F1 Hockenheim: Νικητής και στη Γερμανία

Πήρε φόρα ο Λιούις Χάμιλτον κερδίζοντας και στη Γερμανία σε ένα αγώνα που δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο. Εκμεταλλεύτηκε την κακή εκκίνηση του Νίκο Ρόσμπεργκ, έμεινε πρώτος ακόμα και στα πιτ στοπ και πανηγύρισε μία από τις πιο άνετες νίκες της καριέρας του. Ο Βρετανός δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα για να πάει στο καλοκαιρινό διάλειμμα με ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ομόσταυλού του.

1 (3)

Ο Γερμανός, εκτός από την κακή εκκίνηση, δέχτηκε και ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή ώθησε εκτός πίστας τον Μαξ Φερστάπεν στην έξοδο του Ολλανδού από το δεύτερο πιτ στοπ. Όσον αφορά τον 18χρονο ταλαντούχο πιλότο, έκανε καλή εκκίνηση, ήταν και πάλι σταθερός και τερμάτισε τρίτος μπροστά από τον Ρόσμπεργκ και πίσω από τον Ρικιάρντο.

1 (4)

Ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν, που δεν μπορούσαν κάτι περαιτέρω από την πέμπτη και έκτη θέση, με τους Νίκο Χούλκενμπεργκ, Τζένσον Μπάτον, Βαλτέρι Μπότας και Σέρχιο Πέρεζ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Φελίπε Νασρ και Φελίπε Μάσα, τη στιγμή που στα πάντοκ ήταν και ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, ο οποίος διαπρέπει στη Formula4.

1 (1)

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον προηγείται με 217 βαθμούς έναντι 198 του Ρόσμπεργκ, με τον Ρικιάρντο να είναι τρίτος με 133. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε κι άλλος, καθώς έχει, πλέον, 415 πόντους, με τη Red Bull να περνάει δεύτερη με 256 και τη Ferrari να μένει τρίτη με 242.

1 (2)