MENA CROSS KART CHALLENGE: Τρίτος ο Χρήστος Δημητρίου, πέμπτος ο Νικόλας Γεωργίου

Το Σάββατο 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στον Λίβανο ο πρώτος αγώνας Cross Kart Challenge, ο πρώτος αγώνας του είδους του στην ευρύτερη περιοχή. Συνολικά αγωνίστηκαν 20 οδηγοί από 10 χώρες μαζί τους και η Κύτρος.

Την χώρα μας εκπροσωπήσαν ο πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας Νικόλας Γεωργίου και ο αγωνιζόμενος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου και δευτεραθλητής κατά ην περσινή περίοδο Χρήστος Δημητρίου.

Έχοντας και οι δυο μηδενική εμπειρία από αγώνες Cross Kart, με την συνολική τους απόδοση και αποτέλεσμα η συμμετοχή τους θεωρείτε επιτυχία. Η διαδικασία ξεκίνησε με δοκιμαστικά και οι δυο αθλητές μας έπρεπε να αφομοιώσουν όσο καλύτερα μπορούσαν τις συνθήκες τόσο του αγωνιστικού όσο και τις πίστας στην οποία αγωνίστηκαν για πρώτη φορά.

Ακολούθησαν τα προκριματικά όπου οι Δημητρίου και Γεωργίου κατάφεραν να προκριθούν στους 16 και στις νοκ αουτ αναμετρήσεις. Στους κορυφαίους 16 ο Χρήστος Δημητρίου έγραψε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και ο Νικόλας Γεωργίου τον δωδέκατο.

Ο Χρήστος Δημητρίου στη δική του πρώτη αναμέτρηση κέρδισε εύκολα τον Mohammad Kadri από την Συρία, εν αντιθέσει με τον Νικόλα Γεωργίου ο οποίος έχασε με πολύ λίγη διαφορά από τον Λιβάνιο Rodolph Asmar ο οποίος είχε σαφέστατο πλεονέκτημα σε μια πίστα που την γνωρίζει καλά.

Στους ημιτελικούς ο Χρήστος Δημητρίου αντιμετώπισε τον Shaker Jweithan όπου έχασε για κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ στον άλλο ημιτελικό ο Alex Feghali απέκλεισε τον Rodoloh Asmar. Στον μικρό τελικό ο Χρήστος Δημητρίου αντιμετώπισε τον  Rodoloh Asmar τον οποίο κέρδισε ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου. Από την πλευρά του ο Νικόλας Γεωργίου ολοκλήρωσε τελικά τον αγώνα στην πέμπτη θέση.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Shaker Jweithan ο οποίος κέρδισε στον τελικό τον Alex Feghali.

Σε ακόμα ένα διεθνή αγώνα Κύπριοι αθλητές κατάφεραν να διακριθούν, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι στον Κυπριακό μηχανοκίνητο αθλητισμό γίνονται βήματα μπροστά και μπορούμε να συναγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε θέσεις ακόμα και στην πρώτη τριάδα.

Φωτογραφίες: MMS – RACING