ERC PZM 75th Rally Poland – Δεύτερη Μέρα: Ο Gryazin στην πρωτοπορία, πλησιάζει ο Huttunen

Ο Nikolay Gryazin συνέχισε να αποδεικνύει στους πάντες  το αστείρευτο του ταλέντο στην κατηγορία FIA ERC Junior Under 28, βρισκόμενος στην πρώτη θέση γενικής στο ERC Ράλι Πολωνίας με το τέλος της δεύτερης μέρας, παρόλο που ο πρώην ERC Junior Jari Huttunen άρχισε να κλείνει την μεταξύ τους διαφορά.

Ο οδηγός της Sports Racing Technology Gryazin βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα απο την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή της μέρας, αλλά οι δύο νίκες στις τελευταίες ειδικές της μέρας επέτρεψαν στον Huttunen να καλύψει 3,1 δευτερόλεπτα απο την μεταξύ τους διαφορά και τώρα το δίδυμο χωρίζει μια διαφορά μόνο 11,0 δευτερολέπτων με έξι ειδικές να απομένουν την Κυριακή.

Ο Huttunen φάνηκε εξαιρετικά γρήγορος παρά τη μη συμμετοχή του σε δοκιμαστικά πριν από τον αγώνα. Αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη καθώς χρησιμοποίησε την εμπειρία του όντας πρωταγωνιστής για τον τίτλο στην κατηγορία ERC Junior Under 27 την περσινή χρονιά, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ο πρώην ομόσταυλος του στο JuniorU27, Chris Ingram, είναι τρίτος γενικής βρισκόμενος σε μια κλειστή μάχη με τον Fabian Kreim της ŠKODA AUTO Deutschland. Αν και έμεινε λίγο πίσω το απόγευμα, ο Ingram ανέκτησε γρήγορα τη δεύτερη θέση για το ERC Junior U28 από τον Kreim στην επανάληψη της Stare Juchy. Το δίδυμο χωρίζει μια διαφορά μόλις 1,7 δευτερολέπτων.

Ο Miko Marczyk συνέχισε την κυριαρχία του στην κατηγορία ERC Junior U28 στο PZM Rally Πολωνίας ως τέταρτος Junior, κλείνοντας την μέρα σε αυτή την θέση.

Παρά το γεγονός ότι είχε λιγότερη εμπειρία σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές, ο Marcz κατάφερε να έχει καλή απόδοση, ολοκληρώνοντας την μέρα μπροστά από τους προηγούμενους πολωνούς πρωταθλητές Grzegorz Grzyb (Rufa Sport) και Łukasz Habaj (eSky Rally Team) οι οποίοι βρίσκονται σε έκτη έβδομη θέση αντίστοιχα.

Το πολωνικό τρίο αντάλλασσε θέσεις όλο το απόγευμα. Ο Filip Mares της Autoklub of Czech Republic, είναι στην όγδοη θέση γενικής και πέμπτος στην κατηγορία ERC Junior U28, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος από τον Tomasz Kasperczyk της Tiger Energy Drink Rally Team. Ο Πόλονως κτύπησε σε ένα δέντρο στη 8ηειδική διαδρομή, χάνοντας μισό λεπτό και επιτρέποντας στον Mares να πάρει την θέση του, πέφτοντας 9ος.

Παρά την μικρή έξοδο που είχε στην πρώτη ειδική διαδρομή, ο Norbert Herczig ολοκλήρωσε στους δέκα πρώτους, οδηγώνταςένα ŠKODA Fabia R5 για την MOL Racing Team.

Εκτός από μια κακή στιγμή στην πρώτη ειδική διαδρομή της μέρας που τραυμάτισε τον πίσω προφυλακτήρα του, ο Marcin Słobodzian είχε μια καλή μέρα στο Impreza STi της Subaru Poland Rally Team, εξασφαλίζοντας το προβάδισμα στην κατηγορία παραγωγής ERC2.

Το ERCPZM 75ο Ράλι Πολωνίας ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής με πολλές εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις. Ονικητής του shakedownLukyanuk, κατάφερε να κερδίσει την νυχτερινή υπερειδική διαδρομή. Αυτό το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Gryazinκέρδισε την πρώτη ειδική του Σαββάτου και ακολούθως στη δεύτερη ειδική της μέρας η υπερστροφή που είχε ο Lukyanukσε μια γρήγορη αριστερή στροφή τον έθεσε εκτός γραμμής μετά το άλμα και χτύπησε το δεξί πίσω μέρος του ρωσικού Performance Motorsport Ford Fiesta σε ένα δέντρο. Αυτό ήρθε μόνο λίγα λεπτά αφότου ένας άλλος οδηγός βρέθηκε εκτός δρόμου, καθώς ο ERC Junior U27 Łukasz Pieniążek χτύπησε ένα άλλο δέντρο 400 μέτρα στην ειδική Świętajno. Δυστυχώς για τον Pieniążek, το αυτοκίνητό του υπέστη σοβαρές ζημιές από τον ατύχημα και δεν θα επιστρέψει στο αγώνα ως Ράλι 2 για την τελευταία μέρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή με έξι ειδικές διαδρομές.