Ο Ogier έτοιμος για το ντεμπούτο του στο Red Bull Ring DTM

Ο πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC, Sebastien Ogier, πρόκειται να αγωνιστεί σε αγώνα DTM στο Red Bull Ring τον Σεπτέμβριο με μια Mercedes.

Η Mercedes έχει αναφέρει προηγουμένως ότι θα επωφεληθεί από τους κανόνες που επιτρέπουν στους κατασκευαστές DTM να έχουν ένα έβδομο αυτοκίνητο παράλληλα με τα έξι που τρέχουν κανονικά και να μπορούν να το διαθέσουν σε ένα “guest” οδηγό.

Ο δύο φορές πρωταθλητής DTM Mattias Ekstrom έκανε την αποχαιρετιστήρια του εμφάνιση στο Hockenheim, αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από τους αγώνες της σειράς αυτή τη χρονιά, ενώ ο Alex Zanardi θα εμφανιστεί για τη BMW στους νυχτερινούς αγώνες του επόμενου μήνα στο Misano.

Ο Ogier είναι τώρα έτοιμος να ενταχθεί στην ομάδα τους, καθώς ο Γάλλος είναι έτοιμος να κάνει την εμφάνισή του στο τιμόνι ενός Mercedes-AMG C63 DTM που υποστηρίζεται από την Red Bull, η οποία επίσης χορηγεί τον Γάλλο στο WRC.

Οι κανόνες του DTM δεν επιτρέπουν την ένταξη “guest” οδηγών στους τελευταίους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος, αλλά η Mercedes μπορεί να τύχει εξαίρεσης με την έγκριση του επικεφαλής σώματος DMSB καθώς και των αντιπάλων της BMW και Audi. Αυτό αναμένεται να είναι μια τυπική διαδικασία.

Ogier ολοκλήρωσε ελάχιστους γύρους με την Mercedes DTM την Παρασκευή στην Αυστρία μαζί με τη σύζυγό του Andrea Kaiser – τηλεοπτικός παρουσιαστής του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού SAT1 – στην διπλανή θέση.

Ο πέντε φορές πρωταθλητής WRC δεν είναι ξένος σε αγώνες πίστας, έχοντας προηγουμένως κάνει δύο εμφανίσεις στο Porsche Supercup το 2013 και το 2014, καθώς και κάποιες εμφανίσεις στα πρωταθλήματα FFSA GT και ADAC GT Masters.

Δοκίμασε επίσης ένα αυτοκίνητο Formula 1 της Red Bull προδιαγραφών 2011 στο Red Bull Ring πέρυσι.