ERC – 55ο Azores Rallye: Μεγάλοι νικητές οι Andreas Mikkelsen/Elliott Edmondson

Ολοκληρώθηκε το 55ο Azores Rallye, με μεγάλους νικητές τους Andreas Mikkelsen/Elliott Edmondson της Toksport WRT με Škoda Fabia Rally2 Evo μετά από μεγάλες μάχες με τους Dani Sordo/ Cándido Carrera.

Την δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα έγραψαν τον ταχύτερο χρόνο σε 5 απο τις εφτά ειδικές του σκέλους, ενώ στις υπόλοιπες δύο είχαν τον 2ο ταχύτερο χρόνο.  Σε δηλώσεις τους με την ολοκλήρωση του αγώνα ανάφεραν “Ήταν εντάξει, είχαμε καλή διαφορά απο τον Dani, οπότε προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε έξυπνα. Όλα εντάξει, όλα καλά. Δεν επιλέξαμε τα πιο γρήγορα ελαστικά το πρωί, αλλά απέδωσε τώρα. Πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο, είχαμε  μια πολύ καλή μάχη με τον Dani.”

Στην δεύτερη θέση 18,8 δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκουμε τους Dani Sordo/ Cándido Carrera της Team MRF Tyres με Hyundaii20 R5.  Πάλεψαν για την πρωτιά, σε ένα σημείο της σημερινής μέρας ήταν ελάχιστα πίσω καταφέρνοντας να γράψουν πρώτο χρόνο σε δύο ειδικές της σημερινής μέρας αλλά η έλλειψη σταθερότητας τους στοίχισε την πρωτιά.

Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Ισπανοί Efrén Llarena/Sara Fernandez της Rallye Team Spain με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι προσπάθησαν να πιέσουν στα τελευταία στάδια του αγώνα αλλά δεν τους το επέτρεψαν τα φθαρμένα τους ελαστικά.  Είχαν όπως δήλωσαν και οι ίδιοι μια απο τις καλύτερες επιδώσεις στην καριέρας τους.

Στην τέταρτη θέση γενικής οι Πορτογάλοι Ricardo Moura/António Costa της Moura Ricardo με Škoda Fabia Rally2 Evo.  Το πλήρωμα έχει να λέει για τους δύο δεύτερους χρόνους και τον ένα τρίτο που έγραψαν την σημερινή μέρα αλλά τα πολλά λάθη τους κατά την διάρκεια του αγώνα τους στοίχισαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τους Ιταλούς UmbertoScandola/Danilo Fappani της Hyundai Rally Team Italia με Hyundai i20 R5, οι οποίοι δήλωσαν ευχαριστημένοι απο το αποτέλεσμα αφού απο την 9η ειδική και μετά είχαν σταθερή απόδοση.

Στην 6η θέση τερμάτισε το Πολωνικό πλήρωμα των MikoMarczyk/ Szymon Gospodarczyk της   Orlen Team με ŠkodaFabia Rally2 Evo, οι οποίοι δήλωσαν χαρούμενοι που έφτασαν στην ράμπα του τερματισμού και ότι ο αγώνας ήταν ο πίο δύσκολος της καριέρας τους. Κέρδισαν πολλές εμπειρίες δηλώνοντας ταυτόχρονα χαρούμενοι και περήφανοι για την ομάδα τους.

Στην 7η θέση ολοκλήρωσαν οι Πορτογάλοι Luis Rego/ JorgeHenriques της Rego Luis με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι ήταν χαρούμενοι για το αποτέλεσμα του αγώνα, το οποίο είναι εξαιρετικό για το τοπικό πρωτάθλημα.

Οι Benito Guerra/ Daniel Cue της Guerra Benito με Škoda FabiaRally2 Evo τερμάτισαν στην 8η θέση, οι Adrian Chwietczuk/Jarosław Baran της Hołowczyc Racing με Škoda Fabia Rally2 Evo πλασαρίστηκαν 9οι και την δεκάδα συμπλήρωσαν οι RafaelBotelho/ Rui Raimundo της Botelho Rafael με Škoda Fabia R5.

Στην κατηγορία ERC2 στην πρώτη θέση οι Joan Vinyes/ JordiMercader της Suzuki Motor Ibérica με Suzuki Swift R4lly S.  Στην δεύτερη θέση οι Cartier Victor / Craen Fabien και το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Feofanov Dmitry / Kokins Normuds.

Στην κατηγορία ERC3 την πρωτιά κατέκτησαν οι Jean-Baptiste Franceschi/ Anthony Gorguilo της Toksport WRT με Renault ClioRally4 αφού έκλεισαν τον αγώνα μόνοι στην κατηγορία.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα στην πρώτη θέση θέση στο πρωτάθλημα οδηγών βρίσκουμε τον Andreas Mikkelsen με 136 βαθμούς, ακολουθούμενος απο τον Efrén Llarena με 120 και στην τρίτη τον Miko Marczyk με 95.

Επόμενος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ραλί FIAERC το Rally Serras de Fafe e Felgueiras, το οποίο θα διεξαχθεί στις 1-3 Οκτωβρίου.