RallyRACC – Rally de España: Κέρδισε και με αυτοκίνητο Rally1 ο Ogier

Ο Sebastien Ogier κατέκτησε την πρώτη φετινή του νίκη στο Rally Ισπανίας με τους Thierry Neuville και τον φετινό πρωταθλητή Kalle Rovanperä να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.

Οι καιρικές συνθήκες παρέμειναν εξαιρετικές για την τρίτη και τελευταία ημέρα του Rally Ισπανίας, με τον Dani Sordo να «ξυπνάει» καλύτερα από όλους κερδίζοντας την πρώτη ειδική της ημέρας. O Sebastien Ogier είχε καταφέρει να κτίσει μία μικρή διαφορά από την χθεσινή μέρα και έτσι έλεγξε τον ρυθμό του, προσπαθώντας ταυτόχρονα να απολαύσει τα τελευταία χιλιόμετρα του rally.

Δράμα επιφύλασσε η 17η ειδική του αγώνα με τους Kalle Rovanperä, Elfyn Evans αλλά και Craig Breen να έχουν κλαταρίσματα. Μάλιστα ο Ιρλανδός της M-Sport είχε και μια μικρή έξοδος, προκαλώντας ζημιά στο Puma Rally1 του.  Από την άλλη ο Rovanperä με το κλατάρισμα που είχε προς το τέλος της ειδικής, έχασε ουσιαστικά την μάχη για την δεύτερη θέση από τον Thierry Neuville ενώ ο Elfyn Evans έχασε όποια ελπίδα είχε να πιάσει τον Sordo για την 5η θέση.

Έτσι, άνετα στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Thierry Neuville, μπροστά από τον Rovanperä. Ο ίδιος ο Rovanperä βρισκόταν σταθερά υπό την απειλή του Ott Tänak, με την διαφορά των δύο να είναι μόλις 8.8 δευτερόλεπτα μία ειδική πριν το φινάλε. Χωρίς καμία πίεση στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Dani Sordo, μπροστά από τα Toyota GR Yaris Rally1 των Elfyn Evans και Takamoto Katsuta. Την δεκάδα συμπλήρωσαν τα Ford Puma Rally1 των Adrien Fourmaux, Craig Breen και Pierre-Louis Loubet.

Προβλήματα με την υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι αντιμετώπισε ο Jourdan Serderidis στο πρωινό loop. Το πρόβλημα λύθηκε στην συνέχεια όμως οι ατυχίες του συνέχισαν καθώς στην 18η ειδική του rally αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα του Puma.  Τέλος μετά την χθεσινή του έξοδο επανήλθε στις ειδικές ο Gus Greensmith, χωρίς βέβαια να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους.

Αναλυτικά η κατάταξη της PowerStage και η τελική κατάταξη του Rally Ισπανίας: 

rally spain 2022 results

Πηγή:totalracing.gr