Αποχωρεί ο Tanak απο την Hyundai

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του RallyRACC Rally de España, η ομάδα με έδρα το Alzenau δημοσίευσε δήλωση επιβεβαιώνοντας την αποχώρηση του Tanak από την ομάδα.

Ο Εσθονός θα φύγει στο τέλος της σεζόν αφού αγωνιστεί στον τελευταίο γύρο τον επόμενο μήνα στο FORUM8 Rally Japan (10-13 Νοεμβρίου).

Ο Tanak εντάχθηκε στην Hyundai to 2020, αμέσως μετά που κέρδισε το πρωτάθλημα με την Toyota. Με την Hyundai κέρδισε πέντε ράλι.

Η δήλωση της Toyota ανέφερε: «Η απόφαση του Tanak να φύγει από την Hyundai Motorsport μετά από τρείς σεζόν έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρία εξέταζε ήδη τη σύνθεση της ομάδας για το 2023. Σεβόμαστε την επιθυμία του και κρατάμε τα θετικά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κατά καιρούς».

Από την πλευρά του ο Tanak είπε: «Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση και την έλαβα μετά από πολλή σκέψη και σεβασμό για την ομάδα. Ωστόσο, νοιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα στάδιο της καριέρας μου όπου πρέπει να ξεκινήσω μια νέα πρόκληση.

Είχαμε μια καλή συνεργασία τις τελευταίες τρείς σεζόν και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε. Έχουμε δουλέψει σκληρά μαζί για να ξεπεράσουμε ορισμένες δύσκολες στιγμές και όπως δείξαμε φέτος έχουμε κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Ευχαριστώ την ομάδα για την κατανόηση της και τους εύχομαι να είναι καλά».