Esapekka Lappi: Το ERC με βοήθησε να κάνω το επόμενο βήμα

Ο Esapekka Lappi, ο οποίος ξεκίνησε την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με το Rallye Monte-Carlo, μίλησε για το πώς ο τίτλος που κέρδισε στο ERC τον βοήθησε να προχωρήσει και τελικά να κερδίσει μια θέση σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου.

Ο Lappi κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, FIA ERC το 2014, την πρώτη του πλήρη παρουσία στο πρωτάθλημα, μετά από μια επιτυχημένη παρουσία σε εθνικό επίπεδο στην πατρίδα του την Φινλανδία. Μετέβη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη ŠKODA την επομένη χρονιά και οδήγησε στην κατηγορία του WRC από το 2017, κερδίζοντας με την ομάδα της Toyota.

Για το 2020, ο Lappi θα είναι μέλος της ομάδα M-Sport που υποστηρίζεται από τη Ford. Όμως, πριν από τον πρώτο του αγώνα με τη βρετανική ομάδα, ο Φινλανδός θυμήθηκε το χρόνο που πέρασε στο ERC, το οποίο ξεκίνησε με την νίκη στο ντεμπούτο του, στο Ράλι Πολωνίας τον Σεπτέμβριο του 2012.

“Όταν έχεις καλό ανταγωνισμό, μπορείς να μάθεις πολλά”, δήλωσε ο Lappi. “Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το επίπεδο ήταν υψηλό και κάναμε πολλούς χωμάτινους αγώνες. Για έναν Φινλανδό οδηγό αυτό είναι πολύ σημαντικό, ήταν ένα πολύ καλό μάθημα αυτό που έκανα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτι που μου επέτρεψε να κάνω το επόμενο βήμα”.

Εκτός από την επιτυχία – κέρδισε πέντε αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος – ο Lappi απολάμβανε την ατμόσφαιρα και το οτι ήταν μέλος της οικογένειας ERC.
“Μπορούσες να δεις διαφορετικές τοποθεσίες όπου κανονικά δεν περνάς χρόνο”, είπε. “Ήταν επίσης η πρώτη φορά που βρισκόμουν σε μια εργοστασιακή ομάδα και καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν όλα τα πράγματα, πώς να συμπεριφέρονται και ποια υποστήριξη μπορείτε να έχετε. Στο ERC μπόρεσα να τα μάθω όλα αυτά πολύ καλά. “