GP Αζερμπαϊτζάν – Αγώνας: Νίκη Hamilton στο χάος του Μπακού

O Lewis Hamilton κατέκτησε μια ανέλπιστη νίκη στο Grand Prix του Μπακού με τον Βρετανό οδηγό της Mercedes να ανεβαίνει στην πρώτη θέση ύστερα από έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Kimi Raikkonen και η Ferrari. Ο Sergio Perez ολοκλήρωσε ένα τρομερό σαββατοκύριακο για την Force Indiaμε τον Μεξικάνο να ανεβαίνει στην 3η θέση.

Στην εκκίνηση του αγώνα αν και αρχικά τα πράγματα φάνηκαν να πηγαίνουν καλά με τον Sebastian Vettel να κρατάει την πρώτη θέση, ωστόσο μερικές στροφές μετά εξαιτίας επαφής του Kimi Raikkonen με τον Esteban Ocon η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός της Force India να μείνει εκτός αγώνα, είχαμε την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Την ίδια ώρα οι Sergey Sirotkin, Nico Hulkenberg και Fernando Alonso είχαν επαφή μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο οδηγός της Williams να μένει εκτός αγώνα και ο οδηγός της McLaren να αναγκάζεται να αλλάξει ελαστικά.

Πέντε γύρους μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε μέσα με τον Sebastian Vettel να κρατά την πρώτη θέση μπροστά από τον Lewis Hamilton. Ο Carlos Sainz με την ultrasoft πέρασε την Red Bull του Daniel Ricciardo ενώ στην συνέχεια έδωσε μάχη με τον Max Verstappen για την 4η θέση την οποία κέρδισε μέσα στους επόμενους γύρους. Την ίδια ώρα ο teammate του Sainz στην Renault πέρασε και αυτός τις δύο Red Bull.

Στον 10 γύρο την ώρα που ο Nico Hulkenberg ήταν στην 5η θέση ύστερα από επαφή με τις μπαρίερες αναγκάστηκε να σταματήσει το μονοθέσιο εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Ο Kimi Raikkonen ο οποίος αναγκάστηκε να μπει για αλλαγή εμπρός αεροτομής κατάφερε στον 17 γύρο να επιστρέψει μετά από πολλές μάχες στην 6η θέση πίσω από τον Daniel Ricciardo.

Με 24 γύρους να έχουν περάσει ο Lewis Hamilton ύστερα από ένα μεγάλο μπλοκάρισμα που είχε στην πρώτη στροφή μπήκε για την πρώτη αλλαγή ελαστικών με το Βρετανό να βάζει μαλακά ελαστικά.

Με τον ρυθμό του Valtteri Bottas να βελτιώνεται ο Sebastian Vettel και η Ferrari αποφάσισαν κάνουν pitstop στον 30ο γύρο με το Γερμανό να επιλέγει την μαλακή γόμα.

Με 16 γύρους να απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας ο Daniel Ricciardo κατάφερε να περάσει τον teammateτου Max Verstappen ύστερα από πολλές προσπάθειες στους προηγούμενους γύρους.

Η μάχη που είχαν οι δύο οδηγοί της RedBull σε όλη την διάρκεια του αγώνα δεν εξελήχθηκε καλά καθώς στην προσπάθεια του Daniel Ricciardo να περάσει τον Max Vrestappen ο Αυστραλός έπεσε πάνω στον Ολλανδό στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο τον αγώνα.

Αυτό το συμβάν οδήγησε στην δεύτερη εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας με τους οδηγούς να μπαίνουν στα pitγια αλλαγή σε ultrasoft γόμα, κερδισμένος αυτής της κατάστασης ήταν ο Valtteri Bottas ο οποίος δεν είχε μπει για αλλαγή ελαστικών μέχρι εκείνο το σημείο και έτσι κράτησε την πρώτη θέση.

Ένα σπάνιο γεγονός συνέβη κατά την διάρκεια της παρουσίας αυτοκινήτου ασφαλείας ο Romain Grosjean έχασε το έλεγχο της Haas, πέφτοντας πάνω στις μπαριέρες με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο ασφαλείας να παραμένει στην πίστα.

Με την επανεκκίνηση του αγώνα με 3 γύρους να απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας ο Sebastian Vettel στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Valtteri Bottas είχε μεγάλο μπλοκάρισμα με αποτέλεσμα να χάσει πολλές θέσεις και βρέθηκε στην 4η θέση πίσω από τον Sergio Perez.

Ωστόσο οι ανατροπές αυτού του αγώνα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ο Valtteri Bottas  την ώρα που ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει την νίκη στο σημερινό αγώνα πάτησε θραύσμα που ήταν κάτω στην πίστα με αποτέλεσμα να κλατάρει το ελαστικό και εγκαταλείπει τον αγώνα, έτσι ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην πρώτη θέση, με τον Kimi Raikkonen να παίρνει μια ανέλπιστη δεύτερη θέση και τον Sergio Perez να ανεβαίνει κι αυτός με τη σειρά του στο βάθρο για 8η φορά στη καριέρα του!

Ο Vettel έμεινε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Carlos Sainz, ενώ έκτος ήταν ο τρομερός Charles Leclerc που μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους βαθμούς. Alonso, Stroll, Vandoorneκαι Hartley συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

 

Πηγή: totalracing.gr