World RX – Δεύτερος αγώνας: Ο Kristoffersson κέρδισε στη χιονισμένη Πορτογαλία

Ο Johan Kristoffersson κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος RX, ο οποίος έγινε στην Montalerge στην Πορτογαλία υπο αντίξοες συνθήκες.

Η διαδρομή καλύφθηκε με χιόνι λίγο πριν ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός, όμως αυτό δεν πτόησε καθόλου τον πρωταθλητή, ο οποίος έκανε την καλύτερη εκκίνηση οδηγώντας τον αγώνα. Έλεγξε απόλυτα το ρυθμό και μπήκε για το δικό του jockerστον πέμπτο γύρο, παραμένοντας πρώτος. Από κει και πέρα δεν απειλήθηκε και η νίκη ήρθε φυσιολογικά. Για τον οδηγό της PSRX Volkswagen αυτή ήταν η 11η νίκη στην καριέρα του και η 9η στους τελευταίους 11 αγώνες.

Επιπλέον, το προβάδισμα του στη βαθμολογία αυξήθηκε στους εννέα βαθμούς από τον δεύτερο Andreas Bakkerud.

Οι Sebastien Loeb και Petter Solberg συμπλήρωσαν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου Οι δυο τους είχαν επαφή στις γλιστερές συνθήκες στον πρώτο γύρο κατά την είσοδο τους στον jockerκαι αυτός που βγήκε νικητής από τη μονομαχία ήταν ο Loeb, ο οποίος αμέσως προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Kristoffersson, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς ο αντίπαλος του είχε ήδη μπει στο δικό του jockerκαι συνέχισε να προηγείται. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο για τον οδηγό της Team Peugeot Total, ο οποίος με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο νικητής των προκριματικών Andreas Bakkerud ήταν ο μοναδικός οδηγός της EKS Audi Sport που πέρασε στον τελικό και τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον GuerlainChicherit, ο οποίος εξασφάλισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τη συμμετοχή του σε τελικό.

Ο Timmy Hansen ξεκίνησε από την πρώτη σειρά εκκίνησης δίπλα στον Kristoffersson, όμως οι ελπίδες για διάκριση εξανεμίστηκαν νωρίς, καθώς μια επαφή που είχε με τις μπαριέρες που τον ανάγκασε σε τετ ακε, με αποτέλεσμα να τερματίσει τελευταίος.

Ο περσινός νικητής του αγώνα Mattias Ekstrom έμεινε εκτός τελικού, καθώς στον ημιτελικό τερμάτισε τέταρτος πίσω από τους Kristoffersson, Bakkerud και Cicherit. Εκτός τελικού έμεινε επίσης και ο Niclas Gronholmτης ομάδας GRX Taneco Huyndai.

Ο τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο Βέλγιο στις 12 Μαΐου.