Drift Kings Superfinal Cyprus Vs Europe Vs Cyprus Pro2: Νικητής ο Σάββας Σπύρου

Το τριήμερο 21-22-23 Οκτωβρίου είχαμε την την διεξαγωγή του Drift Kings Superfinal Cyprus Vs Europe Vs Cyprus, αγώνα τον οποίο διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στην πίστα Achna Speedway.

Στην κατηγορία Pro2, το πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή με τους οδηγούς να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά τους σε μια προσπάθεια να τα βρουν με τον εξαιρετικά δύσκολο σχεδιασμό της πίστας.

Ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, αρχικά με προθέρμανση και μετά με την διαδικασία των μονών βαθμολογημένων περασμάτων, με την μέρα να ολοκληρώνεται με τις διπλές μάχες της κατηγορίας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι λίγες συμμετοχές έδιναν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να ονειρεύονται νίκη, όμως όπως σε κάθε αγώνα ένας είναι ήταν ο νικητής.

Ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα, είδαμε τον Ηλία Γρίλλη να παίρνει την ψηλότερη βαθμολογία (85,25) έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 111 χιλιόμετρα.

 

Στην δεύτερη θέση με βαθμολογία 79,25 και ταχύτητα εισόδου στα 112 χιλιόμετρα βρίσκουμε τον Σάββα Σπύρου και την τριάδα συμπλήρωσε ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 74,50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 110 χιλιόμετρα.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Χρίστος Λοίζου με 66,25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 111 χιλιόμετρα και στην 5η θέση ο Γιάννος Μιχαήλ με 65,50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 111 χιλιόμετρα.

Με 55 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 108 χιλιομέτρων με μόνο ένα πέρασμα αφού στο πρώτο του πέρασμα ένα λάθος οδήγησε σε μηδενισμό, ο Αντώνης Νικολάου ολοκλήρωσε στην έκτη θέση.  Έβδομος στην βαθμολογία ήταν ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου με 52,50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 113 χιλιόμετρα και στην 8ηο Stefan Sorin με 50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 112 χιλιόμετρα.

Μεγάλος άτυχος ο νεαρός Παύλος Σαμαράς ο οποίος αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα το οποίο δεν κατάφερε επιδιορθώσει και να ολοκληρώσει βαθμολογημένο πέρασμα, μένοντας έτσι εκτός διπλών περασμάτων.

Στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, είδαμε δυνατές μάχες από όλους τους διαγωνιζόμενους.  Στον τελικό βρέθηκε ο Ηλίας Γρίλλης, ο οποίος απέκλεισε τους Stefan Sorin και Χρίστο Λοίζου.

Ο δεύτερος οδηγός που πήγε τελικό ήταν ο Σάββας Σπύρου ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε αρχικά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και μετά τον Ευτύχιο Χριστοδούλου, σε ένα αγώνα που δεν έγινε ποτέ αφού το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ευτύχιος δεν μπόρεσε να επιδιορθωθεί μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο.

Ο μεγάλος τελικός ανέδειξε νικητή τον Σάββα Σπύρου ο οποίος ήταν εξαιρετικός όλο το διήμερο, ενώ στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Χρίστος Λοίζου και Ευτύχιος Χριστοδούλου, οποίος είχε καταφέρει τελικά να επιδιορθώσει το αγωνιστικό αλλά ακόμη μια ατυχία είχε ως αποτέλεσμα ο Χρίστος Λοίζου να συμπληρώσει το βάθρο.

Η κατηγορία Pro2 έδειξε ότι έχει ανεβάσει επίπεδο, πράγμα που δείχνει ότι με την νέα χρονιά θα δούμε αρκετούς οδηγούς στην μεγάλη κατηγορία αλλά και αρκετά ταλέντα να αναμένεται να εμπλουτίσουν την κατηγορία με την νέα χρονιά.