ERC Rally Serra de Fafe E Felgueiras – Μέρα 2η: Μπροστά ο Heikkilä μετά από εκπληκτικές μάχες

Η σημερινή δεύτερη μέρα του Rally Serra de Fafe E Felgueiras σημαδεύτηκε από τις μεγάλες μάχες μεταξύ του πρωταθλητή Φινλανδίας Mikko Heikkilä, του Craig Breen και του Mads Ostberg, με όλους τους συμμετέχοντες να δυσκολεύονται στις λασπώδες σε ορισμένες περιπτώσεις συνθήκες των ειδικών διαδρομών.

O Heikkilä πίσω από το τιμόνι του Škoda Fabia Rally2 Evo, αρχικά πήρε την πρωτοπορία στην 3η ειδική διαδρομή όμως οπισθοχώρησε ξανά δεύτερος καθώς εξελισσόταν το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου.

Ωστόσο, ανέβασε ρυθμό στο επαναληπτικό πέρασμα και σε συνδυασμό με χαμένο χρόνο από τον Craig Breen στην 7η ειδική, ο Φινλανδός είναι αυτός που προηγείται με την ολοκλήρωση της μέρας. Δεύτερος είναι ο mads Ostberg και τρίτος ο Hayden Paddon.

Οδηγώντας ένα Citroën C3 Rally2, ο Mads Ostberg κέρδισε την εναρκτήρια ειδική της ημέρας, παίρνοντας προβάδισμα 2,3 δευτερολέπτων από τον Paddon και τον Erik Cais. Ο Breen ολοκλήρωσε την διαδρομή 12,6 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη θέση και επέμεινε ότι η απόφαση του να μην ξεκινά από τις πρώτές θέσεις ήταν σωστή και αυτό φάνηκε στην 3η ειδική διαδρομή όπου κέρδισε και ανέβηκε τέταρτος.

Ο Ostberg στην 4η ειδική ήταν ξανά ταχύτερος και με την 5η ειδική να ακυρώνετε για λόγους ασφαλείας πήγε στο μεσημεριανό σέρβις πρώτος στην κατάταξη με διαφορά 1,1 δευτερόλεπτα. Στην 6η ειδική ο Breen επιτέθηκε την ίδια στιγμή που ο Ostberg ανάφερε ότι δεν είχε καλή αίσθηση με το χειρισμό του αυτοκινήτου του, ενώ επιπρόσθετα υπήρχε και μια μυρωδιά που ερχόταν από το αυτοκίνητο. Αυτή η εξέλιξη έφερε πρώτο τον Breen, με τους Heikkilä και Ostberg να ακολουθούν.

Οι ελπίδες του Breen για την έκτη νίκη στο ERC εξανεμίστηκαν όταν αναγκάστηκε να σταματήσει ένα σκασμένο ελαστικό στα μισά της 7ης ειδικής διαδρομής Boticas/Sr do Monte. Ο Heikkilä προηγήθηκε ξανά παρά το γεγονός ότι ανέφερε πρόβλημα με την μπαταρία του αυτοκινήτου, με τον Ostbaerg να συνεχίζει να τον πιέζει.

Πίσω από τον τρίτο Paddon, ο Georg Linnamaë είναι τέταρτος με τον Mārtiṇš Sesks πέμπτο και τον Miko Marczyk έκτο. Ο Miklós Csomós ολοκλήρωσε την 7η ειδική στην 7η θέση, όμως ανησυχούσε για την υψηλή θερμοκρασία του νερού.

O Tom Kristensson είναι όγδοος, ενώ ο χαμένος χρόνος από τον Breen τον αφήνει στην ένατη θέση. Ο Γάλλος πρωταθλητής MathieuFranceschi είναι αυτός που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Ο Πορτογάλος πρωταθλητής Armindo Araújo ήταν 10ος μετά την 6η ειδική διαδρομή, όμως μια έξοδος με αρκετές ζημιές ανάγκασε αυτόν και τον συνοδηγό του Luis Ramalhoνα αποχωρήσουν από τον αγώνα.

Με την 7η διαδρομή να φέρει κόκκινη σημαία και να μην συνεχίζετε και τις ειδικές 8 και 9 να ακυρώνονται για λόγους ασφαλείας άσχετα με το ατύχημα του Araújo, το πρώτο σκέλος διακόπηκε πρόωρα.

Στην κατηγορία ERC3 αυτός που προηγείται είναι ο Jon Armstrong, με τον Πορτογάλο Ernesto Cunha να παίρνει άνετο προβάδισμα στην ERC4, ακολουθούμενο από τους Tymoteusz Jocz και Roberto Daprà.

Η μάχη για τη νίκη στον εναρκτήριο γύρο της σεζόν στην 70η επέτειο του ERC συνεχίζεται αύριο Κυριακή με τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 84,28 χιλιομέτρων. Η πρώτη είναι η Luilhas, μήκους  8,09 χιλιομέτρων, ενώ ακολουθούν οι Seixoso, Sta Quitéria και Lameirinha, με την τελευταία να είναι η power stage του αγώνα στο δεύτερο πέρασμα και να περιλαμβάνει επίσης το θρυλικό άλμα Pedra Sentada.