Σταυροβούνι Rally Sprint: Απλά ο καλύτερος!!

Εκπληκτικές μάχες αναμένονταν στο Σταυροβούνι και εκπληκτικές μάχες έγιναν!!. Ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που έγινε στο Σταυροβούνι, είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή, τον Νίκο Θωμά.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ήταν σε μεγάλη μέρα και σε αυτό συνέτεινε και η πολύ γρήγορη και ομαλή διαδρομή, αφού πέραν από τον Θωμά τις δυνατότητες τους έδειξαν και άλλοι διαγωνιζόμενοι.

Με αρκετούς οδηγούς να εποφθαλμιούν τη νίκη, ο αγώνας ήταν χωρίς προγνωστικά καθώς πολλοί ήταν αυτοί που είχαν τα φόντα για να κερδίσουν.

Ο Νίκος Θωμά, στο μπάκετ του SEMOG BRAVO SPORT πήγε στον αγώνα με στόχο να επαναλάβει το αποτέλεσμα της πρεμιέρας που δεν ήταν άλλο από τη νίκη.

Από την δοκιμαστική διαδρομή ήταν ο ταχύτερος όλων και αυτό συνεχίστηκε και στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή όπου σημείωσε το 1.21,34, χρόνος ο οποίος αποδείχτηκε ο καλύτερος της ημέρας και έτσι ο Θωμά διπλασίασε τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα ταχύτητας.

Ο μοναδικός οδηγός που κατάφερε να κρατηθεί κοντά στον νικητή ήταν ο Πέτρος Πέτρου με Mitsubishi Lancer Evo VII. Στην διαδρομή του Σταυροβουνίου ο Πέτρου είναι πάντα πολύ ανταγωνιστικός και αυτό απέδειξε και σήμερα, καθώς τερμάτισε δεύτερος γενικής με καλύτερο χρόνο το 1:23.62 που σημείωσε στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Ακόμα ένα οδηγός που εξέπληξε ευχάριστα με τις επιδόσεις του ήταν ο Κύρος Γεωργίου με SEMOG BRAVO SPORT. Συνδύασε θέαμα και ουσία και με καλύτερο χρόνο το 1:24.12 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή τερμάτισε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, όπου αυτό είναι μέχρι στιγμής και το καλύτερο αποτέλεσμα του σε αγώνες ταχύτητας.

Ο περσινός πρωταθλητής Γιάννος Ιωαννίδης πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για ένα πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση με καλύτερο χρόνο το 1:25.08 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, ενώ παράλληλα κέρδισε και την κατηγορία RCS2.

Άκρως θεαματικός αλλά και ουσιαστικός ήταν ο Λούκας Χριστοφόρου με SEMOG BRAVO SPORT, ο οποίος ήταν μόλις 7 δέκατα πιο αργός από τον πρωταθλητή, τερματίζοντας πέμπτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCK1.

Ο Μιλτιάδης Μιλτιάδους με SPEED CAR WONDER σημείωσε τον καλύτερο του χρόνο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση, ενώ κέρδισε και την κατηγορία RCK2.

Μεγάλη μάχη έγινε μεταξύ τριών οδηγών για την έβδομη θέση, όπου στο τέλος τους χώρισαν μόλις 1,3 δέκατα. Τελικά αυτός που επικράτησε ήταν ο Κωνσταντίνος Σιόφερος με Mitsubishi Lancer EvoVI και χρόνο 1:27.24 που έγραψε στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή καθώς στην πρώτη δεν ολοκλήρωσε.

Όγδοος τερμάτισε ο Δημήτρης Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo VI και καλύτερο χρόνο το 1:27.33, ενώ τον ακολούθησε στην ένατη θέση ο Μάριος Παύλου (Mitsubishi Lancer Evo VII) με καλύτερο χρόνο το 1:27.37.

Το 1:28.03 έφερε τον Σταύρο Αντωνίου (Mitsubishi Lancer Evo X) στην δέκατη θέση γενικής, ενώ ήταν ο οδηγός που κέρδισε την RC2.

O Γιώργος Γεωργίου πίσω από το τιμόνι ενός EDGE COPETITION με καλύτερο χρόνο το 1:28.51 τερμάτισε στην 11η θέση και τον ακολούθησε ο Λάμπρος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo XI) στην 12η θέση και καλύτερο χρόνο το 1:28.57.

Ο Νικόλας Χούτρης με SEMOG BRAVO SPORT και χρόνο 1:28.60 τερμάτισε στην 13η θέση και στην 14η τερμάτισε ο Haroutune Khatchatrian (SEMOG BRAVO SPORT), με καλύτερο χρόνο το 1:28.74.

Στην 15η θέση έφερε το Mitsubishi Galant VR4 ο Γιώργος Χ’’Σάββας, με καλύτερο χρόνο το 1:28.93, ενώ ο Σωκράτης Φανή με το SEMOGBRAVO SPORT και χρόνο 1:29.34 τερμάτισε στην 16η θέση.

Ο Νικόλας Ρέππας (Mitsubishi Lancer Evo VII) με το 1:29.95 τερμάτισε στην 17η θέση, 18ος ολοκλήρωσε ο Κώστας Παύλου (MitsubishiLancer Evo VII) και χρόνο 1:13.00 και 19ος ο Νίκος Μιλτιάδους με SPEED CAR EXTREME και χρόνο 1:31.03.

Ο περσινός πρωταθλητής στην δικίνητη κατηγορία Παναγιώτης Ξενοφώντος ήταν ο μοναδικός που έτρεξε στην RC4 και είχε για καλύτερο χρόνο το 1:31.51 που τον έφερε στην 20η θέση γενικής.

Στο 1:33 τερμάτισαν ακόμα τρείς οδηγοί και αυτός που ήταν ταχύτερος ήταν ο Ανδρέας Χριστοφορου με YACAR 2 CROSS και χρόνο 1:33.06 που ήταν επίσης 21ος γενικής.

Ακόμα μια ανεπανάληπτη εμφάνιση από τον Θωμά Θεοφάνους με το Peugeot 106 ήταν η “αιτία” να χριστεί ταχύτερος στην 2WDS και με χρόνο 1:33.10 φυσιολογικά να είναι ο νικητής της ημέρας, τερματίζοντας παράλληλα στην 22η θέση.

Με χρόνο 1:33.65 οι Κλεάνθης Έλληνας/Νικόλας Ψύλλος έφεραν το FORD FIESTA DYTKO στην 23η θέση, ενώ ακόμα μια τριπλή μάχη στο 1:34 ανέδειξε νικητή τον Σωκράτη Παπαναστασίου (SEAT IBIZA), ο οποίος πήρε το πρωτείο στην RCS1 και την 24η γενικής με χρόνο 1:34.06.

Στο ίδιο δευτερόλεπτο τερμάτισε επίσης και ο Νικόλας Νικολαΐδης (VW GOLF) με χρόνο 1:34.43, όντας 25ος και οι Άγγελος και Ανδρέας Ξενοφώντος (Peugeot 206) με χρόνο 1:34.74, όπου κατέλαβαν επίσης την 26η θέση γενικής.

Ο Χάρης Ιωάννου με το Renault Clio τερμάτισε στην 27η θέση, έχοντας καλύτερο χρόνο το 1:35.06. Στην 28η θέση ολοκλήρωσε ο Σοφοκλής Μιχαήλ με VW GOLF και χρόνο 1:35.40 και στην 29η ο GEPA MECHANICAL iNSTALATIONS Μιχάλης Σοφοκλέους (VWGOLF) και χρόνο 1:38.33.

Στην 30η θέση τερμάτισαν οι Απόστολος Κωνσταντιάντος/Φάνος Μυλωνάς (VW GOLF) και χρόνο 1:40.39 και στην 31η ο Μάριος Αντωνίου με Mitsubishi Lancer Evo και χρόνο 1:40.77.

Το Σταυροβούνι Rally Sprint  δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ο Παναγιώτης Μέσσιου καθώς είδε την βάση της μηχανής του SEAT IBIZA να μοιράζετε και έτσι να μην μπορεί να συνεχίσει.

Το αγώνα διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε συνεργασία με την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου. Καινοτομία αποτελούν οι απευθείας χρόνοι που αναγράφονταν μετά το τέλος της προσπάθειας του εκάστοτε οδηγού, δίνοντας έτσι πλήρη εικόνα του αγώνα με οδηγούς και θεατές να γνωρίζουν άμεσα το αποτέλεσμα. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και αναμφίβολα είναι ένα βήμα μπροστά στους αγώνες ταχύτητας και όχι μόνο.

Μετά και το πέρας του δεύτερου αγώνα ακολουθεί ένα κενό δυο μηνών, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους διαγωνιζόμενους να ετοιμαστούν για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος στις 4 Ιουνίου.