ERC Barum Czech Rally Zlin – Όταν η εμπειρία επικρατεί του ταλέντου: Νικητές οι Jan Kopecký/Jan Hloušek

Ολοκληρώθηκε το 50ο ERC Barum Czech Rally Zlin με την απόλυτη ανατροπή στην τελευταία ειδική της μέρας και του αγώνα.  Μία ανατροπή η οποία βρίσκει νικητές τους JanKopecký/ Jan Hloušek της Agrotec Škoda Rally Team με ŠkodaFabia Rally2 Evo. Ο Kopecký συνέχισε έτσι την παράδοση η οποία τον θέλει νικητή για έκτη συνεχόμενη χρονιά ενώ παράλληλα ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης έφτασε τις εννέα νίκες στο Barum Czech Rally Zlin.

Αν δούμε όμως την σημερινή μέρα τα πάντα έδειχναν ότι το πλήρωμα των Erik Cais / Jindřiška Žáková, ευχάριστη έκπληξη του αγώνα, θα έπαιρναν εύκολα η δύσκολα την νίκη.  Φτάνοντας στην τελευταία ειδική της μέρα και έχοντας μια διαφορά της τάξης των είκοσι και πλέων δευτερολέπτων απο το δεύτερο πλήρωμα όλα έδειχναν ότι θα πήγαιναν για ένα ασφαλισμένο πέρασμα χωρίς περιττά ρίσκα.

06 Jan KOPECKY (CZE), Jan HLOUSEK (CZE), Skoda Fabia Rally2 Evo,

Οι αγώνες ράλι όμως δεν ολοκληρώνονται αν δεν ολοκληρώσει όλες τις ειδικές και αυτό το έμαθε με το δύσκολο τρόπο ο νεαρός Τσέχος οδηγός ο οποίος είδε το αγωνιστικό του να ανατρέπεται στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα και να χάνει απο τα χέρια του την παρθενική του νίκη.

02 Andreas MIKKELSEN (NOR), Jonas ANDERSSON (NOR), Skoda Fabia Rally2 Evo

Την εγκατάλειψη αυτή εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι Andreas Mikkelsen/Jonas Andersson της Toksport WRT με Škoda Fabia Rally2 Evo.  Το πλήρωμα το οποίο πριν τον αγώνα βρισκόταν στην δεύτερη θέση γενικής πίσω απο τους Alexey Lukyanuk/Alexey Arnautov, εκμεταλλευόμενοι το ατύχημα του Ρωσικού πληρώματος και μετά την δεύτερη θέση που πήραν στον αγώνα φιγουράρουν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος FIA ERC.

10 Filip MARES (CZE), Rodovan BUCHA (CZE), Skoda Fabia Rally2 Evo

Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Filip Mareš/ Radovan Bucha της ACCR Laureta Auto Škoda Team με Škoda Fabia Rally2 Evo, πλήρωμα το οποίο είχε σταθερή παρουσία στον αγώνα έχοντας για καλύτερες του στιγμές τους δύο δεύτερους ταχύτερους χρόνους που σημείωσε στην τελευταία ειδική διαδρομή της κάθε μέρας.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τους Norbert Herczig/ Ramón Ferencz της Skoda Rally Team Hungária με Škoda Fabia Rally2 Evo οι οποίοι ήταν σταθερά σε αυτή την θέση με την ολοκλήρωση της 12ης ειδικής.  Δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αποχώριση του πρωτοπόρου αφού είδαν το πλήρωμα των Filip Mareš/ Radovan Bucha να γράφει δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ειδική και να ανεβαίνει αυτό στον τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Στην 5η θέση τερμάτισαν οι Miko Marczyk/ Szymon Gospodarczyk της Orlen Team με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι είχαν μια σχετικά καλή παρουσία με εξαίρεση την 9η ειδική διαδρομή που έγραψαν μόλις 11ο χρόνο γενικής.

Στην 6η θέση βρίσκουμε τους Efrén Llarena/ Sara Fernandez της Rallye Team Spain με Škoda Fabia Rally2 Evo. Παρόλο που δεν έκαναν την καλύτερη εμφάνιση εντούτοις αποκόμισαν εξαιρετικές εμπειρίες σε ένα απο η τους πλέων απαιτητικούς ασφάλτινους αγώνες στο ERC.

09 Yoann BONATO (FRA), Benjamin BOULLOUD (FRA), Citroen C3 Rally2

Στην 7η θέση τερμάτισαν οι Callum Devine/ James Fulton της Motorsport Ireland Rally Academy με Ford Fiesta R5 MkII οι οποίοι όμως άργησαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Μετά την 6η ειδική άρχισαν να σταθεροποιούνται και απο την ένατη και μετά να βελτιώνονται αν εξαιρέσουμε την 14η ειδική διαδρομή.

Στη 8η θέση βρίσκουμε τους Miroslav Jakeš/ Petr Machů της Samohýl Škoda Team με Škoda Fabia R5, οι οποίοι δήλωσαν ότι ήταν ένας δύσκολος αγώνας και ότι είναι ευχαριστημένοι με το ότι κατάφεραν να ανεβούν στην ράμπα του τερματισμού.  Πέραν της άτυχης στιγμής που είχαν στην υπερειδική διαδρομή με σκασμένο ελαστικό, στη συνέχεια πίεσαν και ειδική με την ειδική βελτιώνονταν.

Στην 9η θέση γενικής ολοκλήρωσαν οι Yoann Bonato/ Benjamin Boulloud της CHL Sport Auto με Citroën C3 Rally2. Είχαν μια ισοζυγισμένη παρουσία αν εξαιρέσει κάποιος την άτυχη στιγμή που είχαν στην 7η ειδική διαδρομή με ένα σκασμένο ελαστικό γράφοντας 41ο χρόνο.  Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι MartinKoči/ Martin Tureček της TRT Technology με Škoda Fabia Rally2 Evo.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ξεκινώντας απο την ERC3 Junior, στην πρώτη θέση πήραν οι Jean-Baptiste Franceschi/ AnthonyGorguilo της Toksport WRT με Renault Clio Rally4.  Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Norbert Maior/ Francesca Maior της Topp-Cars Rally Team με Peugeot 208 Rally4 και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Martin László/ Dávid Berendi της M-SportRacing Kft. με Peugeot 208 Rally4.

Στην κατηγορία ERC Junior στην πρώτη θέση έχουμε τους KenTorn/ Kauri Pannas της M-Sport Poland με Ford Fiesta Rally3 και στην δεύτερη τους Oscar Solberg/ Dale Furniss της SolbergOscar με Ford Fiesta Rally3.

Στο ERC2 πρώτη θέση για τους Tibor jun. Érdi/ Zoltán Csökő της Érdi Team Kft. με Mitsubishi Lancer Evo X, στην δεύτερη οι Dariusz Poloński/ Łukasz Sitek της RallyTechnology με Fiat 124 Abarth RGT και το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Martin Rada/Jaroslav Jugas της Rada Martin με Fiat 124 Abarth RGT.  Τα δύο τελευταία πληρώματα έκαναν και το 1-2 στην κατηγορία Abarth Cup με τους Roberto Gobbin/ Alessandro Cervi της Gobbin Roberto να συμπληρώνουν το βάθρο.

31 Ken TORN (EST), Timo TANIEL (EST), Ford Fiesta Rally3

Στην κατηγορία ERC3 στην πρώτη θέση βρίσκουμε τους JosepBassas/ Axel Coronado της Rallye Team Spain με Peugeot 208 Rally4, στην δεύτερη θέση οι νικητές του ERC3 Junior Jean-Baptiste Franceschi/ Anthony Gorguilo της Toksport WRT με Renault Clio Rally4 και την τριάδα συμπλήρωσαν οι δεύτεροι στην ERC3 Junior  Norbert Maior/ Francesca Maior της Topp-Cars Rally Team με Peugeot 208 Rally4.

Στο Ladies Cup, στην πρώτη τερμάτισε το πλήρωμα των Adrienn Vogel/ Ivett Notheisz της Vogel Adrienn με Ford FiestaRally4, στην δεύτερη θέση Ekaterina Stratieva/ GeorgiAvramov της Stratieva Ekaterina με Peugeot 208 R2 και το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Barbora Holická/ David Haumer της Holická Barbora με  Citroën DS3 R1.

Στο Clio Trophy στην πρώτη θέση βρίσκουμε τους AndreaMabellini/ Virginia Lenzi της Northon Racing, στην δεύτερη θέση οι Bastien Bergounhe/ Mathieu Descharne της BergounheBastien και το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Ghjuvanni Rossi/ Baptiste Volpei της Rossi Ghjuvanni.

08 Erik CAIS (CZE), Jindriska ZAKOVA (CZE), Ford Fiesta R5 MkII

Τέλος στην κατηγορία National την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Pavel Ševčík/ Luděk Vajdák της Ševčík Pavel με MitsubishiLancer Evo IX, στην δεύτερη θέση οι Jan Dohnal/ Ivo Vybíralτης Dohnal Jan με Renault Clio S1600 το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Vladimír Barvík/ Martin Jonášek της BarvíkVladimír με Mitsubishi Lancer Evo IX.

Τα πληρώματα που δεν ολοκλήρωσαν την σημερινή Τρίτη μέρα είναι οι Janota Tomáš/Mrkvicová Barbora, MajerčákMiloslav/Kacvinský Andrej, Hauptvogel Tomáš/Matyáš David, Wolf Adam/Jerie Matyáš, Pindel Filip/ Pietruszka Krzysztof, Cachon Alejandro/Lopez Alejandro, Šimánek Jiří/ Kulštejn Jiří, Pech Václav/Uhel Petr, Jirovec Jiří/Král Josef, WagnerSimon/Winter Gerald, Griebel Marijan/Braun Tobias λόγω τεχνικών προβλημάτων.  Απο ατύχημα εγκατάλειψαν οι Kopáček Václav/Rendlová Barbora, Mezihorák Ondřej/HamšíkDaniel, Stejskal Václav jun./Viktora Stanislav jun., FeofanovDmitry/Kokins Normunds, Torn Ken/Pannas Kauri, BřezíkAdam/Krajča Ondřej και Cais Erik / Žáková Jindřiška.

Επόμενος αγώνας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ERC το 55ο Azores Rallye το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 με 18 Σεπτεμβρίου.