Ο Paddon στη Φιλανδία με την M-Sport

Ο Hayden Paddon εξασφάλισε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς συμφώνησε με την M-Sport Ford για να τρέξει στον αγώνα της Φιλανδίας με ένα τρίτο Fiesta WRC.


Μετά και την απόφαση της Hyundai να καλέσει τον Craig Breen να αγωνιστεί με τα χρώματα της στη Φιλανδία, ο Paddon δεν “έκατσε να κλάψει” και προσπάθησε να βρει μια εναλλακτική λύση.

Η συμφωνία του για να επιστρέφει στην M-Sport, όπου ξεκίνησε την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2013, είναι αρχικά για ένα αγώνα. Η συμφωνία με τη Βρετανική ομάδα έγινε μόλις δυο μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για συμμετοχή στον αγώνα της Φιλανδίας.


Ο Paddon μίλησε για την επιθυμία του να επιστρέψει αγωνιζόμενος στο ψηλότερο επίπεδο. «Μετά την κίνηση της Hyundai δεν κάτσαμε να κλάψουμε και ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για να βρούμε αυτοκίνητο. Ήταν πολύ δύσκολο να κάθομαι σπίτι και να παρακολουθώ το WRC, ειδικά από τη στιγμή που ξέρω ότι μπορώ να οδηγήσω στο ψηλότερο επίπεδο. Θα δώσουμε το 110% σε αυτό τον αγώνα. Προφανώς το να απέχουμε οκτώ μήνες από το WRC σίγουρα μας αφήνει πίσω, όμως ο John και εγώ είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε κοντά στους πρώτους. Ο τερματισμός στην πρώτη πεντάδα θα είναι το λιγότερο που μπορούμε να ζητήσουμε από τους εαυτούς μας και έτσι θα πιέσουμε πολύ».


Ο Paddon και ο συνοδηγός του John Kennard θα οδηγήσουν το Ford Fiesta σε μονοήμερο τεστ στη Φιλανδία πριν από τον αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 1-4 Αυγούστου. Το καλύτερο του αποτέλεσμα στη Φιλανδία ήταν το 2018, όπου τερμάτισε στην τέταρτη θέση.
Η τελευταία φορά που ο Νεοζηλανδος έτρεξε σε αγώνα του WRC ήταν πέρυσι στην Αυστραλία, όπου αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη Hyundai, αφού ως γνωστόν αργότερα η ομάδα ένταξε στο δυναμικό της τον Sebastien Loeb σαν αντικαταστάτη του Paddon.


Ο Paddon, ο οποίος πέτυχε τη μοναδική νίκη στο WRC το 2016 στην Αργεντινή, είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τους στόχους του για μετά τον αγώνα. «Ο απώτερος στόχος είναι να επιστρέψω στο WRC με περισσότερους αγώνες το 2020. Ακόμα μπορώ να πετύχω πολλά, απλά θέλω να έχω την ευκαιρία».

Η ευκαιρία και το πράσινο φως ήρθε από τη Hyundai New Zealand η οποία στηρίζει τον Paddon. «Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα της Hyundai New Zealand η οποία συνεχίζει να με στηρίζει πλήρως», πρόσθεσε.

«Το να με αφήσουν να κυνηγήσω αυτή την ευκαιρία μιλά από μόνο του το πόσο στηρίζουν την καριέρα μου και τις προσδοκίες μου. Είμαι πραγματικά ευγνώμον».


Ο αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Richard Millener είπε ότι ανυπομονεί να καλωσορίσει τον Paddon πίσω στην ομάδα. «Ο Hayden οδήγησε για εμάς στην Ισπανία το 2013. Αυτή ήταν η πρώτη του φορά σε αυτοκίνητο WRC και είναι ωραίο να τον έχουμε πίσω μαζί μας. επίσης είναι ωραίο που επιστρέφει πίσω στο WRC. Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει πίσω από το τιμόνι του Fiesta. Αποδείχτηκε νικητής και είναι υπέροχο για εμάς να έχουμε ένα οδηγό της εμβέλειας του, καθώς έχουμε σαν στόχο ακόμα μια δυνατή εμφάνιση. Όπως και ο κάθε οπαδός ράλι, ανυπομονώ να τον δω μαζί με τον συνοδηγό του John πίσω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η M-Sport έτρεξε μόνο σε τρεις αγώνες φέτος με τρία αυτοκίνητα, με οδηγούς τους Pontus Tidemand στο Μόντε Κάρλο και Σουηδία και τον Gus Greensmith στο Ράλι Πορτογαλίας.