ERC Rally Liepāja 2021 – Μέρα 1η: Τρελός ρυθμός από τον Gryazin

Όπως ακριβώς και στην Πολωνία ξεκίνησε το Rally Liepāja οNikolay Gryazin (Volkswagen Polo GTI R5). Όντας ο ταχύτερος και στις τέσσερις ειδικές που έγιναν σήμερα, ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος στην πρώτη θέση με διαφορά 10.6 δευτερόλεπτα.

Ο Craig Breen (Hyundai i20 R5) είναι ο οδηγός που κρατά τη δεύτερη θέση. Ο Ιρλανδός πραγματοποιεί μέχρι στιγμής ίσως την καλύτερη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι και δίκαια είναι κοντά στην κορυφή.

Τρίτος είναι ο Efren Llarena (Skoda Fabia Rally2 Evo). Είναι 24 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Gryazin και 13 από τον δεύτερο Breen όμως αύριο θα έχει περισσότερο το μυαλό του στον περσινό πρωταθλητή Alexey Lukyanuk (Citroen C3 Rally2).

Ο Ρώσσος παρόλο που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των δυο πρώτων, εντούτοις έχει την ευκαιρία αύριο να διεκδικήσει αρχικά την τρίτη θέση από τον Llarena αφού οι δυο χωρίζονται από μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Πολωνός Miko Marczyk (Skoda FabiaRally2 Evo) ενώ την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Fabia Kreim(Volkswagen Polo Gti R5). Η ποινή ενώ λεπτού που δέχθηκε ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2 Evo) τον αφήνει στην όγδοη θέση γενικής πίσω από τον Ole Veiby (Hyundai i20 R5).

Πέντε ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει η αυριανή μέρα με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο ταχύτατος αγώνας στην Λετονία.