East Safari Rally 2020: Πρεμιέρα με στυλ… Ευρωπαϊκό

Το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου διεξάγετε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ο πρώτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, με διοργανωτή το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το φετινό πρωτάθλημα ξεκινά με στυλ… Ευρωπαϊκό, καθώς το σύστημα βαθμολόγησης των αγώνων ακολουθεί αυτό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC). Πλέον, θα βαθμολογούνται τα πρώτα 15 πληρώματα, με το πρώτο να κερδίζει 30 βαθμούς, το δεύτερο 24 ενώ οι υπόλοιπες θέσεις παίρνουν 21, 19, 17, 15, 13, 11, 9, 7, 5, 4, 3, 2, και 1 αντίστοιχα. Ακόμα μια αλλαγή είναι και η βαθμολόγηση των πρώτων πέντε πληρωμάτων μετά το τέλος του πρώτου σκέλους όπου ο πρώτος κερδίσει 5 βαθμούς και οι υπόλοιποι 4,3,2 και 1. Σε περίπτωση που ένας αγώνας έχει περισσότερα από δυο σκέλη θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα δυο μεγαλύτερα.

Αυτή η κίνηση αναμένετε να προσδώσει νέο ενδιαφέρων στους αγώνες αφού οι οδηγοί έχουν κίνητρο συγκομιδής βαθμών και τις δυο μέρες, γεγονός που επωφελή τους ίδιους αλλά και το πρωτάθλημα.

Πέραν των βαθμολογιών αναμένετε να γίνει και εκσυγχρονισμός των χρονομέτρων, αν όχι από την πρεμιέρα σίγουρα από το δεύτερο αγώνα κάτι που θα βοηθήσει στο μέγιστο την χρονομέτρηση των αγώνων ενώ θα εκλείψουν και οι οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του πρώτου αγώνα, οι διοργανωτές φέτος παρουσιάζουν μια διαφοροποιημένη διαδρομή από ότι είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο αγώνας περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές, 3 επαναλαμβανόμενες το Σάββατο και 3 επαναλαμβανόμενες την Κυριακή. Το Σάββατο όπως παραδοσιακά γίνετε, οι τρείς από τις έξι ειδικές θα διεξαχθούν βράδυ, με την ειδική Ammunition να μεταφέρετε από την Κυριακή το Σάββατο.

Η Κυριακή περιλαμβάνει τις ειδικές Χαλοσπιτιά, Δασάκι-Αγία Βαρβάρα, οι οποίες θα διεξαχθούν σε ανάποδη φορά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ενώ στο πρόγραμμα επιστρέφει και η ειδική Φανός. Σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται σωστές σημειώσεις όσον αφορά τις δυο πρώτες καθώς με την ανάποδη φορά όλα τα δεδομένα για τα πληρώματα είναι διαφορετικά.

Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από το οίκημα της ΣΕΚ στο Παραλίμνι το Σάββατο στις 14:30 και ακολούθως όπως προαναφέραμε τα πληρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν τρείς γρήγορες ειδικές, με την πρώτη να είναι τα Παραλιμνίτικα 14:56, η δεύτερη είναι η Αγία Θέκλα 15:24 και η τρίτη το Ammunition 16:02.

Ακολουθεί ανασυγκρότηση στο γήπεδο Τάσος Μάρκου και ακολούθως οι τρείς προαναφερθέντες ειδικές θα διεξαχθούν υπο απόλυτο σκοτάδι στις 17:41, 18:09 και 18:47 αντίστοιχα.
Ο αγώνας ολοκληρώνετε με το πέρας των τριών ειδικών της Κυριακής με την κλασσική Χασοσπιτιά (9:43 & 12:27), τον Φανό (10:21 & 13:05) και το Δασάκι – Αγία Βαρβάρα (10:54 & 13:38).

Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι μπροστά από το οίκημα της ΣΕΚ στο Παραλίμνι γύρω στις 15:00 το απόγευμα.

Itinerary East Safari Rally 2020