ERC 2020 Rally Hungary: Νικητής ο Andreas Mikkelsen

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Rally Hungary, όπου βρήκε νικητές το πλήρωμα των Andreas Mikkelsen/Ola Fløene. Τη σημερινή μέρα εκμεταλλεύτηκαν το μεγάλο πλεονέκτημα που απέκτησαν από χθες και με σωστή διαχείριση κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση.

Σε δηλώσεις του ο νικητής τριών αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ανέφερε, «Είμαι αήττητος το 2020 μέχρι τώρα! Ήταν ένα καλό σαββατοκύριακο. Όπως είπα δεν έχω αγωνιστεί, δοκιμάζω μόνο όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τα τελευταία δύο χρόνια σε ασφάλτινες ειδικές και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Νομίζω ότι ίσως οι άνθρωποι πίστευαν ότι δεν μπορούσα να οδηγήσω σε άσφαλτο πια και είναι ωραίο το γεγονός ότι δείξαμε ότι το έχουμε ακόμα και είμαστε ακόμα γρήγοροι. Πρέπει να πω μεγάλες ευχαριστίες στην ομάδα μας, Topp-Cars, που μας έδωσε αυτό το αυτοκίνητο, καθώς λειτούργησε άψογα όλο το Σαββατοκύριακο και επίσης στη Skoda για την κατασκευή αυτού του πραγματικά, πολύ ωραίου αυτοκινήτου. Το δοκίμασα το 2017, μου άρεσε τότε, αλλά έχουν συμβεί πολλά από τότε και τώρα είναι ακόμα καλύτερο. Αισθάνομαι τόσο άνετα στην οδήγηση και αυτό έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη. Ένιωσα ότι έχω τον έλεγχο σε όλο τον αγώνα. Ένιωσα πολύ καλά. Οδηγήσαμε με έξυπνη στρατηγική, χωρίς να παίρνουμε πολύ μεγάλα ρίσκα, αλλά ήμασταν γρήγοροι, οπότε είναι αυτό πραγματικά ευχάριστο..»

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το πλήρωμα των Grégoire Munster/Louis Louka το οποίο κατάφερε να κατακτήσει και την πρώτη θέση στην κατηγορία ERC1 Junior. Το πλήρωμα όπως και οι νικητές του αγώνα κατάφεραν να κάνουν μια σωστή διαχείριση της διαφοράς τους και χωρίς περιττά ρίσκα να έχουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου και συνάμα κατακτώντας και την πρώτη θέση στην κατηγορία τους. Σε δηλώσεις τους ανάφεραν «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι, η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά. Πιέσαμε χθες και σήμερα διατηρήσαμε τα κεκτημένα και τη θέση μας. Πραγματικά ένα καλό Σαββατοκύριακο.»

Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Efrén Llarena/Sara Fernandez, το οποίο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του πληρώματος των Norbert Herczig/Ramón Ferencz στην προτελευταία ειδική διαδρομή ανεβαίνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου, ενώ παράλληλα ήταν δεύτεροι στην κατηγορία ERC1 Junior. Σε δηλώσεις του ανέφεραν ότι στην τελευταία ειδική διαδρομή πήγαν εντελώς «Flat Out» παρόλο που ήξεραν ότι το πλήρωμα των Oliver Solberg/Aaron Johnston ήταν πολύ πιο πίσω. Είχαν πολύ γρήγορα περάσματα απο τις ειδικές με την συνοδηγό να κάνει εξαιρετική δουλεία, μένοντας στο τέλος ευχαριστημένοι απο τον αγώνα και το αποτέλεσμα.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Oliver Solberg/Aaron Johnston, οι οποίοι βρέθηκαν με το τέλος της δεύτερης μέρας στην 9η θέση γενικής.  Με πολύ καλή οδήγηση κατάφεραν να ανεβούν στην 4η θέση γενικής παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με ένα καινούργιο αγωνιστικό.

Στην 5η θέση γενικής βρίσκουμε το Αυστριακό πλήρωμα των Nikolaus Mayr-Melnhof/Poldi Welsersheimb, στην 6η θέση τερμάτισαν οι Norbert Herczig/Ramón Ferencz οι οποίοι έχασαν στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές μια πιθανή θέση στο βάθρο.  Στην 7η θέση γενικής και 4οι στην κατηγορία ERC1 Junior βρίσκουμε το πλήρωμα των Callum Devine/James Fulton και στην 8η θέση γενικής τερμάτισαν οι Marijan Griebel/Tobias Braun. Στην 9η θέση ολοκλήρωσαν οι Erik Cais/Jindřiška Žáková, με την δεκάδα να συμπληρώνουν οι Yoann Bonato/Benjamin Boulloud.

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα ήταν οι Alexey Lukyanuk/Dmitry Eremeev, οι οποίοι με την ποινή που δέχτηκαν την χθεσινή μέρα δεν μπόρεσαν να πιέσουν για την νίκη. Επέστρεψαν σήμερα, πίεσαν, με στόχο να κερδίσουν ότι μπορούσαν απο ένα αγώνα όπως εξελίχθηκε χαμένο. Σε δηλώσεις του ο Lukyanukανάφερε «Κερδίσαμε την ημέρα οπότε η αποστολή ολοκληρώθηκε. Η διαχείριση κινδύνων είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε φυσικά και βλέπουμε ότι μπορούμε να είμαστε πιο γρήγοροι. Συνολικά προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην ταχύτητα και τη συνέπεια έχοντας καλή αίσθηση.»

Στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Junior οι Ken Torn/Kauri Pannas ήταν αυτοί που έφυγαν νικητές από την Ουγγαρία, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Josep Bassas/Axel Coronado. Στην ERC3 Junior τρίτη θέση για το πλήρωμα Ola jun. Nore/ Veronica Engan και στην ERC3 τρίτοι ολοκλήρωσαν οι RaulBadiu/Gabriel Lazar.

Στην κατηγορία ERC2 στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Tibor jun. Érdi/Zoltán Csökő, στη δεύτερη θέση οι ZelindoMelegari/Manuel Feroli και στην τρίτη οι Andrea Mabellini/Nicolo Conella. Στην κατηγορία Abarth στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Andrea Mabellini/Nicoló Gonella και στη δεύτερη οι Martin Rada/Jaroslav Jugas.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ERC συνεχίζεται με το Rally Islas Canarias το οποίο θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου (Covid-19) απο τις 26 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.