1ος Αγώνας Enduro Sprint 2020-2021: Δυναμικό ξεκίνημα απο τον Theo Urbas

Η αρχή στο πρωτάθλημα Enduro Sprint για τη σεζόν 2020-2021 έγινε σήμερα 8 Νοεμβρίου, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Χώρος διεξαγωγής του εναρκτήριου αγώνα ήταν η πίστα MXPRO και ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας σχεδίασε μια διαδρομή τόσο εντός όσο και πέριξ της πίστας.

Στο αγωνιστικό μέρος, το βάθρο στη γενική κατηγορία βάφτηκε μπλε, με τους αναβάτες της TM Moto 24 να καταλαμβάνουν τις τρείς πρώτες θέσεις. Ο Theo Urbas έκανε πολύ καλή αρχή στη σεζόν καθώς ήταν ο ταχύτερος όλων και στα τρία περάσματα με αποτέλεσμα να αθροίσει τον καλύτερο χρόνο της μέρας και να φύγει νικητής από την MXPRO.

Δεύτερος γενικής τερμάτισε ο πολύπειρος Σάββας Σάββα με τον αδερφό του Άκη να ολοκληρώνει τρίτος, έχοντας μάλιστα και πτώση στη δεύτερη διαδρομή.

Πέραν από τη γενική κατάταξη ο αγώνας είχε εφτά κατηγορίες. Αρχίζοντας από την Champion, μόλις δυο ήταν οι συμμετέχοντες, οι Theo Urbas και Σάββας Σάββα οι οποίοι τερμάτισαν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Η κατηγορία Ε2 είχε έξι συμμετέχοντες. Ο Αντρέας Χριστοδουλίδης αναδείχθηκε νικητής και μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Γιάννος Χαραλάμπους και Βρυώνης Βλασίου. Λευτέρης Κουρουγιάνης, Αντρέας Αραούζος και Alexander Chepourko συμπλήρωσαν ήταν οι αναβάτες που συμπλήρωσαν την εξάδα.

Δυο συμμετέχοντες είχε η κατηγορία Ε3. Αυτοί ήταν οι Μιχάλης Αριστείδου και Αντρέας Αγαθοκλέους, με τον Αριστείδου να επικρατεί σχετικά εύκολα του Αγαθοκλέους.

Στην κατηγορία ΜΧ1 διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι Άκης Σάββα, Σάββας Σάββα και Χρίστος Δημητρίου. Νικητής αναδείχθηκε ο Άκης Σάββα, δεύτερος τερμάτισε ο Σάββας Σάββα και τρίτος ο Χρίστος Δημητρίου.

Ο Γιώργος Παουλλής ήταν ο αναβάτης που επικράτησε στην κατηγορία ΜΧ2, αφήνοντας δεύτερο τον Adam Dorosievski και τρίτο τον Δομίνικο Κολοκάση ενώ τέταρτος σε αυτή την κατηγορία ολοκλήρωσε ο Βάσος Αριστείδου.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ η οποία είχε και τους περισσότερους συμμετέχοντες, εφτά στο σύνολο, νικητής αναδείχθηκε ο Χρίστος Λεωνίδα, με τους Αντρέα Παντελή και Γιάννο Αλεξάνδρου να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στις υπόλοιπες θέσεις τέταρτος τερμάτισε ο Αλέξης Χάσικος, πέμπτος ο Loukasz Zukovski, έκτος ο Λούκας Νικολάου και έβδομος ο Βασίλης Δημητρίου.

Τέλος, στην κατηγορία Veteran, αγωνίστηκε μόλις ένας αναβάτης, ο Αρτέμης Καρατσιόλης.

Ο δεύτερος αγώνας για το πρωτάθλημα Enduro sprint είναι προγραμματισμένος στις 10 Ιανουαρίου και θα διεξαχθεί στη Λεμεσό.

Χορηγός του αγώνα ήταν η εταιρία Motorace, επίσημος αντιπρόσωπος μοτοσικλετών Husqvarna, KTM και GAS GAS.