PZM Rally Poland 2018: Μεγάλος νικητής ο Gryazin

Ο Nikolay Gryazin εξασφάλισε στο PZM Rally Poland τη δεύτερη του νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παίρνοντας παράλληλα σημαντικό πλεονέκτημα στην κατηγορία ERC Junior Under 28 όπου αγωνίζεται.

Οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5, ο Gryazin με συνοδηγό τον YaroslavFedorovείχαν εκπληκτικές μάχες την τελευταία μέρα με τον Huttunen, ο οποίος χωρίς να έχει το άγχος για βαθμούς οδήγησε ταχύτατα για να πιάσει τους πρωτοπόρους. Ο Huttunen κέρδισε και τις τρείς απογευματινές ειδικές, δείχνοντας τις δυνατότητες του Hyundaii20 R5.

Η προσπάθεια του να περάσει πρώτος έμεινε ημιτελής, καθώς μια ποινή 10 δευτερολέπτων που του επιβλήθηκε για καθυστερημένη άφιξη στην 14η ειδική, τον ανάγκασε να κινηθεί στο όριο με αποτέλεσμα να έχει σκασμένο ελαστικό. Παρόλο που κατάφερε να είναι ταχύτερος από τον Gryazin στην τελευταία ειδική κατά 4.6 δευτερόλεπτα, εντούτοις παρέμεινε δεύτερος 8.3 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρωτοπόρο.

Νεαρά ταλέντα με αυτοκίνητα R5 τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις. Ο Chris Ingram τερμάτισε για πρώτη φορά στο βάθρο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τρίτη θέση. Κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Fabian Kreim, με τους δυο οδηγούς της Toksport WRTκαι της SKODA AUTO Deutschland να χωρίζονται από 17.3 δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα. Παρόλο που δεν κατάφερε να συναγωνιστεί τον Ingram, εντούτοις εξασφάλισε θέση στο βάθρο ECR Junior U28 και την τέταρτη γενικής.

Ντεμπούτο στην κατηγορία ERC Junior U28 έκανε ο Miko Marczyk ο οποίος ήταν σε μάχη με τον συμπατριώτη του Kukasz Habaj. Κατάφερε να τερματίσει πέμπτος γενικής αποδεικνύοντας το ταλέντο του, καθώς προηγουμένως είχε μόλις δυο χρόνια οδηγική εμπειρία από αγώνες ράλι και λιγότερα από 200 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο Habaj έμεινε τελικά έκτος ενώ ο Grzegorz Gryzb ολοκλήρωσε έβδομος, αποτέλεσμα που του έδωσε για δεύτερη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Πολωνίας.

Ο οδηγός της ACCR Chech Filip Mares τερμάτισε όγδοος μπροστά από τον Tomasz Kasperczyk. Αυτό ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Mares ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε χωμάτινο αγώνα με αυτοκίνητο κατηγορίας R5. Παρά το γεγονός ότι το Σάββατο το πρωί ο Norber tHertczig πέρασε μέσα από ένα κήπο σπιτιού και ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές της Κυριακής, εντούτοις κατάφερε να τερματίσει το Skoda Fabia της MOL Racing στη δέκατη θέση.

Ο Tom Kristensson ήταν ο νικητής στην κατηγορία ERC Junior U27 με Opel Adam, ενώ την κατηγορία ERC 2 κέρδισε ο Marcin Slobodzian με Subaru Impreza.

Αποτελέσματα

1 Nikolay Gryazin(LVA)/Yaroslav Fedorov(RUS) ŠKODA Fabia R5 +1h53m43.5s
2 Jari Huttunen(FIN)/Antti Linnaketo(FIN) Hyundai i20 R5 +8.3
3 Chris Ingram(GBR)/Ross Whittock(GBR) ŠKODA FabiaR5 +2m25.9s
4 Fabian Kreim(DEU)/Frank Christian(DEU) ŠKODA Fabia R5 +1m58.2s+2m43.2s
5 Miko Marczyk(POL)/Szymon Gospodaczyk(POL) ŠKODA Fabia R5 +3m27.0s
6 Łukasz Habaj(POL)/Daniel Dymurski(POL) ŠKODA FabiaR5 +3m33.6s
7 Grzegorz Grzyb(POL)/Jakub Wróbel(POL) ŠKODA Fabia R5 +3m38.4s
8 FilipMareš (CZE)/JanHloušek(CZE) ŠKODAFabiaR5 +5m33.7s
9 Tomasz Kasperczyk(POL)/Damian Syty(POL) Ford Fiesta R5 +5m50.6s
10 Norbert Herczig(HUN)/Ramón Ferencz(HUN) ŠKODA Fabia R5 +6m10.2s