Motogp Sachsenring – Νικητής ο Marquez δια περιπάτου

Με εμφαντικό τρόπο κέρδισε τον αγώνα στη Γερμανία ο Marc Marquez και πλέον είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο αγώνας ξεκίνησε με την πίστα βρεγμένη αλλά γρήγορα η βροχή σταμάτησε και ο Rossi στον πρώτο κιόλας γύρο μπήκε επικεφαλής με τον Dovizioso στη δεύτερη θέση  και τον Marquez 3ο. Ωστόσο τα μάτια ήταν στραμμένα στον Danilo Petrucci που έκανε γρήγορους γύρους και άρχισε να κάνει εύκολες προσπεράσεις μέχρι που πέρασε και τους τρεις πρώτους και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση. Ο Petrucci έδειχνε δυνατός και ήταν, καθώς απομακρυνόταν από όλους τους υπόλοιπους με τους Dovizioso και Rossi να ακολουθούν δημιουργώντας ένα γκρουπ προπορευόμενων.

q (3)

Στο μεταξύ ο Marquez έχανε θέσεις με τους Redding, Barbera και τον Miller να δείχνουν ιδιαίτερα δυνατοί. Ο Lorenzo βρισκόταν σε μια κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας στην 12η θέση με τις δύο Suzuki να τον «καθαρίζουν» εύκολα, ενώ τον πέρασαν και οι Iannone και Crutchlow. Για λίγους γύρους ο αγώνας κύλησε έτσι, όταν ξαφνικά ο Petrucci έπεσε και η μοτοσυκλέτα του παρά το γεγονός πως την σήκωσε είχε ανεπανόρθωτες ζημιές (μάλιστα στην επιστροφή του προς τα πιτς, η μοτοσυκλέτα πήρε φωτιά δίχως ο ίδιος να το καταλάβει!) και έτσι ο Dovizioso μπήκε επικεφαλής με τον Rossi να ακολουθεί και τους Redding, Barbera και Miller να είναι έτοιμοι να τον περάσουν.

q (3)

Ο Marquez είχε την στιγμή του καθώς γλύτωσε μια πτώση αλλά βγήκε με πολλά στα χώματα και έπεσε πολλές θέσεις πίσω. H πίστα άρχισε να στεγνώνει και από τους πρώτους για αλλαγή μοτοσυκλέτας, μπήκε ο Iannone και βγαίνοντας διαπίστωσε πως μπήκε νωρίς καθώς έχανε 4.5 δευτερόλεπτα το γύρο, αλλά γύρο με το γύρο βελτιωνόταν θεαματικά. Ο Rossi ξύπνησε και πέρασε στην δεύτερη θέση διατηρώντας την απόσταση με τον Dovizioso και ελέγχοντας τους Barbera και Miller (o Redding άλλαξε μοτοσυκλέτα με λάστιχα intermediate) περίμενε να χάσει την απόδοσή του το εμπρός ελαστικό του Dovizioso που φορούσε την μαλακή γόμα σε σχέση με τον Rossi που φορούσε την σκληρή. Στο μεταξύ οι χρόνοι ελαστικών σλικ και ελαστικών για βροχή ισορρόπησαν και ήταν το σημείο καμπής του αγώνα που ο Marquez εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και μπήκε για αλλαγή μοτοσυκλέτας, με αυτή που φορούσε ελαστικά σλικ. Αν και με την αλλαγή έπεσε πολλές θέσεις πίσω ο τρόπος που περνούσε τους αναβάτες με λάστιχα βροχής έδειχνε πως το σημείο αλλαγής μοτοσυκλέτας ήταν σε κάποιον από τους προηγούμενους γύρους.

q (2)

Ωστόσο αυτό δεν ήταν φανερό στο γκρουπ των πρώτων. Η ομάδα του Rossi έβλεπε πως πλέον ο Γιατρός έχανε χρόνο πίσω από τον Dovizioso και του έβγαλε πινακίδα να μπει αμέσως στα πιτς! Ο Rossi που πρέπει να μας εξηγήσει γιατί έκανε ένα τέτοιο παιδαριώδες, λάθος αγνόησε την εντολή για 4 γύρους με αποτέλεσμα ο Marquez σε αυτούς τους γύρους (που κέρδιζε 7 δευτερόλεπτα το γύρο) να εξαφανίσει την διαφορά και να φτάσει τους πρώτους που δεν είχαν αλλάξει λάστιχα.

Με 9 γύρους να μένουν, όταν μπήκε το γκρουπ των Rossi και Dovizioso ήταν αργά. Ο Redding είχε αλλάξει πιο πριν σε intermediate και έτσι ήταν πρώτος όταν τον έφτασε και τον πέρασε ο Marquez σαν σταματημένο. Όταν βγήκαν οι Rossi και Dovizioso, βγήκαν ανάμεσα σε ένα γκρουπ που είχε αλλάξει μοτοσυκλέτες με σλικ πιο πριν. Ανάμεσά τους ο Crutchlow, ο Miller, ο Iannone και ο Pedrosa. Ο Rossi έμπλεξε και έμεινε στην 8η θέση, ενώ ο Marquez είχε εξαφανιστεί 21 δευτερόλεπτα εμπρός! Με μόλις 10 δευτερόλεπτα να βρίσκεται εμπρός από το γκρουπ των Rossi, Miller, Padrosa, Iannone, Barbera, Crutchlow και Dovizioso, ο Redding που βρισκόταν στην δεύτερη θέση μόλις 2 γύρους πριν από το τέλος της σημαίας, οι , Crutchlow και Dovizioso έβαλαν το κεφάλι κάτω και απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους. Ο Crutchlow πέρασε εύκολα τον Dovizioso και άρχισε να ροκανίζει την διαφορά από τον Redding (να θυμίσουμε πως ο Redding πίστευε πως η διαφορά που είχε δημιουργήσει ήταν αρκετή με τα intermediate αλλά τελικά δεν ήταν). Με έναν γύρο να μένει η διαφορά μειώθηκε στα 4 μόλις δευτερόλεπτα και σε δύο στροφές ο Crutchlow τον πέρασε! Στο τέλος του τελευταίου γύρου τον πέρασε και ο Dovizioso που κέρδισε στο νήμα μια ανέλπιστη 3η θέση.