Ράλλυ Καταλωνίας- Ικανοποιημένος από το δεύτερο σκέλος ο Σερδερίδης

Στην 27η θέση της γενικής κατάταξης ολοκλήρωσε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Καταλωνίας ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Έλληνας οδηγός ξεκινούσε τις ειδικές του Σαββάτου πρώτος στο δρόμο και αντιμετώπισε, ειδικά στο πρώτο πέρασμα από τις διαδρομές, ιδανικές συνθήκες. Το οδόστρωμα ήταν στεγνό, αφού η βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έδωσε τη θέση της σε έναν λαμπερό ήλιο.

“Ξεκινούσαμε πρώτοι στο δρόμο, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα στους ασφάλτινους αγώνες, αφού το οδόστρωμα είναι καθαρό από χώματα και πέτρες τα οποία βάζουν στο δρόμο τα αγωνιστικά. Οι διαδρομές ήταν στεγνές και πραγματικά ευχαριστηθήκαμε την οδήγηση σε αυτές. Σταθήκαμε, μάλιστα, τυχεροί αφού ήμασταν το ένα από τα δύο πληρώματα που τις ολοκλήρωσαν όλες, αφού περάσαμε την 11η ειδική του αγώνα πριν το ατύχημα του Greensmith», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός και συμπλήρωσε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν μικρά και δεν επηρέασαν την απόδοση μας. Από τα μέσα της δεύτερης ειδικής του σκέλους είχαμε πρόβλημα με το πίσω διαφορικό, ολοκληρώνοντας και την επόμενη διαδρομή συντηρητικά, ενώ πριν την υπερειδική του Salou προέκυψε πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση του Ford Puma Rally1. Ευτυχώς η ειδική ήταν μικρή και δεν χάσαμε αρκετό χρόνο»

Ο πρώτος στόχος για τον Ιορδάνη Σερδερίδη που είναι η διασκέδαση ήδη επετεύχθη, ενώ ο δεύτερος που είναι ο τερματισμός πλησίασε ακόμη πιο κοντά: «56 αγωνιστικά χιλιόμετρα μένουν για τον τερματισμό. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, ώστε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να ανεβούμε θέσεις στη γενική κατάταξη. Οι ειδικές είναι πολύ όμορφες και ειδικά όταν είναι στεγνές είναι απόλαυση» συμπλήρωσε ο Καβαλιώτης οδηγός που γνωρίζει πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του με τους επαγγελματίες οδηγούς.

 Το Ράλλυ Καταλωνίας ολοκληρώνεται την Κυριακή το μεσημέρι έπειτα από τέσσερις ειδικές διαδρομές.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Καταλωνίας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans