ERC 2020 Rally Hungary – Μέρα 2η: Αγκαλιά με τη νίκη ο Mikkelsen

Ο Andreas Mikkelsen απέκτησε προβάδισμα νίκης στο Ράλι Ουγγαρίας μετά το τέλος μιας δραματικής δεύτερης μέρας, με τον Oliver Solberg να χάνει πολύτιμο χρόνο καθώς είχε δυο σκασμένα ελαστικά σε τρείς ειδικές!!.

 

Με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από 11 μήνες, ο Andreas Mikkelsen έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου. Όντας ανταγωνιστικός από το πρώτο χιλιόμετρο, κέρδισε πέντε από τις οκτώ ειδικές του Σαββάτου, αποκτώντας πλεονέκτημα 23.6 δευτερολέπτων από το δεύτερο Craig Breen.

 

Χωρίς να έχει το άγχος των βαθμών, ο Mikkelsen κατάφερε να “πάρει” οκτώ δευτερόλεπτα από τον Breen στο δεύτερο πέρασμα από τις τέσσερις ειδικές, την ίδια στιγμή που ο πρωταθλητής του 2018 Alexey Lukyanuk έμενε εκτός διεκδίκησης της νίκης καθώς δέχτηκε ποινή μετά από προάφιξη σε σημείο ελέγχου.

«Ήταν πολύ καλή η μέρα», είπε ο Mikkelsen. «Είχαμε μια φανταστική μέρα στο αυτοκίνητο, οδηγήσαμε στα όρια μας και έχουμε ένα καλό προβάδισμα εν όψη της αυριανής μέρας. Δε θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα.»

Όσον αφορά τον κυριότερο του αντίπαλο Alexey Lukyanuk, τα πράγματα δε θα μπορούσαν να εξελιχθούν χειρότερα. Τα πέντε λεπτά ποινή που δέχτηκε μετά από προάφιξη στο σημείο ελέγχου στην έκτη ειδική διαδρομή, από τη δεύτερη θέση που βρισκόταν με διαφορά 5.1 δευτερολέπτων οπισθοχώρησε στην 22η και με το τέλος της μέρας κατάφερε να ανέβει μέχρι και την 20η.

Η ποινή που δέχτηκε ο Lukyanuk αυτόματα άφησε το πρωτάθλημα ανοικτό. Αν τουλάχιστον ένας εκ των αγώνων στις Κανάριες Νήσους ή στο Spa δε διεξαχθεί, με τις βλέψεις για τερματισμό στην πεντάδα να είναι μηδαμινές και το ενδεχόμενο βαθμών μπόνους να είναι απομακρυσμένο, ο Lukyanuk ενδέχεται να μην αγωνιστεί την Κυριακή.

«Μπορώ να πιώ ουίσκι, μπύρα ή να προσπαθήσω να πάρω ένα βαθμό από το πουθενά. Θα αποφασίσω αργότερα», είπε ο Ρώσσος.

Ο Solberg θα μπορούσε να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί αυτή την εξέλιξη. Όντας δεύτερος στη βαθμολογία, 42 βαθμούς πίσω από τον Lukyanuk και με 40 διαθέσιμους αυτό το Σαββατοκύριακο, υπήρχε πιθανότητα να έμπαινε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Grégoire Munster

Όμως η προσπάθεια του πήγε στράφι για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Μετά από μια σπασμένη εξάτμιση και χωρίς βαθμούς στο Rally Fafe Montelogo, ο Solberg είχε σκασμένα ελαστικά στο επαναληπτικό πέρασμα από τις ειδικές Füzér και Mád στον αγώνα της Ουγγαρίας, γεγονός που του στοίχησε δυο λεπτά αφήνοντας τον ένατο.

Ο Grégoire Munster είναι αυτός που βρίσκετε στην τρίτη θέση, με τους Norbert Herczig, Efrén Llarena και Marijan Griebel να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Tom Ken

Στην κατηγορία ERC1 Junior ο Grégoire Munster είναι αυτός που προηγείται, με τον Tom Ken να είναι πρωτοπόρος τόσο στην κατηγορία ERC3 Junior όσο και στην κατηγορία ERC3. Στην κατηγορία ERC2 πρωτοπόρος είναι ο Tibor jun. Érdi.

Απομένουν εφτά ειδικές την Κυριακή συνολικού μήκους 69.78 αγωνιστικών χιλιομέτρων για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Ο Andreas Mikkelsen έχει το πάνω χέρι, έχει και την εμπειρία για να διαχειριστεί σωστά το πλεονέκτημα του και να κερδίσει τον αγώνα.