kapodistrias
Home Rally Famagusta auto/rally sprint 2016: Όλο και πιο κοντά

Famagusta auto/rally sprint 2016: Όλο και πιο κοντά

Πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στους αγώνες ταχύτητας ο Νικόλας Γεωργίου, αφού μετά τη νίκη του και στον αγώνα του Παραλιμνίου βρίσκετε μια ανάσα μακριά από τη στέψη. Εξαιρετικός ήταν ο αγώνας που έγινε στην περιοχή του κάμπου, με τη ροή και την εξέλιξη να κρατά σε αγωνία διαγωνιζόμενους και θεατές. Από τη δοκιμαστική διαδρομή ο Νικόλας Γεωργίου έδειξε τις προθέσεις του γράφοντας χρόνο 0:02:40.585 ο οποίος ήταν κατά δυο δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον κυριότερο του αντίπαλο Pieri Junior που ήταν δεύτερος. Η συμμετοχή του Πανίκου Πολυκάρπου στον αγώνα έδινε νέο ενδιαφέρον καθώς η μνηστήρες για τη νίκη αυξήθηκαν. Ο Πολυκάρπου ήταν τρίτος στη δοκιμαστική και όλα προμήνυαν μια συναρπαστική εξέλιξη.

Η πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ξεκίνησε με τον Roman Starikovichs να φέρνει τούμπα το Desert Warrior, με αποτέλεσμα να τελειώσει άδοξα ο αγώνας για αυτόν. Το δράμα όμως είχε συνέχεια με τους τρεις διεκδικητές της νίκης να μην καταφέρνουν να σημειώσουν χρόνο. Ο Πανίκος Πολυκάρπου είχε μικροέξοδο με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο δευτερόλεπτα ενώ ο Pieri Junior στη δική του προσπάθεια έφερε και αυτός τούμπα το EVO6 τραυματίζοντας το ευτυχώς μόνο εξωτερικά. Ο ίδιος δεν έπαθε το παραμικρό και έτσι ήταν σε θέση να αγωνιστεί στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή. Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι ο Νικόλας Γεωργίου θα είχε το πάνω χέρι στον αγώνα ένα τετακε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Εκμεταλλευόμενος αυτή την εξέλιξη ο Δημήτρης Πιερή ήταν αυτός που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο με τους Μάριο Παναγιώτου και Κυριάκο Ιωαννίδη να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

FMSC AUTO-RALLY SPRINT (44)

Το ενδιαφέρον όλων ήταν πλέον η δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, όπου θα κρινόταν ο νικητής του αγώνα. Από τους διεκδικητές της νίκης ο Πανίκος Πολυκάρπου ήταν αυτός που ξεκινούσε πρώτος, σημειώνοντας χρόνο 0:02:39.664, ο οποίος τελικά τον άφησε στην τρίτη θέση. Ακολούθησε ο Pieri Junior ο οποίος ήταν ταχύτερος κατά 4 δέκατα και περίμενε να δει τι θα έκανε ο μεγάλος του αντίπαλος. Τελευταίος ξεκινούσε ο Νικόλας Γεωργίου ο οποίος έγραψε τον καλύτερο χρόνο της μέρας (0:02:36.297) και ήταν κατά 3 ολόκληρα δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον Pieri Junior, κερδίζοντας έτσι με εμφαντικό τρόπο τον αγώνα, σημειώνοντας παράλληλα την τέταρτη συνεχόμενη νίκη εισάριθμους αγώνες. Μπορεί να μην κρίθηκε το πρωτάθλημα στο Παραλίμνι καθώς απομένουν ακόμα δυο αγώνες (Πάφος-Λάρνακα) και 50 βαθμοί στο τραπέζι, όμως από ότι φάνηκε μέχρι στιγμής δύσκολα θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα ο Νικόλας Γεωργίου. Υπάρχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες για τον Pieri Junior, όμως φαίνετε απίθανο ο Νικόλας Γεωργίου να μην βαθμολογηθεί στους επόμενους δυο αγώνες, καθώς χρειάζεται 4 βαθμούς για να κερδίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Τρεις οδηγοί είχαν χρόνο στο 0:02:41 με τον Μάριο Παναγιώτου να τερματίζει τέταρτος και πρώτος στην κατηγορία RC 2, πέμπτος μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο Μάριος Ασπρής ο οποίος ήταν δεύτερος στην κατηγορία RC 2 και έκτος τερμάτισε ο Γιάννος Ιωαννίδης. Στην έβδομη θέση μετά από θεαματικό οδήγημα τερμάτισε ο Αντρέας Τάππος κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία RC 6.1 και στη όγδοη ο Ιωαννίδης Κυριάκος ο οποίος ήταν και νικητής στην κατηγορία RCS2. Ένατος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RC 6.1 τερμάτισε ο Δημήτρης Πιερή και τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Σταύρος Αντωνίου.

FMSC AUTO-RALLY SPRINT (39)

Δυο Speed car έτρεξαν στον αγώνα, αυτά των Νίκο Θωμά και Νίκο Μιλτιάδους, με τον πρώτο να καταφέρνει να κερδίσει την κατηγορία. Δεν έλειψαν ούτε από αυτό τον αγώνα τα θεαματικά περάσματα και από τους δυο προς όφελος βέβαια των θεατών που πήγαν στον αγώνα.

Στη δικήνητη κατηγορία Parellis Junior και Μιχάλης Σοφοκλέους είχαν τη δική τους μάχη. Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή το ταχύτερο πέρασμα το είχε ο Μιχάλης Σοφοκλέους εκμεταλλευόμενος και το μηχανικό πρόβλημα που είχε ο Parellis Junior. Στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ο Parellis Junior κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα κερδίζοντας την κατηγορία. Ο Μιχάλης Σοφοκλέους έμεινε δεύτερος και την τριάδα συμπλήρωσε ο Fani Junior ο οποίος ήταν νικητής και στην κατηγορία RCS1. Σωκράτης Παπαναστασίου και Τσιελεπής συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Δυο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος ταχύτητας, το οποίο συνεχίζετε στις 25 Σεπτεμβρίου στην Πάφο και είναι κομβικής σημασίας, καθώς με συνδυασμό αποτελεσμάτων ίσως κριθεί ο φετινός πρωταθλητής.

Κείμενο: Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης

 

fmsc-auto-rally-sprint-1-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-2-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-3-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-4-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-5-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-6-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-7-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-8-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-9-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-10-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-11-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-12-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-13-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-14-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-15-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-16-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-17-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-18-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-19-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-20-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-21-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-22-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-23-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-24-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-25-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-26-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-27-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-28-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-29-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-30-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-31-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-32-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-33-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-34-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-35-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-36-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-37-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-38-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-39 fmsc-auto-rally-sprint-39-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-40-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-41-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-42-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-43-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-44 fmsc-auto-rally-sprint-44-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-45-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-46-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-47-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-48-958x639 fmsc-auto-rally-sprint-48-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-49-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-50-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-51-cn%c2%bdauyp fmsc-auto-rally-sprint-52-cn%c2%bdauyp