WRC YPF Rally Argentina: Ο Tanak μεγάλος νικητής

Ο Ott Tanak πανηγυρίζει, η Toyota πανηγυρίζει. Η μεγαλειώδης εμφάνιση του Ott Tanak στον αγώνα της Αργεντινής επιβραβεύτηκε με την πρώτη νίκη του Εσθονού με την ομάδα της Toyota.

Από την Παρασκευή κατάφερε να τεθεί επικεφαλής, το Σάββατο αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του και σήμερα απλά διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα, δικαιώνοντας πλήρως τον Tommi Makinen, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε υπογράφοντας τον φέτος στην ομάδα.

Ικανοποιημένη πρέπει να αισθάνεται και η ομάδα της Hyundai, η οποία είδε τα δυο από τα τρία της αυτοκίνητα να τερματίζουν στις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου.

Ο Thierry Neuville τερμάτισε στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας μάλιστα και την power stage του αγώνα, η οποία του απέφερε πέντε επιπλέον βαθμούς. Με αυτό το αποτέλεσμα μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 10 βαθμούς αυξάνοντας την πίεση στον πρωτοπόρο Sebastien Ogier.

Τρίτος τερμάτισε ο Dani Sordo, ο οποίος εξέπληξε όλους ευχάριστα με την απόδοση του. Η τρίτη θέση του έδωσε εκτός από βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών και πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αφού η Hyundai άνοιξε τη διαφορά της στου 15.

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta). Ο πρωταθλητής δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τους πρωτοπόρους και σήμερα προσπάθησε να διαχειριστεί σωστά τα ελαστικά του ούτως ώστε να μπορέσει να πιέσει στην powerstage, στην οποία τερμάτισε τελικά δεύτερος, μαζεύοντας 4 έξτρα πολύτιμους βαθμούς.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Andreas Mikkelsen. Ο τρίτος οδηγός της Hyundai ξεκίνησε την τελευταία μέρα με 14 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ogier και τον κυνήγησε μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μείνει πίσω του με τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά. Την οκτάδα συμπλήρωσαν οι Elfyn Evans (Ford Fiesta), Kris Meeke (Citroen C3) και Esapekka Lappi(Toyota Yaris).

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη στην κατηγορία WRC 2. Ο ταλαντούχος νεαρός Kale Rovanpera ήταν ο οδηγός που κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, όμως η απειρία του φάνηκε στην προτελευταία διαδρομή, καθώς είχε έξοδο λίγο πριν το τέλος με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο PontusTidemand (Skoda Fabia R5) κερδίζοντας τελικά τον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισεο Gus Greensmith (Ford Fiesta) και τρίτος ο Pedro Heller (Ford Fiesta).

Ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι στην Πορτογαλία και θα διεξαχθεί το τετραήμερο 26-29 Μαΐου.

  1. Sebastien Ogier 100
  2. Thierry Neuville 90
  3. Ott Tanak 72
  4. Andreas Mikkelsen 54
  5. Dani Sordo 45
  6. Kris Meeke 43
  7. Esapekka Lappi 40
  8. Jari-Matti Latvala 31

HYUNDAI SHELL MOBIS WRT 144

M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM 129

TOYOTA GAZOO RACING WRT 124

CITROEN 93