ERC Rally Estonia – Μέρα 3η: Κατάφερε και έχασε!!

Κατάφερε και έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του ενώ είχε άνετο προβάδισμα και κανένας δεν μπορούσε να τον απειλήσει. Ο λόγος βέβαια για τον Alexey Lukyanuk ο οποίος αν και είχε άνετο προβάδισμα την τελευταία μέρα στο ράλι Εσθονίας εντούτοις υπέπεσε για άλλη μια φορά σε λάθος με αποτέλεσμα να αποχωρίσει από τον αγώνα στην προτελευταία ειδική. Συγκεκριμένα μετά από άλμα έσπασε την ανάρτηση του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χαρίσει τη νίκη στον Ralfs Sirmacis.

all (5)

Ο Λετονός είχε συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση όμως δεν είπε όχι στο δώρο του Lukyanuk με αποτέλεσμα να κερδίσει τον αγώνα σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν, μετά από αυτή στο ράλι Ακρόπολις. Ο μεγάλος κερδισμένος όμως δεν ήταν άλλος από τον Kajetanowicz ο οποίος με τη δεύτερη θέση που τερμάτισε είδε τη διαφορά του από τον Lukyanuk να μεγαλώνει και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

all (2)

Στην τρίτη και τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Εσθονοί Rainer Aus και Raul Jeets. Ο πρώτος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer ένατης γενιάς κερδίζοντας και την κατηγορία ERC 2. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Jaroslaw Koltun.

all (1)

Με ένα Peugeot 208 R2 ακόμα ένας τοπικός οδηγός, ο Miko-Ove Niinemae επικράτησε στην κατηγορία junior, κερδίζοντας τα εργοστασιακά Opel Adam με οδηγούς τους Marijian Griebel και Chris Ingram.

Ο επόμενος αγώνας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην έδρα του Kajetanowicz, την Πολωνία από τις 4 μέχρι τις 6 Αυγούστου και εκεί ο πρωτοπόρος θα προσπαθήσει να διευρύνει περισσότερο τη διαφορά από τον Lukyanuk.

Τελικά αποτελέσματα

all (3)