Ford και M-Sport συνεχίζουν την μάχη

Ο επικεφαλής της Ford Global Motorsport, αποκάλυψε χθες την αποχώρηση απο την ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Sebastien Ogier, αλλά αυτό δεν σημαίνει όπως δήλωσε και το τέλος της επιτυχημένης παρουσίας της M-Sportστο Παγκόσμιο Πρατάθλημα Ράλι WRC.

Ο Mark Rushbrook αναφερόμενος στην απόφαση του Ogier και του συνοδηγού Julien Ingrassia να εγκαταλείψουν τη Βρετανική ομάδα για τη γαλλική αντίπαλη ομάδα της Citroën, υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξουν τον επικεφαλής της ομάδας Malcolm Wilson στο κτήσιμο της ομάδας για την νέα χρονιά.

“Θα συνεργαστούμε με τους μακροχρόνιους εταίρους μας της M-Sport για το 2019 και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ένα πραγματικά ισχυρό πακέτο για να συνεχίσουμε να έχουμε τις επιτυχίες που επιδιώκουμε σε όλoτο φάσμα του motosportσε όλο τον κόσμο,” δήλωσε ο Rushbrook, global director της Ford Performance Motorsport.

Οι Rushbrook και Wilson ευχαρίστησαν το γαλλικό πλήρωμα για τις προσπάθειές που κατέβαλαν για την ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

“Ο επαγγελματισμός, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η αποφασιστικότητα και η άμεση ταχύτητα είναι κάτι που θαυμάζουμε και όλοι λυπόμαστε πολύ που τους βλέπουμε να φεύγουν”, δήλωσε ο Wilson.

“Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όλα όσα επιτύχαμε μαζί και ο χρόνος τους στην ομάδα είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι θα θυμούνται για πολύ καιρό ακόμα”.

Ο Ogier έπεσε στη τρίτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών μετά τον αγώνα της Τουρκίας και η M-Sport Ford κατέχει την ίδια θέση στην βαθμολογία των κατασκευαστών, αλλά ο Wilson είπε ότι η ομάδα θα πιέσει στο φουλ στους τελευταίους τρεις αγώνες της χρονιάς.

“Τους ευχόμαστε κάθε καλά με τον επόμενο και τελευταίο σταθμό της σταδιοδρομίας τους, αλλά υπάρχουν ακόμα τρείς αγώνες για να ολοκληρωθεί η φέτινή χρονιά και όλη η ομάδα θα συνεχίσει να δίνει το 110% στην υπεράσπιση των τίτλων πρωταθλήματος μας”, πρόσθεσε.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στο ποιος θα είναι ο νέος οδηγός της M-Sport το 2019, ειδικά καθώς η απώλεια της οικονομικής υποστήριξης της Red Bull του Ogier είναι μεγάλη για τον Wilson.

Ο Teemu Suninen πιστεύεται ότι έχει καλές πιθανίτητες για να πάρει μια απο τις θέσεις της ομάδας μετά από μια πολύ καλή χρονιά, αλλά η θέση του Elfyn Evans είναι λιγότερο ξεκάθαρη. Ο φετινός χρόνος ήταν απογοητευτικός με μόνο ένα βάθρο στην Πορτογαλία και ο Ουαλός ελπίζει για ένα δυνατό φινάλε της χρονιάς για να σιγουρέψει την επιστροφή του.