GP Αυστραλίας: Τρομερό φινάλε με νικητή τον Marquez!

O Marc Marquez προσπέρασε τον Maverick Vinales, τον είδε να πέφτει στον τελευταίο γύρο και πήρε μια συγκλονιστική νίκη στο Phillip Island! Μαζί του στο βάθρο οι Crutchlow, Miller, τρομερές ανατροπές.

Ο καιρός συνέχισε να είναι καλός στο Phillip Island, χωρίς την απειλή της βροχής και με τον άνεμο να παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Οι επιλογές ελαστικών ήταν ανάμεικτες μετά το μπέρδεμα της Παρασκευής και με την χαμηλή θερμοκρασία οδοστρώματος της πίστας (18 βαθμοί Κελσίου).

Στην εκκίνηση ο Vinales έφυγε πολύ άσχημα από την pole position, όπως κι οι Quartararo, Marquez από την πρώτη σειρά. Αντίθετα εξαιρετικά ξεκίνησαν τον 400ο αγώνα της καριέρας του ο Valentino Rossi, με τον Cal Crutchlow και τον Andrea Iannone να ακολουθούν σε μία άκρως ανατρεπτική εκκίνηση.

Εκτός αγώνα τέθηκαν από τη δεύτερη στροφή οι Danilo Petrucci και Fabio Quartararo, με τον Ιταλό να πέφτει πάνω στον αναβάτη της Petronas Yamaha μετά από ένα highside. Πιο πίσω πολύ καλή ήταν κι η εκκίνηση του Aleix Espargaro που ανέβηκε πέμπτος, μπροστά από τους Vinales, Miller.

Οι πρώτοι 8 αναβάτες έμειναν πολύ κοντά στους πρώτους γύρους, όμως ο Valentino Rossi δεν έδειξε να είναι σε θέση να μείνει μπροστά, καθώς μετά από λίγο ο Crutchlow πέρασε μπροστά, με τους Iannone, Marquez και Vinales να ακολουθούν σύντομα.

Ο Crutchlow έμεινε μπροστά, ενώ ο Rossi έχανε συνεχώς θέσεις, πέφτοντας πίσω από τους Espargaro και Rins, πέφτοντας έβδομος. Ο Iannone κρατιόταν κοντά στην κορυφή μετά από συνεχή αλληλοπροσπεράσματα με τον Marquez για τη δεύτερη θέση.

Στους επόμενους γύρους, ο Crutchlow διατήρησε την πρωτοπορία του, ενώ ο Maverick Vinales άρχισε να παίρνει τη μία θέση μετά την άλλη. Ο Ισπανός πέρασε σε συνεχόμενους γύρους τον Iannone και τον Marquez, ενώ άρχισε να πιέζει και για την πρώτη θέση.

Ο Vinales ήταν ταχύτατος και στον 9ο γύρο πέρασε με άνεση τον Crutchlow για να πάρει την πρωτιά. Άμεσα τον ακολούθησε ο Marquez, ενώ πιο πίσω ο Rins είχε σκαρφαλώσει 6ος, πίσω από τις 2 Aprilia που έκαναν έναν εκπληκτικό αγώνα.

Οι 2 Ισπανοί αναβάτες άρχισαν να ανοίγουν τη διαφορά από τον Crutchlow, ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Με τις αποστάσεις να ανοίγουν οι 2 Aprilia, ο Rossi κι οι Ducati των Dovizioso, Miller και Bagnaia είχαν μια τρομερή μάχη για την τέταρτη θέση.

Ο Vinales διατηρούσε το προβάδισμά του παρά την τρομερή πίεση και την ανώτερη τελική της Honda, όμως όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα κρινόταν στον τελευταίο γύρο! Και πράγματι, αυτό έγινε.
Ο Marquez έκανε την κίνηση του, όπως αναμενόταν στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου και άρχισε να κλείνει τις γραμμές του για να διαφυλάξει τη νίκη. O Vinales πίεσε για να ξαναπεράσει, προσπάθησε να το κάνει στην δέκατη στροφή, όμως η διαφορετική γραμμή που πήρε, έχασε τον έλεγχο, έκανε highside κι έπεσε, δίνοντας οριστικά τη νίκη στον Ισπανό, ο οποίος προσπέρασε τον Mick Doohan στην τρίτη θέση της κατάταξης με τις περισσότερες νίκες!

Ο Crutchlow πήρε μια ήρεμη δεύτερη θέση, χωρίς να απειληθεί, ενώ στην τρομερή μάχη του βάθρου, ο Jack Miller επικράτησε οριακά κι ανέβηκε στο βάθρο του αγώνα της πατρίδας του!

Ο Pecco Bagnaia ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή στην τέταρτη θέση, χάνοντας το βάθρο για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Joan Mir εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Andrea Dovizioso και πέρασε στην πέμπτη θέση. Ο Ιταλός της Ducati τερμάτισε τελικά έβδομος, πίσω κι από τον εκπληκτικό Andrea Iannone που ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έκτη θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Rossi, Rins κι Aleix Espargaro.

Επόμενος αγώνας στην πίστα της Sepang το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου για το Grand Prix Μαλαισίας!

Πηγή:totalracing.gr