ERC Rally Rzeszowski 2017– Ο αγαπημένος αγώνας του Buffier!!

Ολοκληρώθηκε ο πέμπτος αγώνας του πρωταθλήματος ERC με τον αγώνα στο Rzeszowski, με νικητή τον Γάλλο πολυπρωταθλητή Πολωνίας αλλά και πλέων πολυνίκη του αγώνα με πέντε νίκες, Bryan Boufier.

Ο αγώνας είχε σαν κύρια του χαρακτηριστικά τις εξαιρετικά γρήγορες ειδικές διαδρομές αλλά και τα πολλά ατυχήματα που υπήρξαν σε όλη την διάρκεια αυτού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι επικράτησαν για ακόαμ μια φορά οι Bryan Bouffier και Gilbert Dini με ένα Ford Fiesta R5. Το πλήρωμα το οποίο είχε κλείσει την πρώτη μέρα ευρισκόμενο στην πρώτη θέση, ξεκίνησε καλά, παίρνοντας την νίκη στην πρώτη ειδική διαδρομή. Στην δεύτερη ειδική διαδρομή δεν τα πήγε καλά τερματίζοντας στην τέταρτη θέση έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα του στον Kaito. Στη συνέχεια κέρδισαν και την τρίτη ειδική της σημερινής μέρας πριν τα αυτοκίνητα πάνε για το σέρβις εν αναμονή για το δεύτερο πέρασμα της μέρας από τις ειδικές διαδρομές. Το πλήρωμα μπήκε φουριόζικα στην επανάληψη κερδίζοντας ακόμα δύο πρώτες ειδικές διαδρομές ενώ στην τελευταία και αφού είχαν εξασφαλισμένη την πρώτη θέση κινήθηκαν επιφυλακτικά, κατακτώντας για Πέμπτη φορά τη νίκη στο Rally Rzezowski.

Στην δεύτερη τερμάτισαν οι δύο φορές πρωταθλητές ERC Kajetan Kajetanowicz και Jaroslav Baran. Το πλήρωμα το οποίο έκλεισε την πρώτη μέρα βρισκόμενο στην τρίτη θέση γενικής ήθελε οπωσδήποτε ένα τερματισμό όσο πιο ψηλά στην βαθμολογία για να εκμεταλλευτεί την απουσία του Alexey Lukyanuk ο οποίος αποχώρισε μετά από ατύχημα αλλά και του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Bruno Manghalaes ο οποίος βρισκόταν αρκετά πίσω στην κατάταξη. Οι Kajetanowicz- Baran κινήθηκαν γρήγορα τη δεύτερη μέρα και οδηγώντας χωρίς ακραία ρίσκα κατάφεραν να ανεβουν στην δεύτερη θέση γενικής. Το αποτέλεσμα αυτό τους φέρνει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος ERC.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο U28 Marian Griebel με συνοδηγό τον Stefan Kopzyk και ένα Skoda Fabia R5. Το Γερμανικό πλήρωμα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ατύχημα του Nikolay Gryazin σήμερα και πίεσε όσο θα έπρεπε φτάνοντας να ανεβεί στην τρίτη θέση του βάθρου. Επίσης ήταν πρώτοι στην κατηγορία U28 ανοίγοντας περισσότερο την διαφορά για το πρωτάθλημα. Την τέταρτη θέση γενικής κατέκτησε ένα άλλο τοπικό πλήρωμα, οι Grzegorz Gryb και Boguslaw Browinski, έχοντας μια κατά γενική ομολογία καλή παρουσία. Πίεσαν για το βάθρο στο τέλος όμως αρκέστηκαν τελικά στην τέταρτη θέση γενικής.

Στην κατηγορία Junior U28 στη δεύτερη θέση ανέβηκε το Γαλλικό πλήρωμα Sylvain Michel – Jerom Degout με ένα Skoda Fabia R5. Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Ισπανοί Jose Antonio Suarez – Cladido Carera με ένα Peugeot 208 T16. Τα δύο αυτά πληρώματα τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση γενικής αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Junior U27 καθώς και στην κατηγορία ERC3 είχαμε την επικράτηση του Jari Huttunen με συνοδηγό τον Antti Linnaketo με Opel Adam R2. Στην κατηγορία ERC2 επικράτησαν εύκολα οι Ούγγροι Tibor Jr. Erdi – Gyogy Papp και ένα Mitsubishi Lancer Evolution X. Τέλος στο ERC Ladies είχαμε τον τερματισμό του μοναδικού γυναικείου πληρώματος των Moinato Tamara και Mayhofer με ένα Opel Adam R2.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι συνεχίζει στις 25-27 Αυγούστου παραμένοντας σε ασφάλτινη επιφάνια για τον φημισμένο αγώνα Barum Czech Rally Zlin, στην Τσεχία.

results