GP ΑΥΣΤΡΊΑΣ – Αγώνας: Ασύλληπτο φινάλε με νίκη DOVIZIOSO

Ο Andrea Dovizioso ήταν ο μεγάλος νικητής του Αυστριακού Grand Prix που έγινε στην πίστα του Red Bull Ring μετά από μία ακόμη απίστευτη μάχη με τον Marc Marquez που κρίθηκε και πάλι στην τελευταία στροφή! Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε ο Fabio Quartararo.

Παρά την πρωινή βροχή που επηρέασε το πρωινό ζέσταμα αλλά και τους αγώνες των υπόλοιπων κατηγοριών, η πίστα είχε στεγνώσει για τα καλά πριν την εκκίνηση για τον αγώνα του MotoGP. Οι θερμοκρασίες πάντως ήταν χαμηλές, καθώς στον αέρα έφταναν στους 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο οδόστρωμα της πίστας τους 32 βαθμούς.

Στην εκκίνηση ο Marquez έφυγε καλά, όμως ο Dovizioso έφυγε ακόμη καλύτερα. Οι 2 τους βρέθηκαν πλάι-πλάι στην δεύτερη στροφή, όμως αμφότεροι δεν φρέναραν καλά κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Fabio Quartararo να περάσει μπροστά και να ανοίξει μια μεγάλη διαφορά.

Dovizioso και Marquez έπεσαν στην 5η κι 6η θέση, με τους Miller και Rins να μπαίνουν ανάμεσα τους. Ο Ιταλός κατάφερε να τους περάσει άμεσα, ανεβαίνοντας και πάλι στην 2η θέση, ενώ ο Marquez αφότου πέρασε την Suzuki, κόλλησε πίσω από την Pramac.

Καλό ξεκίνημα στον αγώνα είχε κι ο Valentino Rossi που ανέβηκε γρήγορα στην 5η θέση μέχρι τον δεύτερο γύρο, χωρίς πάντως να μπορέσει να απειλήσει την πρώτη τετράδα.

Στον 4ο γύρο ο Marquez κατάφερε επιτέλους να περάσει τον Miller, πιάνοντας άμεσα το δίδυμο της πρωτιάς που είχε την δική του μάχη για την πρώτη θέση. Έναν γύρο αργότερα ο Dovizioso εκμεταλλεύτηκε την ανώτερη τελική της Ducati και πήρε την πρωτοπορία του αγώνα. Άμεσα ακολούθησε κι ο Marquez, με το δίδυμο να έχει ακόμη μια μάχη.

Μετά από αρκετές προσπάθειες ο πρωταθλητής της Honda κατάφερε να πάρει την εσωτερική στην προτελευταία στροφή, διατηρώντας τη θέση του στην επόμενη ευθεία. Ταυτόχρονα ο αγώνας τελείωσε άδοξα για τον Jack Miller που έπεσε κι έμεινε εκτός.

O Marquez προσπάθησε να ανοίξει τη διαφορά, όμως ο Dovizioso έμενε κολλημένος πίσω από την Honda και 9 γύρους πριν το τέλος κατάφερε να ξαναπεράσει μπροστά. Ο Ισπανός φυσικά δεν άργησε να απαντήσει και να ξαναπεράσει με την μάχη να φαίνεται πως θα κρινόταν και πάλι μέχρι το τέλος.

Και πράγματι έτσι έγινε. O Dovizioso έκανε συνεχείς απόπειρες για να περάσει, όμως μέχρι τον τελευταίο γύρο δεν μπορούσε να περάσει μπροστά, βλέποντας τον Marquez να κρατάει τη γραμμή του και να μένει πρώτος.

Όμως, όπως έχουν συνηθίσει οι 2 τους, όλα παίχτηκαν και πάλι στην τελευταία στροφή. Ο Andrea Dovizioso έκανε την βουτιά του στην εσωτερική, είχε εξαιρετική έξοδο και κατάφερε να πάρει τη νίκη, την τέταρτη συνεχόμενη της Ducati στο Red Bull Ring και την δεύτερη δική του μέσα στο 2019! Οι πανηγυρισμοί των ανθρώπων της ομάδας ήταν φυσιολογικά έξαλλοι, ενώ ο Ιταλός αναβάτης δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για μία τρομερή νίκη!
Ο Marc Marquez συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση που διατηρεί το προβάδισμά του στην βαθμολογία στους 58 βαθμούς, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο εξαιρετικός για ακόμη έναν αγώνα, Fabio Quartararo!

O Valentino Rossi ολοκλήρωσε έναν από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς στην 4η θέση, μπροστά από την έτερη εργοστασιακή Yamaha του Maverick Vinales και την Suzuki του Alex Rins.

Ακολούθησαν 2 εκπλήξεις από τους Pecco Bagnaia και Miguel Oliveira που ανέβασαν την Pramac Ducati και την Tech 3 KTM στην 7η κι 8η θέση αντίστοιχα. Ο Danilo Petrucci απογοήτευσε στον αγώνα που κέρδισε ο teammate του, τερματίζοντας 9ος, ενώ ο Franco Morbidelli συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Το πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται πλέον το τριήμερο 23-25 Αυγούστου με το Βρετανικό Grand Prix από την πίστα του Silverstone.

Πηγή:totalracing.gr