Monster Energy FIM Motocross of Nations: Συμμετέχει και η εθνική Ιταλίας

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τα προκριματικά του αγώνα MXGP στο Βέλγιο, η ομάδα της εθνικής Ιταλίας motocross ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί στον αγώνα Monster Energy FIM Motocross of Nations ο οποίος θα διεξαχθεί στο Matterley Basin της Μεγάλης Βρετανίας την 1η Οκτωβρίου.

Ο team manager και προπονητής της ομάδας Thomas Traversini παρουσίασε τους συμμετέχοντες με πρώτο και καλύτερο τον αναβάτη της Red Bull KTM Antonio Cairoli, ο οποίος θα ηγηθεί της ομάδας. Ο δεύτερος αναβάτης είναι ο Michele Cervellin της κατηγορίας MX2, ο οποίος θα τρέξει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο συγκεκριμένο αγώνα και ο τρίτος είναι ο αναβάτης της Honda Redmoto Assomotor, Alessandro Lupino ο οποίος θα τρέξει στην κατηγορία OPEN.

Και οι τρείς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και την ευγνωμοσύνη τους που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα τους στον αγώνα. Παρόν στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο αντιπρόσωπος της FIM Gianluca Avenoso.

Ο Antonio Cairoli μοιράστηκε τις αναμνήσεις που είχε το 2006 και πέρσι στους αγώνες που έγιναν σε Matterley Basin και Maggiora λέγοντας: ‘’κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι με την ομάδα μας. Τώρα έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο’’.

Από την πλευρά του ο Alesandro Lupino είπε: ‘’Έχοντας τον Tony στην ομάδα, έναν από τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ο Michele από την πλευρά του πιέζει πολύ και ελπίζω να μπορέσουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία του 2013 όπου ανεβήκαμε στο βάθρο’’.

Τέλος ο Michele Cervellin είπε: ‘’για μένα ο αγώνας των εθνών ήταν πάντα ένα ξεχωριστό γεγονός. Πέρσι έτρεξα στην κατηγορία OPEN και φέτος είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στην κατηγορία MX2’’.