ERC Junior-Τι δήλωσαν οι Διεκδικητές του Πρωταθλήματος πριν από τον καθοριστικό αγώνα στο Zlin

Η μάχη για το στέμμα της κατηγορίας Junior ERC1 μεταφέρεται στο Barum Czech Rally Zlín και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μεγάλη μάχη μεταξύ των Chris Ingram και του τοπικού οδηγού Filip Mareš. Επίσης θα είναι ένας αγώνας για τρείς στην κατηγορία Pirelli Junior Championship ERC3, μεταξύ των Ken Torn, Efren Llarena και Sindre Furuseth.
Εκτός από τον περιζήτητο τίτλο του FIA, ο νικητής του ERC1 Junior λαμβάνει 100.000 ευρώ για να το χρησιμοποιήσει τους τελευταίους αγώνες της φετινής χρονιάς ERC σε Κύπρο και Ουγγαρία. Για τον πρωταθλητή Junior ERC3, το βραβείο είναι δύο αγώνες στο ERC με ένα αυτοκίνητο R5.

Οι οδηγοί παίρνουν τις τέσσερις καλύτερες βαθμολογίες τους από τους έξι αγώνες.

Chris Ingram (Μεγάλη Βρετανία, Toksport WRT), ERC1 Junior, Πρωτοπόρος (125 βαθμοί)
“Το Barum Rally είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα κρίνει το πρωτάθλημα Junior ERC1. Είμαι απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να οδηγήσω βάση των δυνατοτήτων μου στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Στο Barum την περσινή χρονιά είχαμε εξαιρετικό ρυθμό προς το τέλος του αγώνα, γράφοντας σε κάποιες ειδικές διαδρομές καλύτερους χρόνους από θρύλους των αγώνων όπως ο Kopecký, ο Lukyanuk και ο Sordo. Ξέρω τι πρέπει να κάνω – πρέπει να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλους τους τομείς. Κερδίζοντας τον τίτλο θα είναι τεράστιο επίτευγμα που θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τον τίτλο γενικής αλλά πρέπει να αλλάξουμε τον ρυθμό μας τώρα”.

Filip Mareš (Τσεχία, ACCR Czech Rally Team), ERC1 Junior, Δεύτερη θέση (95 βαθμούς)
“Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να πω ότι είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε ακόμη στην μάχη του τίτλου πριν από το Barum, αυτό υπογραμμίζει την καλή χρονιά που είχαμε μέχρι στιγμής. Τώρα είμαστε 100 τοις εκατό έτοιμοι για τον τελευταίο αγώνα, θα δώσουμε τα πάντα για την κατάκτηση του τίτλου και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την χρονιά ακόμα καλύτερη. Το Barum θα είναι το «highlight» της χρονιάς στο ERC αλλά και στο Τσεχικό πρωτάθλημα. Η υπέροχη ειδική Pindula είναι ξανά μέσα στον αγώνα, ενώ άλλα τμήματα θα είναι καινούργια για εμάς. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός και είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε καλή ταχύτητα. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε κάθε ειδική διαδρομή και να ολοκληρώσουμε τον αγώνα χωρίς μεγάλα λάθη. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να το κάνουμε. Από την αρχή της σεζόν, τα κίνητρα ήταν πραγματικά υψηλά, καθώς ο προϋπολογισμός μας καλύπτει πλήρως για τους δύο τελευταίους γύρους του ERC. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και ελπίζω ότι οι Τσέχοι θα μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε!”

Ken Torn (Εσθονία, Estonian Autosport Junior Team), ERC3 Junior, Πρωτοπόρος (116 βαθμούς)
“Σίγουρα είναι ένα πολύ μεγάλο πράγμα για μας. Στην αρχή της σεζόν δεν περίμενα να αγωνιστώ στο ERC, αλλά σε κάθε αγώνα πηγαίναμε καλά και γινόμαστε καλύτεροι και καλύτεροι. Τώρα για τον τελευταίο αγώνα είναι πιθανό να πάρουμε την νίκη [πρωτάθλημα]. Το βραβείο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία επειδή για έναν νεαρό οδηγό να βρει τον προϋπολογισμό και να αγωνιστεί με ένα R5 αυτοκίνητο δεν είναι εύκολο, αλλά ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί δύο αγώνες με ένα αυτοκίνητο R5, το οποίο είναι πολύ καλό. Όταν παρακολούθησα τα βίντεο των ειδικών, είναι διαφορετικές από αυτές που είχαμε στη Ρώμη. Θα υπάρχει χώμα στο δρόμο, οπότε ίσως θα είναι ένα από τα σκληρότερα ράλι που έκανα”.

Efrén Llarena (Ισπανία, Rallye Team Spain), ERC3 Junior, Δεύτερη θέση (110 βαθμούς)
“Ο στόχος μου, προφανώς είναι να κερδίσουμε τον αγώνα και να πάρουμε τον τίτλο. Γνωρίζουμε ότι θα είναι πραγματικά δύσκολο γιατί εξαρτάται από το αποτέλεσμα του Ken Torn. Το Barum Czech Rally Zlín είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση για όλους. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να δώσουμε το μέγιστο από την αρχή. Πέρυσι είχαμε ρυθμό, ολοκληρώσαμε τον πρώτο “loop” στην τρίτη θέση και είχαμε προγραμματίσει να επιτεθούμε πολύ περισσότερο στις επόμενες ειδικές αλλά ξαφνικά, μετά από ένα μηχανικό πρόβλημα στο αυτοκίνητό μας αναγκαστήκαμε να αποσυρθούμε. Θα μπορούσαμε να επανεκκινήσουμε, για να εξοικειωθούμε με τις ειδικές διαδρομές. Θα ήταν ένα όνειρο να γίνω πρωταθλητές του ERC3 Junior, η καλύτερη ανταμοιβή για την απίστευτη δουλειά που κάναμε από πέρυσι με την Real Federación Española de Automovilismo(RFEDA), Rallye Team Spain project, the Mavisa Sport team, η συνοδηγός μου Sara και εγώ, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που βρέθηκαν πίσω μας, υποστηρίζοντας το πρόγραμμά μας.”

Sindre Furuseth (Νορβηγία, Saintéloc Junior Team), ERC3 Junior, Τρίτη θέση (96 βαθμούς)
“Το Barum είναι ένας πραγματικά ιδιαίτερος και δύσκολος αγώνας, πάντα απρόβλεπτος και πολλά μπορούν να συμβούν. Θα είμαστε επιθετικοί το Σαββατοκύριακο, όπως κάναμε όλο αυτό το χρόνο, όπου προσπαθήσαμε να είμαστε γρήγοροι, αλλά παράλληλα θα επιδιώξουμε να μείνουμε μακριά από προβλήματα. Αυτό θα σήμαινε πολλά για να κερδίσουμε τον τίτλο, επειδή πραγματικά θα βοηθήσει να κάνουμε το βήμα μόνιμα στο R5, έχοντας τις δύο μεγάλες ευκαιρίες το 2020. Μετά το λάθος μας στη Ρώμη ο τίτλος φαίνεται μάλλον δύσκολος για εμάς, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικός μας μέρος της δουλειάς και να κερδίσουμε τον αγώνα.”