ERC Rally Hungary 2020 – Μέρα 3η: Αύξησε το προβάδισμα ο Mikkelsen

Οι Andreas Mikkelsen/Ola Fløene συνέχισαν το επιθετικό τους ταπεραμέντο γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο και και στην εναρκτήρια ειδική της Κυριακής και συνεχίζουν να διατηρούνται στην πρωτοπορία. Δεν τα πήγαν άσχημα, σε μια καθαρή ειδική που όπως είπε ο Νορβηγός οι συνθήκες ήταν δύσκολες και το οδόστρωμα ολισθηρό. Δεύτερος ταχύτερος χρόνος για το Ουγκρικό πλήρωμα των Miklós Csomós/Attila Nagy ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Oliver Solberg/Aaron Johnston οι οποίοι ήταν και πρώτοι στην κατηγορία ERC1 Junior, παρόλο που όπως δήλωσαν στην αρχή η ειδική διαδρομή ήταν ολισθηρή με το αγωνιστικό να χάνει συνεχώς πρόσφηση, χάνοντας την εμπιστοσύνη τους. Παρόλα αυτά απόλαμβάνουν τον αγώνα και τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Στην κατηγορία ERC3 Juniorκαι ERC3, πρώτο χρόνο έγραψε το πλήρωμα Ken Torn/Kauri Pannas αν και ήταν έκπληξη για αυτούς τα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής, εντούτοις κατάφεραν τελικά να επικρατήσουν στην κατηγορία τους. Στην κατηγορία ERC2 πρώτο χρόνο έγραψε το πληρωμα των Tibor jun. Érdi/Zoltán Csökő και στο Abarth οι Andrea Mabellini/ Nicoló Gonella.  Την ειδηκή διαδρομή δεν ολοκλήρωσαν οι László Martin/Zsiros Gábor (τεχνικό πρόβλημα) και Turán Frigyes/Bagaméri László οι οποίοι δεν ξεκίνησαν καν την προσπάθεια τους.

Στη δεύτερη ειδική της Κυριακής το πλήρωμα των Alexey Lukyanuk/Dmitry Eremeev έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, αν και δεν κυνηγούν κάτι αφού η χθεσινή ποινή που δέκτηκαν δεν τους αφήνει περιθώρια. Δεύτερος ταχύτερος χρόνος και πρώτοι στην κατηγορία ERC1 Junior το Ιρλανδικό πλήρωμα των Callum Devine/James Fulton και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Oliver Solberg/Aaron Johnston. Οι πρωτοπόροι έγραψαν 7ο ταχύτερο χρόνο, αφού όπως φάνηκε δεν πίεζαν στο όριο.  Στην κατηγορία ERC3 Junior και ERC3 ταχύτερο χρόνο έγραψε το πλήρωμα των Ola jun. Nore/Veronica Engan, ενώ στην κατηγορία ERC2 ακόμη ένας ταχύτερος χρόνος για το πλήρωμα των Tibor jun. Érdi/Zoltán Csökő. Στο Abarth Cup οι Andrea Mabellini/Nicoló Gonella έγραψαν ακόμη ένα ταχύτερο χρόνο. Την ειδική διαδρομή δεν ολοκλήρωσαν τα πληρώματα των Feofanov Dmitry/Kokins Normunds και Wagner Simon/Winter Gerald μετά απο τεχνικό πρόβλημα.

Τρίτη ειδική διαδρομή της μέρας και το πλήρωμα των Oliver Solberg/ Aaron Johnston γράφουν τον ταχύτερο χρόνο μετά απο δύο τρίτους καλύτερους χρόνους στις δύο πρώτες ειδικές. Δεύτερος ταχύτερος χρόνος για το πλήρωμα των Nikolaus Mayr-Melnhof/Poldi Welsersheimb και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Erik Cais/ Jindřiška Žáková. Το πρωτοπόρο πλήρωμα των Andreas Mikkelsen/Ola Fløene εγραψε 11ο χρόνο αφού πήγαν εντελώς ασφαλισμένα σε μια εξαιρετικά επίπονη για τα ελαστικά ειδική διαδρομή. Στην κατηγορία ERC3 Junior και ERC3 το πλήρωμα των Ken Torn/Kauri Pannas συνεχίζει να επικρατεί, το ίδιο και στο ERC2 με τους Tibor jun. Érdi/ Zoltán Csökő αλλά στο Abarth με τους Andrea Mabellini/ Nicoló Gonella. Την ειδική διαδρομή δεν ολοκλήρωσαν οι Breen Craig/Nagle Paul μετά απο τεχνικό πρόβλημα.

Τελευταία ειδική για την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος απο τις ειδικές και πρίν την διακοπή για σέρβις. Ταχύτερος χρόνος για το πρωπορο πλήρωμα των Andreas Mikkelsen/ Ola Fløene.  Δεύτερος ταχύτερος χρόνος και πρώτος στην κατηγορία ERC1 Junior για το πλήρωμα των Miko Marczyk/Szymon Gospodarczyk και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Erik Cais/ Jindřiška Žákován οι οποίοι έγραψαν και το δεύτερο χρόνο στην κατηγορία ERC1 Junior. Στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Junior, είχαμε αλλαγή σκηνικού με το πλήρωμα των Josep Bassas/ Axel Coronado να γράφουν ταχύτερο χρόνο για πρώτη φορά την σημερινή μέρα, στην κατηγορία ERC2 ταχύτερος χρόνος για ακόμα μια ειδική για τους Tibor jun. Érdi/ Zoltán Csökő. Τέλος στην κατηγορία Abart στο απόλυτο για την μέρα είχε το πλήρωμα των Andrea Mabellini/ Nicoló Gonella.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος απο τις ειδικές διαδρομές το πλήρωμα των Andreas Mikkelsen/Ola Fløene παραμένουν στην πρωτοπορία, στη δεύτερη θέση και πρώτοι στην κατηγορία ERC1 Junior είναι το πλήρωμα των Grégoire Munster/Louis Louka και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Norbert Herczig/ Ramón Ferencz. Στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Juniorστην πρώτη θέση βρίκσουμε το πλήρωμα των Ken Torn/Kauri Pannas οι οποίοι επικράτησαν στις 3 απο τις 4 ειδικές διαδρομές του πρώτου περάσματος απο τις ειδικές. Στη κατηγορία ERC2 βρίσκουμε στην πρώτη θέση ακόμη ένα πλήρωμα που μονοπώλησε τις πρωτιές στην κατηγορία του, τους Tibor jun. Érdi/ Zoltán Csökő. Τέλος στην κατηγορία Abarth πρώτη θέση για το πλήρωμα των Andrea Mabellini/ Nicoló Gonella οι οποίοι πέτυχαν το απόλυτο για την μέρα.