Drift kings International Series – Πολωνία: Δεύτερος ο Γιώργος Χριστοφόρου

Στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στο Slomczyn αγωνίστηκαν οι Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) και ο Άντρος Αντωνίου αφού ως γνωστόν οι δυο ακολουθούν φέτος το πρωτάθλημα του Drift KingsInternational Series.

Με τον αγώνα να ολοκληρώνεται πριν από λίγο, το Κυπριακό Driftείδε ακόμα μια μεγάλη διεθνές επιτυχία στο πρόσωπο του Γιώργου Χριστοφόρου, ο οποίος παράλληλά έγινε ο πρώτος Κύπριος οδηγός Drift που ανέβηκε στο βάθρο σε αγώνα Drift kings πέραν από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα λίγο πολύ γνωστό. Χθες έγιναν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα όπου σε αυτό τον αγώνα το αποτέλεσμα έβγαινε με μέσο όρο των δυο αποτελεσμάτων και όχι η ψηλότερη βαθμολογία από τα δυο περάσματα όπως γίνετε σε άλλους αγώνες.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου κατέλαβε την όγδοη θέση με 75.50 βαθμούς και ο Άντρος Αντωνίου τη 17Η με βαθμολογία 50.00.

Η σημερινή μέρα διεξήχθη υπο συνεχή βροχή και η προσπάθεια όλων και ειδικότερα των δικών μας οδηγών έγινε πολύ δύσκολη για δεύτερη φορά φέτος, μετά την πρεμιέρα στην Ουγγαρία όπου οι συνθήκες ήταν παρόμοιες. Έπρεπε να βρεθεί το κατάλληλο set upστα αγωνιστικά και να αλλάξει το στυλ οδήγησης ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

Η αρχή έγινε με τα twin battles στους 32 όπου δυστυχώς ο Άντρος Αντωνίου αποχαιρέτησε νωρίς τον αγώνα αφού έχασε από τον FjalMateusz.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου άρχισε τη δική του προσπάθεια από το ΤΟΡ 16 όπου απέκλεισε τον Marcin Galat. Με τον Claudiu Adam που ήταν εκ των φαβορί για νίκη να μένει εκτός από τους 16, ο δρόμος για επιτυχία άνοιξε διάπλατα για τον Χριστοφόρου.

Στο ΤΟΡ 8 ο Γιώργος Χριστοφόρου βρήκε στο δρόμο του τον FjalMateusz, οδηγό που άφησε εκτός τον Άντρο Αντωνίου. Ο Πρωταθλητής Κύπρου πηρέ αν θέλετε εκδίκηση κερδίζοντας τον Πολωνό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους 4.

Προτελευταίος αντίπαλος ήταν ο επίσης Πολωνός Martin Masek ο οποίος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του δικού μας οδηγού, αφού μετά τη νίκη του πέρασε στον μεγάλο τελικό.

Εκεί αντιμετώπισε ακόμα ένα οδηγό που συγκαταλεγόταν στα φαβορί, τον Goczal Eryk και κυριολεκτικά έχασε στις λεπτομέρειες. Μπορεί ο Γιώργος Χριστοφόρου να μην κατάφερε να κερδίσει, όμως και η δεύτερη θέση σε ένα αγώνα όπου έτρεξε για πρώτη φορά και υπό αντίξοες συνθήκες  θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία.

Μετά την Πολωνία ακολουθεί τον ερχόμενο μήνα ακόμα ένας αγώνας στην Ουγγαρία. Με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας PiterKozlowski να χάνει σημαντικό έδαφος σε αυτό τον αγώνα, και τον δεύτερο Martin Masek να μένει εκτός από τον Χριστοφόρου στους 4, πλέον ο Γιώργος Χριστοφόρου πήρε πολύτιμους βαθμούς μπαίνοντας ξανά με αξιώσεις στη διεκδίκηση του τίτλου.

Φωτογραφίες αρχείου