GP Γερμανίας – Κατατακτήριες: Pole στο νήμα για τον Marquez

Ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του Γερμανικού Grand Prix που διεξάγεται στην πίστα του Sachsenring και πήρε την pole position για τον αγώνα της Κυριακής. Δίπλα του στην πρώτη σειρά οι Petrucci-Lorenzo.
Q1 – Εύκολα ο Dovizioso, έκπληξη από Nakagami
Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με πολύ καλό καιρό και ηλιοφάνεια, από τη διαδικασία του Q1. Αρκετοί  πρωτοκλασάτοι αναβάτες βρέθηκαν να διεκδικούν την πρόκριση στην πρώτη δωδεκάδα, με μεγαλύτερα ονόματα, αυτά των Andrea Dovizioso, Johann Zarco αλλά και Jack Miller.

Αυτός όμως που έκλεψε τα βλέμματα στην πρώτη προσπάθεια ήταν ο Aleix Esoaragaro που ανέβασε την Aprilia στην πρώτη θέση, μπροστά από τον Dovizioso και την έτερη έκπληξη της διαδικασίας, τον Takaaki Nakagami.

Ο Dovizioso κατάφερε στη δεύτερη προσπάθεια να κάνει έναν πολύ καλύτερο γύρο και πέρασε στην πρώτη θέση κι έτσι η προσοχή στράφηκε στο ποιος θα τον συντροφεύσει στην πρώτη δυάδα που προκρίνεται στην τελική μάχη.

Nakagami, Espargaro και Zarco έκαναν τις προσπάθειές τους, όμως ο Ιάπωνας ήταν αυτός που κατάφερε να περάσει μπροστά και πήρε για μόλις 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου την δεύτερη θέση, αλλά και την πρόκριση στο Q2. Ο Espargaro έμεινε τρίτος, αλλά θα ξεκινήσει από την δέκατη ένατη θέση, λόγω ποινής για επικίνδυνη οδήγηση στις ελεύθερες δοκιμές.

Q2 – 8η σερί pole για Marquez στο Sachsenring

Εκτός από τους Dovizioso και Nakagami, στην μάχη για την pole position πήραν μέρος οι Vinales, Iannone, Rins, Petrucci, Crutchlow, Marquez, Rossi, Bautista, Pedrosa και Lorenzo.

Μετά την πρώτη προσπάθεια, φάνηκε ότι η μάχη της pole θα ήταν Ισπανική υπόθεση. Vinales, Lorenzo και Marquez βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα, με χρόνους στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου, ενώ ο τέταρτος Cal Crutchlow ήταν πάνω από 4 δέκατα πιο πίσω.

Ο Danilo Petrucci πήγε όμως να σπάσει την κυριαρχία, κάνοντας έναν εντυπωσιακό γύρο στο 1:20,295, όντας μόλις μπροστά από τον Jorge Lorenzo. O Marquez προσπάθησε, όμως στον πρώτο γύρο της τελευταίας προσπάθειας έμεινε δεύτερος.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda έβλεπε το σερί των 7 συνεχόμενων pole position στο Sachsenring να βρίσκεται στο όριο, αλλά δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με έναν ακόμη καλύτερο γύρο, έγραψε 1:20,270 και πέρασε στην πρώτη θέση, παίρνοντας την 6η συνεχόμενη pole στην μεγάλη κατηγορία και 8η συνεχόμενη στην γερμανική πίστα.

Petrucci και Lorenzo παρέμειναν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ από τη δεύτερη σειρά θα ξεκινήσουν οι Vinales, Dovizioso και Rossi. Άτυχος ήταν ο Alvaro Bautista που ήταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο, αλλά έπεσε στην 11η στροφή κι έμεινε μόλις ένατος.

Πηγή:totalracing.gr