F1 Ουγγαρία: Πύρρειος νίκη Vettel

Νικητής στον αγώνα της Ουγγαρίας αναδείχθηκε ο Sebastian Vettel, παρά το πρόβλημα χειρισμού που αντιμετώπιζε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Kimi Raikkonen κι ο Valterri Bottas. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Hamilton, Verstappen, Alonso, Sainz, Perez, Ocon, Vandoorne.

Μόνο οι Kvyat και Di Resta θα εκκινούσαν με τη μαλακή γόμα της Pirelli, με τους υπόλοιπους οδηγούς να εκκινούν με τη πολύ μαλακή γόμα.

Στην εκκίνηση, οι δυο Ferrari έφυγαν καλά και διατήρησαν τις θέσεις του, με τις δυο Red Bull να περνούν τον Lewis Hamilton και τους Verstappen και Ricciardo να παλεύουν για την 4η θέση, με τον Verstappen να έχει επαφή με τον teammate του, με αποτέλεσμα, ο Αυστραλός να έχει τετ-α-κε και διαρροή από το ψυγείο και εγκατέλειψε. Εν τω μεταξύ ο Sainz είχε ανέβει στην 6η θέση. Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε στην πίστα και επέστρεψε στα pits στον 7ο γύρο. Ο Hamilton επιτέθηκε στον Verstappen, με τον Ολλανδό να αμύνεται και να διατηρεί τη θέση του. Οι αγωνοδίκες, που εξέτασαν το συμβάν μεταξύ των δυο Red Bull, απέδωσαν ποινή 10 δευτερολέπτων στον Verstappen. Επίσης, οι αγωνοδίκες εξέταζαν το συμβάν της εκκίνησης μεταξύ Hulkenberg και Grosjean και το συμβάν της επανεκκίνησης μεταξύ Sainz και Alonso. Ο Vettel άνοιγε ταχύτατα τη διαφορά από τον Raikkonen, γράφοντας ταχύτερους γύρους, ενώ ο Hamilton φαινόταν ανίκανος να ακολουθήσει τορυθμό του 4ου Verstappen. Οι δυο Ferrari ήταν σε δικό του αγώνα, με τον Bottas να απέχει 4 δεύτερα από τον Raikkonen.


Οι αγωνοδίκες δεν απέδωσαν καμία ποινή στους Hulkenberg και Grosjean, ενώ οι μηχανικοί του Hamilton διόρθωσαν το πρόβλημα που είχαν με την ενδοεπικοινωνία με τον Βρετανό να εμφανίζεται ανακουφισμένος που είχε και πάλι τους μηχανικούς μαζί του. Επίσης οι αγωνοδίκες δεν θα απέδιδαν ποινή στους Sainz κι Alonso. Ο Palmer άφησε τον Hulkenberg να περάσει στον 19ο γύρο, όπως ενημέρωσαν οι μηχανικοί τον Γερμανό. Ο Grosjean έχανε αέρα από το εμπρός δεξί ελαστικό και μπήκε στα Pits για αλλαγή. Όμως οι μηχανικοί δεν βίδωσαν καλά τον πίσω αριστερό τροχό του, με το Γάλλο να εγκαταλείπει τον αγώνα. Ο Hulkenberg εν τω μεταξύ είχε πλησιάσει πολύ τον 10ο Οcon. O Vettel παραπονιόταν πως το μονοθέσιο τραβούσε προς τα αριστερά όταν είχε το τιμόνι ευθεία, ενώ ανέφερε πως το πρόβλημα γινόταν χειρότερο, ενώ ο Raikkonen βρισκόταν πλέον κάτω από τα δυο δευτερόλεπτα. Ο Raikkonen πλησίαζε ακόμη περισσότερο τον Vettel, με τους Bottas, Verstappen και Hamiton να είναι ταχύτεροι του Vettel. Ο Bottas μπήκε στον 31ο γύρο στα pits κι έβαλε τα μαλακά ελαστικά της Pirelli. Στον επόμενο γύρο μπήκε κι ο Hamilton, βάζοντας τη μαλακή γόμα επίσης. Στον επόμενο γύρο, ο Vettel ανέφερε στους μηχανικούς πως τα εμπρός ελαστικά δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση, με τη Ferari να αντιδρά και να βάζει τον Γερμανό στα Pitsγια τη μαλακή γόμα στον 33ο γύρο. Στον επόμενο γύρο ο Raikkonen μπήκε επίσης στα pits, βγαίνοντας οριακά πίσω από τον Vettel. Οι Sainz κι Alonso είχαν τη δική τους μάχη για την 6η θέση και μπήκαν μαζί στα Pits, με τον οδηγό της Toro Rosso να βγαίνει μπροστά. Όμως ο Alonso διατήρησε την πίεση στον Sainz πολύ αυξημένη και μετά από μια εντυπωσιακή μάχη, για αρκετές στροφές, πέρασε τον Sainz για την 9η θέση.


Ο Vettel με το πρόβλημα στον χειρισμό, δεν κινούταν αρκετά γρήγορα, με τη Mercedes να πλησιάζει. Ο Raikkonen ρωτούσε για το ρυθμό του Vettel, με τους μηχανικούς να ενημερώνουν τον Φινλανδό πως ο Vettel είχε πρόβλημα. Ο μηχανικός του Vettel του έδωσε οδηγία να αποφεύγει τα kerbs, ενώ ο Raikkonen ανέφερε πως τον έβαλαν σε υπερβολικό κίνδυνο από τις Mercedes. Ο μηχανικός του Bottas τον ενημέρωνε για το πρόβλημα του Vettel και του ζήτησε να πλησιάσει τον Raikkonen, ταυτόχρονα ο Hamilton ζήτησε να περάσει τον Bottas για να κυνηγήσει τις Ferrari, με την επιθυμία του να ικανοποιείται, με τον Bottas να αφήνει τον Βρετανό να περάσει στην πρώτη στροφή. Ο μηχανικός του Raikkonen τον ενημέρωνε πως ο Vettel είχε ενημερωθεί να κινηθεί ταχύτερα, ενώ ο μηχανικός του Bottas τον ενημέρωνε πως αν ο Hamilton δεν κατάφερνε να περάσει τον Raikkonen ο Bottas θα περνούσε ξανά μπροστά. Ο μηχανικός του Hamilton τον ενημέρωνε πως είχε 5 γύρους στη διάθεσή του για να επιτεθεί στις Ferrari, ενώ ο Raikkonen ζητούσε να μάθει αν θα άλλαζε κάτι στην κατάσταση, με την ομάδα να τον ενημερώνει πως όχι. Ο μηχανικός του Hamilton του έδωσε ακόμη 5 γύρους για να επιτεθεί στις Ferrari. Ο Hamilton έκανε ένα μικρό λάθος κι αυξήθηκε κάπως η διαφορά του από τον Raikkonen, ενώ ανέφερε στον ασύρματο πως απλώς περιμένει ένα λάθος από τους προπορευόμενους.

Ο Di Resta στον 63ο γύρο ενημερώθηκε πως το μονοθέσιο έχει πρόβλημα και πρέπει να εγκαταλείψει. Ο Hamilton αύξησε απότομα τη διαφορά του από τον Raikkonen, κατά πάσα πιθανότητα για δώσει τη θέση του πίσω στον Bottas, με τον Bottas να είναι πολύ κοντά πλέον σε σχέση με τον Verstappen. Ο μηχανικός του Raikkonen τον ενημέρωνε πως δεν πρέπει να επαναπαυθούν γιατί δεν γνωρίζουν τι θα κάνει ο Hamilton. Ο Hulkenberg στον 69ο γύρο εγκατέλειψε τον αγώνα. Ο Magnussen πήρε ποινή επειδή ώθησε εκτός τον Hulkenberg εκτός πίστας. Παρά την πίεση, οι Ferrari κλείδωσαν το 1-2 κι ο Hamilton όντως στον τελευταίο γύρο έδωσε τη θέση του πίσω στον Bottas, καταφέρνοντας να κρατήσουν πίσω τους τον Verstappen.

Πηγή: totalracing.gr