ERC Rally Serra de Fafe E Felgueiras: Πήρε την υπερειδική ο Teodósio

Με την υπερειδική διαδρομή στην Fafe άρχισε ο εναρκτήριος αγώνας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι, εκεί όπου διέπρεψε ο τοπικός οδηγός Ricardo Teodósio.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Erik Cais, ο οποίος αναγκάστηκε να πάει στη ράμπα εκκίνησης με τα πόδια, καθώς οι μηχανικοί της Orsák Rally Sport έκαναν αγώνα δρόμου για να ετοιμάσουν το Škoda Fabia RS Rally2 μετά την έξοδο που είχε ο οδηγός στο πρωινό shakedown.

Η βροχή που προηγήθηκε πριν από την υπερειδική έκανε το οδόστρωμα ολισθηρό, όμως αυτό δεν πτόησε τον Teodósio να γράψει τον καλύτερο χρόνο, με τον Cais να επανέρχεται δριμύτερος μετά το ατύχημα και να είναι δυο δέκατα πιο αργός. «Αυτό είναι απλώς ένα ευχαριστώ για την ομάδα μου», είπε ο Cais. «Επισκεύασαν το αυτοκίνητο πολύ καλά και προσπάθησα να είμαι όσο πιο ομαλός μπορούσα. Ήμουν πολύ προσεκτικός, αλλά το αυτοκίνητο ήταν εκπληκτικό».

Ο Miko Marczyk, νικητής στο ERC πέρυσι, ήταν τρίτος ταχύτερος σε ένα Škoda Fabia RS Rally2 όντας 1,3 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Teodósio. «Προσπαθούμε να αφομοιωθούμε με το αυτοκίνητο και σίγουρα μας αρέσουν αυτές οι ειδικές διαδρομές και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ», είπε ο δυο φορές πρωταθλητής Πολωνίας. «Αύριο θα είναι μια κουραστική μέρα με δύσκολες συνθήκες, καθώς οι δρόμοι είναι λασπωμένοι. Ελπίζω αυτό να μου δώσει την ευκαιρία να εξελιχθώ σαν οδηγός».

Οι Hayden Paddon και Simone Tempestini ήταν από τους πρώτους οδηγούς που έτρεξαν στους δρόμους της Fafe και ο χρόνος που σημείωσαν ήταν 1 λεπτό και 29,5 δευτερόλεπτα.

Τον έκτο ταχύτερο χρόνο πέτυχε ο Filip Mareš, ο οποίος ήταν ένα δέκατο πιο αργός παρόλο που ανέφερε ένα δικό του λάθος κοντά στην εκκίνηση. Ο Tom Kristensson με Citroën C3 Rally2 ήταν έβδομος, ακολουθούμενος από τον Φινλανδό πρωταθλητή Mikko Heikkilä και τον οδηγό της Hyundai Craig Breen, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στο πρωινό shakedown. Ο πρωτάρης Fabrizio Zaidivar συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Το Rally Serras de Fafe, Felgueiras, Boticas, Vieira do Minho e Cabeceiras de Basto συνεχίζετε το Σάββατο, με πρώτη ειδική της ημέρας την Boticas /Vale do Tamega, η οποία είναι μήκους 9,64 χιλιομέτρων και αρχίζει στις 10:09 ώρα Κύπρου.