Drift Kings Super Final Cyprus vs Europe: Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Piter Koslowski

Ο μεγάλος αγώνας, ο Drift Kings Super Final Cyprus vs Cyprus έφτασε στο τέλος, με τις αναμνήσεις από μια τέτοια διοργάνωση να χαράσσονται βαθιά στη μνήμη του κάθε φίλαθλου που βρέθηκε στην πίστα Achna Speed Way για να παρακολουθήσει τον αγώνα, είτε τον είδε τηλεοπτικά.

Ο τελικός μεταξύ των κορυφαίων Ευρωπαίων οδηγών του Drift kingsενάντια στους πρωτοκλασάτους Κύπριους οδηγούς έδειξε ότι το αγωνιστικό χάσμα που είχαν προ ετών εξαφανίστηκε και πλέον μπορούν να κοντράρουν στα ίσα τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

Μπορεί ο Piter Koslowski να είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής φέτος, όμως σήμερα στην Άχνα έλαμψε το άστρο του Σίμου Τίκκη.

Με το BMW E36 να δουλεύει ρολόι σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ο Τίκκης έστειλε μήνυμα εν όψη της νέας σεζόν ότι θα είναι εκ των πρωταγωνιστών.

 

Στα του αγώνα, η Κυριακή ήταν η μέρα όπου όλοι ανέμεναν αφού στο πρόγραμμα ήταν οι διπλές βαθμολογημένες μάχες. Οι κερκίδες γέμισαν νωρίς και ο κόσμος παρακολούθησε ορισμένες επικές μονομαχίες.

ΤΟΡ 32

Το πρώτο twin battle στους 32 ήταν μεταξύ του Piter Koslowski και του Νικόλα Πατάκ. Ο Πολωνός με το πολύ δυνατό Silvia S15 ήταν φαβορί απέναντι σε ένα Νικόλα Νικόλα Πατάκ που προσπαθούσε ακόμα να προσαρμοστεί με το νέο του αυτοκίνητο, ένα BMW E46.

Ο Koslowski επιβεβαίωσε τα προγνωστικά αφού ήταν νικητής και στις δυο μονομαχίες, περνώντας πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου (Σπαρσής) με το Skyline R32 ήταν εντυπωσιακός και επιβλήθηκε επίσης και στις δυο μάχες του Ανδρέα Παππούτα με το BMW E36.

Το διπλό του Αλέξη Χάρη Γεωργίου (Silvia S15) και του Dimo Georgiev (S14) ανέδειξε νικητή τον συμπατριώτη μας. Το 10-0 της πρώτης μάχης του έδωσε σαφές πλεονέκτημα και όσο και αν προσπάθησε ο Georgiev τα δεδομένα δεν άλλαξαν.

Η Drift Queen Natalia Iocsak στο τιμόνι του BMW E46 κυριολεκτικά ζωγράφιζε στην πίστα και απέναντι στον Χριστόφορο Κωνσταντίνου δεν δυσκολεύτηκε να προκριθεί στους 16.

Ένα διπλό με φαβορί δεν έμελλε να ολοκληρωθεί ποτέ. Ο Πάμπος Χαραλάμπους είχε ψηλές προσδοκίες στον αγώνα με το BMW M4 και με αντίπαλο τον Πόλυ Κωνσταντίνου (BMW E30) κατάφερε να πάρει το πρώτο διπλό με 10-0.

Ένα μηχανικό πρόβλημα στην επανάληψη, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την προσπάθεια όμως σε συνδυασμό με ένα λάθος του Κωνσταντίνου κατάφερε να προκριθεί.

Εύκολο ήταν το έργο του David David με το Silvia S15 εναντίον του Γιώργου Τσιελεπή με το Silvia S13, καθώς ο πρώτος πέρασε εύκολα με 10-0 και 10-0.

Ο Νίκος Ζάχος (BMW E30) αντιμετώπισε τον Pavel Hudecek (Nissan 350Z). Εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο το 10-0 υπέρ του στην πρώτη μάχη και διαχειρίστηκε έξυπνα το επαναληπτικό πέρασμα παίρνοντας το εισιτήριο για τους 16.

Ο Σταύρος Γρίλλης με το γνωστό πράσινο BMW E30 είχε εύκολο έργο με αντίπαλο τον Παναγιώτη Μιχαήλ (BMW E36), επικρατώντας εύκολα και στις δυο μάχες.

Το twin του Στέλιου Ζαχαρία (BMW E30) και του Δημητράκη Χριστοφή (BMW E46) πήγε σε one more time για να ξεκαθαρίσει ο νικητής, με τον Ζαχαρία να αναδεικνύεται νικητής.

Ένας οδηγός που φάνταζε φαβορί βρέθηκε εκτός νωρίς. Ο Πάμπος Νικολάου Silvia S15) είχε αντίπαλο τον έμπειρο Ανδρέα Ανδρέου WAX με το Silvia S14.

Το 10-0 της πρώτης μάχης υπέρ του Ανδρέου δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Νικολάου για να αντιδράσει και στο δεύτερο πέρασμα μετά το 0-0 πέρασε στην επόμενη φάση.

Ο Βασίλης Χριστοφόρου με το BMW E30 αντιμετώπισε τον Gediminas Levickas και το πάλεψε πολύ χάνοντας εν τέλει στις λεπτομέρειες.

Ακόμα ένα twin battle που είχε φαβορί ήταν αυτό του Γιώργου Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) με το BMW M1 και του Άντρου Αντωνίου (Skyline R32). Ο ΕΛΑ ΚΟΚΟ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Αντωνίου καθώς επιβλήθηκε σκαι στις δυο μάχες.

Ακόμα μια μάχη που κρίθηκε με one more time ήταν αυτή μεταξύ του Νεόφυτου Φικάρδου (Silvia S13) και του Παναγιώτη Νικολάου (Mitsubishi Sapporo).

Ο Νικολάου με 10-0 στην πρώτη και 10-0 στην δεύτερη μάχη ήταν αυτός που προκρίθηκε στους 16.

Στο διπλό του Σίμου Τίκκη (BMW E36) και της Sandra Janusauskate (ΒΜW Ε36) ο συμπατριώτης μας έδειξε ότι δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος για κανένα και κατάφερε να περάσει πανηγυρικά στην επόμενη φάση μετά που επιβλήθηκε και στις δυο μονομαχίες.

Σέργιος Γρηγορίου (BMW E46) και Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος (BMW E36) είχαν μια πολύ αμφίρροπη μάχη, με τον Γρηγορίου να κερδίζει στις λεπτομέρειες και να προκρίνετε στους 16.

Το τελευταίο διπλό στους 32 ήταν μεταξύ του Κυριάκου Μάριου (Τσόδα) με το Silvia S13 και του Safar Vojtech (Nissan S14). Εντυπωσιακός ο Τσόδας, προηγήθηκε με 10-0 στην πρώτη μάχη και στη συνέχεια έλεγξε τη δεύτερη μάχη και χωρία να κινδυνεύσει πέρασε στους 16.

ΤΟΡ 16

Στο ΤΟΡ 16 ο Piter Koslowski αγωνίστηκε εναντίων του Κώστα Κωνσταντίνου. Κουβαλώντας την εμπειρία από την Ευρωπαϊκή σκηνή, ήταν και πάλι αλάνθαστος και με δυο νίκες πέρασε στους 8.

Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου απέναντι στην Natalia Iocsak δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έμεινε εκτός αγώνα στους 16, με την Natalia να περνά και το έργο της να δυσκολεύει αφάνταστα.

 

Ο Πάμπος Χαραλάμπους μπορεί να κατάφερε να προκριθεί στους 16 όμως δεν κατάφερε να επιδιορθώσει το αυτοκίνητο και έτσι η μάχη με τον David δεν έγινε ποτέ, με τον τελευταίο να κάνει ένα τυπικό πέρασμα και να προκρίνετε στην οκτάδα.

Πολύ κλειστή ήταν η πρώτη μονομαχία μεταξύ του Τσόδα και του Ζάχου, με τον πρώτο να παίρνει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Στο δεύτερο πέρασμα το 0-0 έδωσε την πρόκριση στον Τσόδα, ο οποίος έβλεπε μια πιθανή διάκριση να πλησιάζει.

Σκούρα τα βρήκε ο Σταύρος Γρίλλης απέναντι στον Στέλιο Ζαχαρία, όμως ακόμα και με αυτά  τα δεδομένα ο ώριμος πια οδηγός πέρασε στους οκτώ.

Εύκολα στους 8 προκρίθηκε και ο Gediminas Levickas με αντίπαλο τον Ανδρέα Ανδρέου/ Το 10-0 στην πρώτη μάχη του έδωσε πλεονέκτημα και με το 0-0 στην δεύτερη πέρασε στην επόμενη φάση.

ΕΛΑ ΚΟΚΟ και Παναγιώτης Νικολάου τέθηκαν αντιμέτωποι, με τον ΕΛΑ ΚΟΚΟ να επικρατεί και να προκρίνετε.

Ο Σίμος Τίκκης είχε αντίπαλο τον φετινό πρωταθλητή Σέργιο Γρηγορίου. Ένα 10-0 στην πρώτη μάχη άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την επόμενη φάση και σφραγίστηκε με το ισόπαλο 5-5 στην δεύτερη μονομαχία.

ΤΟΡ 8

Όπως προαναφέραμε η Natalia είχε δύσκολο έργο στους 8. Αντίπαλος ήταν ο Koslowski ο οποίος μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στη νεαρή, είχε όμως την ψυχραιμία για να περάσει στους 4.

Ο Τσόδας στο διπλό με τον David κατάφερε να πάρει προβάδισμα στην πρώτη μάχη, όμως φάνηκε άτυχος καθώς έσπασε το ημιαξόνιο του Silvia με αποτέλεσμα στην δεύτερη μονομαχία ο David να κάνει ένα τυπικό πέρασμα και να περνά στους 4.

Γρίλλης και Levickas στο δικό τους διπλό έδωσαν θέαμα και συγκινήσεις. Με περάσματα ακριβείας, η μεταξύ τους μάχη ήταν δύσκολη για τους κριτές, όμως ο ακόμα και έτσι ο Γρίλλης ήταν αυτός που κατάφερε να προκριθεί.

Ένα πολύ ενδιαφέρων διπλό ήταν αυτό μεταξύ του Σίμου Τίκκη και του ΕΛΑ ΚΟΚΟ. Ο Τίκκης έδινε κατά κάποιο τρόπο “εξετάσεις” απέναντι στον περσινό πρωταθλητή και δεύτερο φέτος στο Driftkings International, περνώντας τες με άριστα, καθώς επικράτησε και τις δυο φορές με 6-4 και 6-4.

ΤΟP 4

Η τετράδα έφερε αντιμέτωπους τον Piter Koslowski και τον David David. Ο δικός μας οδηγός το πάλεψε πολύ αφού πίεσε ασφυκτικά τον Πολωνό. Παρόλο που έχασε με 6-4 στην πρώτη μάχη, εντούτοις δεν το έβαλε κάτω όμως στην δεύτερη μάχη το 5-5 έδωσε την πρόκριση στον τελικό στον πρωταθλητή.

Πολύ κλειστή ήταν η μάχη και στο άλλο ζευγάρι, μεταξύ του Σίμου Τίκκη και του Σταύρου Γρίλλη. Ο Τίκκης ήταν αυτός που επικράτησε στις λεπτομέρειες και πέρασε πανηγυρικά στον μεγάλο τελικό.

Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Γρίλλης και David, με τον Γρίλλη να κερδίζει και να ανεβαίνει στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Η αγωνία κορυφώθηκε για την έκβαση του τελικού. Ο Σίμος Τίκκης δοκίμαζε δυνάμεις απέναντι στον Piter Koslowski και το πάλεψε μέχρι τέλους.

Στην πρώτη μάχη ένα λάθος του Τίκκη έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Koslowski, με τον Πολωνό να επικρατεί στο τέλος και να παίρνει τη νίκη.

Ο Σίμος Τίκκης σαφώς και πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τη συνολική του απόδοση. Είχε μια πολύ θετική παρουσία στον αγώνα και το μέλλον του ανήκει.

Όσο για τον Koslowski, ο Πολωνός έκανε μια πολύ δυνατή σεζόν και την έκλεισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς εκτός από τη νίκη πήρε και το χρηματικό έπαθλο των €5000, ο Τρίκκης πήρε €3000 και ο Γρίλλης €1000.

Τον αγώνα διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου με την βοήθεια του Power Drift Club. Σε γενικές γραμμές όλα ήταν πολύ καλά οργανωτικά, όμως αυτό που πρέπει να προσεχθεί λίγο καλύτερα είναι οι απονομές των επάθλων, αφού για ακόμα μια φορά δυσκολευτήκαμε πολύ με κόσμο που εμπόδιζε.