Rally Monte Carlo 2020 – Μέρα 2η: Επέλαση των Toyota

Οι Sebastien Ogier και Elfyn Evans εξαπέλυσαν επίθεση και βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του Rally Μόντε Κάρλο, με τον Thierry Neuville να υποχωρεί στην τρίτη.

Για το πρωινό loop οι Ogier/Evans/Rovanperä/Katsuta/Neuville/Suninen/Lappi/Greensmith επέλεξαν 2 πολύ μαλακά και 4 μαλακά, ο  Tänak: 3 πολύ μαλακά + 3 μαλακά και ο  Loeb: 4 πολύ μαλακά + 2 μαλακά.

Για το απόγευμα οι επιλογές ήταν: Ogier: 5 πολύ μαλακά και 1 μαλακό, Evans/Neuville/Loeb/Suninen/Lappi: 4 πολύ μαλακά και 2 μαλακά,  Rovanperä/Katsuta: 6 πολύ μαλακά.

Ο Sebastien Ogier ήταν και αυτός ταχύς την δεύτερη ημέρα του αγώνα, κερδίζοντας … το απόγευμα. Στις απογευματινές ειδικές κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από τον teammate του και στην τελευταία κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση.

Ο Elfyn Evans ήταν ο ταχύτερος στο πρωινό loop, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της κατάταξης. Στην πρώτη ειδική το απόγευμα χτύπησε την εμπρός δεξιά ζάντα του Yaris WRC, και έχασε μερικά δευτερόλεπτα.

Ο Thierry Neuville δεν ήταν ικανοποιημένος από τις σημειώσεις του αλλά και από την συμπεριφορά του i20 Coupe WRC, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί στον ρυθμό των δύο πρώτων. Ωστόσο, παραμένει στην μάχη της κορυφής. Ο Βέλγος ήταν ταχύς στην τελευταία ειδική και κατάφερε να μειώσει λίγο την διαφορά από τα Toyota.

Άνετα στην 4η θέση βρίσκεται ο Sebastien Loeb, ο οποίος δυσκολεύεται από την σειρά εκκίνησης. Ο Γάλλος γνωρίζει ότι είναι δύσκολο σε αυτές τις συνθήκες να κερδίσει χρόνο καθαρά από τον ρυθμό του και έτσι κινείτε έξυπνα, έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος ή πρόβλημα των τριών πρώτων.

Η 5η και 6η θέση ανήκει στους Φινλανδούς Esapekka Lappi και Kalle Rovanpera. Ο Φινλανδός της M-Sport δεν έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά του ακόμα με το Fiesta WRC, και οι χρόνοι του δεν είναι ανταγωνιστικοί. Από την άλλη βήμα-βήμα βελτιώνεται ο Kalle Rovanpera, καταφέρνοντας να σημειώσει τον 4ο χρόνο στην 7η ειδική.

Αρκετά πιο πίσω, στην 7η θέση βρίσκεται ο Takamoto Katsuta, με τους οδηγούς του WRC2 και WRC3 να συμπληρώνουν την δεκάδα.

Ο Teemu Suninen επέστρεψε σήμερα στις ειδικές, βελτιώνοντας τους χρόνους του ειδική με την ειδική.

Ο Ott Tanak είχε μία τρομακτική έξοδο στην δεύτερη ειδική της ημέρας, όταν βγήκε εκτός δρόμου με περίπου 180 χλμ/ώρα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο συνοδηγός του Martin Jarveoja είναι καλά στην υγεία τους, αλλά θα παραμείνουν προληπτικά σήμερα στο νοσοκμείο.

Στην πρώτη ειδική εγκατέλειψε και ο Gus Greensmith, ίσως στην πιο αργή έξοδο που έχει υπάρξει.

Θέση Πλήρωμα Χρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1 S.Ogier/J.Ingrassia 1:43:31.5
2 E.Evans/S.Martin +1.2
3 T.Neuville/N.Gilsoul +6.4
4 S.Loeb/D.Elena  +1:00.5
5 E.Lappi /J.Ferm +50.3
6 K.Rovanperä/J.Halttunen +22.0
7 T.Katsuta/D.Barritt  +2:59.5
Πηγή:totalracing.gr