MERC Oman International Rally- Μέρα Πρώτη: Αναμενόμενο ξεκίνημα από τον Al-Attiyah

Ο Nasser Saleh Al-Attiyah και ο Γάλλος συνοδηγός του Matthieu Baumel έγραψαν τον ταχύτερο χρόνο, 3 λεπτά και 25,6 δευτερόλεπτα στην 3,55 χιλιομέτρων πρώτη ειδική διαδρομή του Oman International Rally, πρώτου γύρου του πρωταθλήματος Ράλι Μέσης Ανατολής 2020 (MERC).

Μετά την πανηγυρική εκκίνηση στο Oman Automobile Association, η δράση μεταφέρθηκε στην πρώτη ειδική πριν η ουσιαστική δράση μεταφερθεί στα περίφημα βουνά Al-Hajar την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο Al-Attiyah με το Volkswagen Polo GTI R5 ήταν 5,20 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος απο τον δεύτερο Abdullah Al-Ruwahi απο το Ομάν ο οποίος είχε για πρώτη φορά συνοδηγό τον Ιορδανανό Ata Al-Hmoud, με ένα Ford Fiesta R5.

Ο Al-Attiyah δήλωσε: “Η υπερειδική ήταν σύντομη, αλλά μου αρέσουν οι ειδικές στο Ομάν. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για τη διοργάνωση αυτής της ειδικής διαδρομής. Έχουμε δυο μακριές μέρες μπροστά μας. Ας δούμε πώς θα τα πάμε και πως θα ολοκληρώσουμε τον αγώνα”.

Ο Al-Ruwahi πρόσθεσε: “Αυτή ήταν μια γρήγορη ειδική και μου άρεσε. Αλλά το πιο σημαντικό είναι αύριο. Έχουμε μπροστά μας έξι ειδικές διαδρομές και έχουμε μια διαφορετική στρατηγική για αυτές. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.

Ο Meshari Al-Thefiri απο το Kuwait συνέχισε την κυριαρχία του στην κατηγορία MERC 2 και την νέα σεζόν γράφοντας τον τρίτο ταχύτερο χρόνο έχοντας και την πρωτιά στην κατηγορία του με ένα Mitsubishi Lancer Evo X. Ο ίδιος και ο Ιρλανδός συνοδηγός του Derek O’Brien, ολοκλήρωσαν την ειδική 10,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Zakariya Al-Ofi απο το Ομάν, ο οποίος ήταν δεύτερος στο MERC 2 και πέμπτος γενικής, πίσω από τον Καταρινό Nasser Khalifa Al-Attiyah με συνοδηγό Ιταλό Giovanni Bernacchini.

Ο Al-Thefiri είπε: “Η ειδική ήταν καλή και αρκετά συναρπαστική. Είμαστε στην κατηγορία N και θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο και να είμαι όσο πιο γρήγορος γίνεται. Οι ειδικές είναι λίγο δύσκολες και θα πρέπει να είμαστε αρκετά γρήγοροι για να τις κερδίσουμε”.

Το δίδυμο απο τον Λίβανο, Henry Kahy και Rony Maroun ξεκίνησαν την υπεράσπιση του τίτλου οδηγών του ERC 3 με σταθερό ρυθμό, αποκτώντας το πλεονέκτημα στην δικήνητη κατηγορία με ένα Skoda Fabia. Ο Jassim Al-Muqahwi απο το Κουβέιτ βρέθηκε πίσω μετά από μια ποινή που του επιβλήθηκε για εσφαλμένη εκκίνηση.

Ο Zakariya Al-Amri έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο Εθνικό Ράλι που προηγήθηκε πριν οι πρωταγωνιστές της FIA μπουν στην ειδική. Ο οδηγός απο το Ομάν οδήγησε το Subaru Impreza STi με χρόνο 3 λεπτά 57 δευτερόλεπτα για να πάρει ένα προβάδισμα 8,7 δευτερολέπτων από τον Ghaith Al-Qassimi.

Μετά τον επίσημο τεχνικό έλεγχο, 11 πληρώματα ξεκίνησαν τον διεθνή αγώνα και επτά τον εθνικό αγώνα.

Οι ομάδες θα αντμετωπίσουν δύο loop των τριών ειδικών διαδρομών την Παρασκευή (7 Φεβρουαρίου), αρχίζοντας από το πρώτο πέρασμα απο την 19.20km Al-Misfah στις 09.59, η 16,1 χλμ. Saal ακολουθεί στις 10,32 και το πρώτο πέρασμα ολοκληρώνεται απο το πέρασμα απο την Madinat Al-Irfan (11,6 χλμ.) στις 11,20. Οι ειδικές διαδρομές θα επαναληφθούν το απόγευμα.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT)/Matthieu Baumel (FRA) Volkswagen Polo GTI R5                3min 25.6sec
2. Abdullah Al-Ruwahi (OMN)/Ata Hmoud (JOR) Ford Fiesta R5                                   3min 31.5sec
3. Meshari Al-Thefiri (KWT)/Derek O’Brien (IRL) Mitsubishi Lancer Evo X                      3min 35.0sec
4. Nasser Khalifa Al-Attiyah (QAT)/Giovanni Bernacchini (ITA) Ford Fiesta R5                 3min 42.4sec
5. Zakariya Al-Ofi (OMN)/Ammar Al-Balooshi (OMN) Mitsubishi Lancer Evo IX                    3min 45.9sec
6. Jarah Al-Tauqi (OMN)/Issa Al-Wardi (OMN) Mitsubishi Lancer Evo VII                        3min 48.7sec
7. Khalid Al-Manji (OMN)/Rony Bou Abdo (LEB) Subaru Impreza STi                              3min 54.1sec
8. Abdullah Al-Zubair (OMN)/Emad Juma (JOR) Subaru Impreza STi                               3min 54.2sec
9. Faisal Al-Rashdi (OMN)/Waleed Al-Rashdi (OMN) Subaru Impreza STi                          3min 59.7sec
10. Henry Kahy (LEB)/Rony Maroun (LEB) Škoda Fabia                                           4min 05.8sec
11. Jassim Al-Muqahwi (KWT)/Thamer Al-Mutairi (KWT) Mitsubishi Lancer Evo X                  4min 10.6sec