracing.gr