Aragon MotoGP-Νικητής ο Marquez

Ο Marc Marquez εδραίωσε τη θέση του στο πρωτάθλημα του MotoGP, αφού επικράτησε του βασικού του αντιπάλου για τον τίτλο Andrea Dovizioso κερδίζοντας ένα συναρπαστικό Grand Prix στην Aragon.

Ο αναβάτης της Honda πέρασε τον Dovizioso με τρεις γύρους να απομένουν σε έναν από τους πλέον σημαντικούς αγώνες του φετινού ημερολογίου και με αυτή η νίκη τον βάζει σε απόσταση αναπνοής απο το πέμπτο του πρωτάθλημα.

Ο Andrea Iannone προσπάθησε να μπεί ανάμεσα στο πρωτοπόρο δίδυμο, αλλά  δεν τα κατάφερε,  μένοντας τελικά στην τρίτη θέση. Το αποτέλεσμα σηματοδότησε την πρώτη φορά που η Suzuki βρέθηκε στο βάθρο από τον αγώνα του Jerez τον Μάιο.

Ο Jorge Lorenzo, ένα απο τα φαβορί για την νίκη αποχώρησε από την αρχή, καθώς ο άνθρωπος που κέρδισε την Poleέφυγε ανοικτά στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα να έχει πτώση η οποία απέφερε στον αναβάτη της Ducatiσοβαρό τραυματισμό στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού.

Αυτό έδωσε την πρωτοπορία στον Dovizioso, με τον Marquez να είναι στη δεύτερη θέση και τις Suzuki των Alex Rins και AndreaIannone, να παλεύουν για την τρίτη θέση. Η διαταξή εκτός από τους πρωτοπώρους παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη, καθώς σχηματίστηκε μια μεγάλη ουρά οδηγών, με τους Dovizioso και ο Marquez να ανοίγουν την απόσταση  από τους διώκτες τους.

Η μάχη τους επέτρεψε στους αναβάτες των δυο Suzuki, με τον Iannone να μπροστά, να προσπαθήσουν να πιέσουν και στον 19ο γύρο ο Ιταλός αναβάτης ήρθε πολύ κοντά στο να πάρει το προβάδισμα καθώς η επίθεση του Marquez στον Dovizioso πήγε στραβά.

Ο Marquez πήρε ελαφρώς ανοικτά την 14η στροφή και βρέθηκε στριμωγμένος ανάμεσα στους Dovizioso και Iannone ενω κατευθύνονταν στην 15ηστροφή σε μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές του αγώνα.

Όμως ο Marquez πήρε σύντομα πίσω την δεύτερη θέση και μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει τον Dovizioso στον 20ο γύρο, έκανε την κίνηση στην πρώτη στροφή προσπερνώντας τελικά τον Dovi, κάνοντας μια μικρή διαφορά για να κερδίσει τελικά με έξι δέκατα διαφορά.

Ο Iannone κατέκτησε το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου, μπροστά από τον Rins, σηματοδοτώντας το πέμπτο βάθρο της Suzuki για την χρονιά. Ο Dani Pedrosa είχε ένα μοναχικό αγώνα στην πέμπτη θέση με την δεύτερη Honda, μπροστά απο την έκπληξη Aleix Espargaro (Aprilia), ο οποίος αν και εκκίνησε  από την 13η θέση, μετά απο εξαιρετική εκκίνηση ανέβηκε στην έκτη θέση και έμεινε εκεί για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Danilo Petrucci (Pramac Ducati) βρέθηκε στην έβδομη θέση,  εκμεταλλευόμενος  το ατύχημα του Cal Crutchlow (LCR Honda) στην πρώτη στροφή. Ο Valentino Rossi πέρασε τον Jack Miller (Pramac) για να κερδίσει την όγδοη θέση, στο καλύτερο αποτέλεσμα για την Yamaha, ανεβαίνοντας εννέα θέσεις από τη 17η που ξεκίνησε τον αγώνα, ενώ ο  ομόσταυλος του Maverick Vinales ολοκλήρωσε την δεκάδα.

Ο μοναδικός οδηγός της KTM, Bradley Smith, απείλησε για να μπεί στην δεκάδα τερματίζοντας τελικά στην 13η, πίσω από τους αναβάτες της Honda Franco Morbidelli και Takaaki Nakagami, ενώ οι Johann Zarco (Tech 3 Yamaha) και Karel Abraham (Nieto Ducati) ολοκλήρωσαν τις βαθμολογούμενες θέσεις.

Ο Ordi Torres ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 20η θέση στο ντεμπούτο του στο MotoGP για την Avintia Ducati, μόλις μισό δευτερόλεπτο απο τον ομόσταυλο του Xavier Simeon με το πέσιμο της σημαίας.