GP ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – Αγώνας: Βόλτα και νίκη για MARQUEZ

Μετά από έναν άνετο και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις αγώνα ο Marc Marquez αναδείχθηκε νικητής στο Γερμανικό Grand Prix που διεξήχθη στην πίστα του Sachsenring. Μαζί του στο βάθρο οι Vinales, Crutchlow, πτώσεις για Quartararo, Rins.

Μπροστά από περίπου 80 χιλιάδες θεατές και σε ιδανικές συνθήκες (21 βαθμοί στον αέρα και 32 στο οδόστρωμα της πίστας) ξεκίνησε ο ένατος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος του MotoGP.

Στην εκκίνηση ο Marc Marquez μπορεί να μην έφυγε αρκετά καλά από την γραμμή του, αλλά κατάφερε να φρενάρει πολύ αργότερα στην πρώτη στροφή και κράτησε την πρώτη θέση. Αντίθετα πολύ άσχημα έφυγε ο δεύτερος Fabio Quartararo που έπεσε στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Petrucci που έφτασε 6ος παρότι ξεκίνησε 12ος.

Ο Vinales που πέρασε δεύτερος άρχισε να πιέζει τον Marquez για την πρώτη θέση, ενώ οι Rins, Miller και Crutchlow ακολουθούσαν από κοντά. Πιο πίσω ο Dovizioso είχε φύγει εξαιρετικά, έχοντας περάσει τους Espargaro, Morbidelli και Rossi.

Στον δεύτερο γύρο ο Quartararo προσπάθησε να πάρει την 6η θέση από τον Petrucci, όμως δεν υπολόγισε σωστά, έκανε λάθος και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα. Στον ίδιο γύρο εγκατέλειψαν ταυτόχρονα κι οι ΚΤΜ των Oliveira, Zarco.

Vinales και Rins προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στη μοτοσυκλέτα του Marquez και το κατάφεραν για λίγους γύρους, όμως ο Ισπανός έκανε συνεχόμενους πάρα πολύ καλούς γύρους και εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τα 2 δευτερόλεπτα μέσα σε 3 γύρους.

Ταυτόχρονα ο Rins κατάφερε να περάσει και να ξεμακρύνει από τον Vinales, ενώ ο Crutchlow δεν μπορούσε να πιέσει τον Ισπανό της Yamaha. Κάπως έτσι η μεγαλύτερη μάχη στον αγώνα έγινε ανάμεσα στους 3 αναβάτες της εργοστασιακής Ducati, με τους Miller, Petrucci και Dovizioso να μάχονται για την πέμπτη θέση.

Παρά τον καλό ρυθμό του όμως ο Rins δεν άντεξε, έκανε λάθος στον 20ο γύρο κι είχε την δεύτερη πτώση του μέσα σε μία εβδομάδα. Το ίδιο έκανε λίγους γύρους αργότερα κι ο Aleix Espargaro από την δέκατη θέση.

Τελικά ο Marc Marquez δεν δυσκολεύτηκε καθόλου, πήρε μια πολύ άνετη νίκη περνώντας με ενδεικτικό τρόπο την γραμμή του τερματισμού και συνέχισε το απίστευτο σερί των 10 συνεχόμενων νικών από την pole position στην γερμανική πίστα.

Δεύτερος ήταν ο Maverick Vinales που άντεξε μέχρι τέλους στην πίεση του Cal Crutchlow, ο οποίος με τη σειρά του ήρθε τρίτος και ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ.

Πιο πίσω ο Petrucci ήταν ο νικητής στην μάχη των Ducati, τερματίζοντας στην 4η θέση, οριακά μπροστά από τους Dovizioso και Miller, με τους οποίους έδωσε μια πολύ όμορφη μάχη που διήρκεσε έως και το πέσιμο της καρό σημαίας.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Joan, Mir, Valentino Rossi, Franco Morbidelli και Stefan Bradl.

To MotoGP μπαίνει πλέον στο καλοκαιρινό του διάλειμμα, με τον επόμενο αγώνα από το Brno και το Τσέχικο Grand Prix να έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 2-4 Αυγούστου!

Πηγή:totalracing.gr