Η ABU DHABI TOTAL WRT νικήτρια στην Φιλανδία

Ιστορικές στιγμές ζει η ομάδα της ABU DHABI TOTAL WRT καθώς οι Kriss Meeke/Paul Nagle κέρδισαν τον αγώνα στην Φιλανδία, ο οποίος ήταν ο όγδοος γύρος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το βάθρο συμπλήρωσε το δεύτερο πλήρωμα της ομάδας, οι Craig Breen/Scott Martin. Το αφεντικό της ομάδας Sheikh Khalid bin Faisal Al Qassimi ήταν πολύ ευτυχισμένος με το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι έβαλαν τη σφραγίδα τους στο ημερολόγιο του WRC και προέβλεψε ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την ομάδα.

1 (4)

Το ξέραμε ότι δε θα ήταν εύκολο να κερδίσουμε σε αυτές τις γρήγορες ειδικές διαδρομές όμως ο Kriss (ο πρώτος βρετανός που κερδίζει στη Φιλανδία) πίσω από το τιμόνι του DS 3 WRC, πήρε από την αρχή τα  ινία του αγώνα, κλείνοντας την πρώτη μέρα με πλεονέκτημα 18.1 δευτερολέπτων, το οποίο αύξησε τη δεύτερη μέρα στα 41 δευτερόλεπτα.

Ο κοντινότερος αντίπαλος του Meeke μείωσε κατά 2 δευτερόλεπτα την τελευταία μέρα τη μεταξύ τους απόσταση, αλλά δεν ήταν αρκετό για να τον εμποδίσει από το να κερδίσει τον αγώνα. Ο Meeke στη συνέχεια έριξε το ρυθμό του, τερματίζοντας 6ος στην προτελευταία διαδρομή και 8ος στην power stage εξασφαλίζοντας τη δεύτερη νίκη στη σεζόν με διαφορά 29.1 δευτερολέπτων από τον κοντινότερο του αντίπαλο.

1 (1)

Το δεύτερο πλήρωμα της ABU DHABI TOTAL WRT με οδηγό τον Craig Breen και συνοδηγό τον Scott Martin μετά από σκληρή μάχη κατάφερε να ανεβεί στο πόντιουμ τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

1 (2)

Το αφεντικό της ομάδας Sheikh Khalid Al Qassimi ο οποίος επίσης συμμετείχε στον αγώνα με το τρίτο DS 3 WRC δήλωσε: Είμαι πολύ περήφανος για τους Kriss και Craig. Πάντα πίστευα και στους δυο και ξέρω ότι είναι το μέλλον του αθλήματος. Αυτό το διπλό πόντιουμ ήταν καθοριστική στιγμή για την ομάδα του Abu Dhabi Total WRT, το άθλημα και το Abu Dhabi, πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αυτό το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους υπόλοιπους και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες.

Είναι πολύ συναρπαστικό αυτό που κάναμε και έγινε μέσα από ομαδική δουλειά, είπε ο Kriss Meeke και συνέχισε: Είναι λίγο τρελό για να είμαι ειλικρινής. Εδώ είναι το σπίτι των αγώνων ράλι και η Ouninpohja η καλύτερη ειδική διαδρομή σε όλο τον κόσμο. Κερδίσαμε αυτή την ειδική και είναι πραγματικά απίστευτο. Πάντα ξέραμε ότι το DS 3 απόδιδε πολύ καλά στη Φιλανδία. Κάναμε επίσης πολύ καλή και ομαδική δουλειά μαζί με τον συνοδηγό μου Paul. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος με τον τρόπο που εξελίχθηκε το σαββατοκύριακο. Η πρώτη μέρα ήταν πολύ καλή όμως η δεύτερη ήταν ακόμα καλύτερη και το μεγάλο πλεονέκτημα που είχα πραγματικά με ξάφνιασε. Η στρατηγική την τελευταία μέρα ήταν να διαχειριστούμε σωστά την υπέρ μας διαφορά και τα καταφέραμε πολύ καλά. Το ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο και πιέσαμε όπου χρειαζόταν ούτως ώστε να μην μπλεχτούμε σε περιπέτειες, καταφέρνοντας στο τέλος να πάρουμε τη νίκη. Κάναμε φανταστική δουλειά μαζί με την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος επίσης και για τον Craig. Είναι πραγματικά φανταστικό που καταφέραμε να βάλουμε δυο Citroen στο βάθρο.

1 (5)

Ο Craig Breen συμπλήρωσε: Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Περάσαμε πολλά για να φτάσουμε εδώ. Μου λείπει ο Gareth Roberts (πρώην συνοδηγός του ο οποίος σκοτώθηκε σε ατύχημα που είχαν σε αγώνα) και ξέρω ότι με βλέπει από εκεί που είναι τώρα. Όταν ξεκίνησε ο αγώνας δεν περίμενα ότι θα τερμάτιζα στο βάθρο, είναι πραγματικά ένα υπέροχο συναίσθημα.