GP Γερμανίας – Αγώνας: Εύκολη νίκη για Marquez

O Marc Marquez είναι ο βασιλιάς του Sachsenring. Με μια εμφατική εμφάνιση ο Ισπανός πήρε μια άνετη νίκη στο Γερμανικό Grand Prix, για ένατη συνεχή χρονιά. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Yamaha των Rossi-Vinales.

Στο ηλιόλουστο και καυτό Sachsenring, ξεκίνησε ο ένατος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP. Στον αγώνα δεν συμμετείχε ο Aleix Espargaro, καθώς είχε μια άσχημη πτώση στο ζέσταμα της Κυριακής, στην οποία υπέστη έναν τραυματισμό στον θώρακα.

Στην εκκίνηση ο Marc Marquez δεν έφυγε καλά από την pole position κι αμέσως έχασε θέσεις από τους Lorenzo και Petrucci, που πέρασαν στην πρωτοπορία. Πολύ καλά έφυγε κι ο Rossi που πετάχτηκε τέταρτος κι άρχισε να πιέζει τον Marquez.

Την χειρότερη εκκίνηση έκανε ο Iannone που έπεσε από την 8η στην 18η θέση, ενώ επαφή είχαν οι Rins και Pol Espargaro, που έμειναν εκτός αγώνα. Πιο μπροστά ο Crutchlow πέρασε τον Vinales για την 5η θέση, ενώ ο Dovizioso είχε μείνει στην έβδομη θέση.

Ο Lorenzo άρχισε να αυξάνει τη διαφορά του, ενώ ο Marquez πίεσε και πέρασε τον Petrucci για τη δεύτερη θέση. To ίδιο έκανε στην ίδια στροφή ο Andrea Dovizioso, περνώντας τον Maverick Vinales για την έκτη θέση.

Ο Rossi πίεσε με τη σειρά του τον Petrucci και 3 γύρους μετά, κατάφερε τελικά να περάσει στην τρίτη θέση. Ο Vinales έχανε συνεχώς έδαφος, πέφτοντας στην όγδοη θέση, πίσω από τον Alvaro Bautista, ενώ ο Johann Zarco είχε αρχίσει την ανάκαμψη από την 14η θέση, έχοντας ανέβει στην 8η.

Ο Marquez μείωνε συνεχώς τη διαφορά από τον Jorge Lorenzo και στον 13ο γύρο κατάφερε να περάσει στην τελευταία στροφή της πίστας. Λίγο νωρίτερα ο Cal Crutchlow είχε μια πτώση που τερμάτισε πρόωρα τον αγώνα του από την πέμπτη θέση.

Πλέον ήταν η σειρά του Rossi να πιέσει τον Lorenzo και στον 16ο γύρο ο Ισπανός υπέκυψε, κάνοντας ένα λάθος στην 10η στροφή και έχασε την δεύτερη θέση. Ο αναβάτης της Ducati προσπάθησε να ανακάμψει, όμως δεν κατάφερε να ξαναπεράσει.

Στην μάχη για την τέταρτη θέση ο Petrucci δεχόταν την επίθεση από τους Dovizioso, Bautista και Vinales. O Ιταλός της Pramac κρατήθηκε τέταρτος στην πρώτη επίθεση, όμως ο Bautista ήταν αυτός με τον καλύτερο ρυθμό, περνώντας και τον Dovizioso για την πέμπτη θέση. O αναβάτης της Ducati δεν είχε ρυθμό κι έχασε και την έκτη θέση από τον Vinales.

Μπροστά ο Marquez αύξανε συνεχώς τη διαφορά από τον Rossi, ενώ ο Lorenzo όχι μόνο δεν μπορούσε να απειλήσει, αλλά είδε το μπροστινό ελαστικό να χάνει την απόδοσή του και να πέφτει πίσω από τους Petrucci, Vinales και Bautista στην έκτη θέση.

Με τις 2 πρώτες θέσεις εξασφαλισμένες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν στην μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου, ανάμεσα στους Petrucci και Vinales. O Ισπανός της Yamaha ήταν ιδιαίτερα πιεστικός, έχοντας ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του στους τελευταίους γύρους. Τελικά στον προτελευταίο γύρο ο Vinales έκανε την κίνησή του, πέρασε εντυπωσιακά και πήρε την τρίτη θέση.

Κανείς όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Marc Marquez. Ο Ισπανός συνέχισε την τρομερή κυριαρχία του στο Sachsenring παίρνοντας την ένατη συνεχόμενη νίκη στην γερμανική πίστα, την 6η στην μεγάλη κατηγορία και την πέμπτη σε 9 αγώνες φέτος, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι 2 εργοστασιακές Yamaha, με τους Rossi και Vinales, μπροστά από τις Ducati των Petrucci, Bautista, Lorenzo και Dovizioso. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Dani Pedrosa, Johann Zarco και Bradley Smith.

Πηγή:totalracing.gr